6 tips για να μη γίνει ο κολλητός σου… αιτία για τον χωρισμό σου!

6 tips για να μη γίνει ο κολλητός σου… αιτία για τον χωρισμό σου!

Την πρώτη φορά που με άκουσε να μιλώ με τον φίλο μου στο τηλέφωνο, μου «έριξε» μια εξαγριωμένη ματιά, προτού με ρωτήσει: «Έχει “παίξει” ποτέ κάτι μεταξύ σας;». «Ηρέμησε, μωρό μου. Ποτέ και τίποτα. Με τον Κώστα είμαστε μόνο φίλοι». Από τότε ακολούθησαν πολλές συζητήσεις, πολλές αναλύσεις και χίλιες δυο ερωτήσεις από μέρους του με άλλες τόσες απαντήσεις του τύπου «πίστεψέ με, εγώ και αυτός δεν…», προκειμένου να καταφέρω να πείσω τον σύντροφό μου ότι ο άνδρας εκείνος είναι φίλος και μόνο φίλος.

Για να αποφύγεις λοιπόν και εσύ τα «παρατράγουδα» και τις ανόητες ζήλιες του καλού σου και να καταφέρεις να τον συμφιλιώσεις με την ιδέα ότι έχεις έναν άνδρα για φίλο, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις μερικές «πρακτικές», που θα τον «καθησυχάσουν» και θα κάνουν τη συνύπαρξή του με τον κολλητό σου πιο ειρηνική.

Tips «συμφιλίωσης» συντρόφου με κολλητό

Μίλησε στον σύντροφό σου ανοικτά


Άμα προσπαθήσεις να «αποκρύψεις» την ύπαρξη ενός αρσενικού φίλου στη ζωή σου, από φόβο μη ζηλέψει ο καλός σου, τότε θα έχεις «καταδικάσει» τη φιλία σου να εξελίσσεται, αν συνεχίσει να υφίσταται, σε μια κατάσταση «παρανομίας». Μίλησε στον σύντροφό σου εξ αρχής, για το ότι έχεις έναν άνδρα κολλητό και διαβεβαίωσέ τον ότι τα συναισθήματά σου για εκείνον, όσο και τα δικά του προς εσένα, είναι φιλικά και μόνο.

Μάθε τι τον φέρνει σε δύσκολη θέση


Αν συνηθίζεις να βγαίνεις μετά τα μεσάνυκτα με τον κολλητό σου και να τα πίνετε σε μπαρ, μπορεί ο σύντροφος σου να αισθανθεί πολύ άβολα και να σου κάνει σκηνή. Ρώτησε τον με ποιες δραστηριότητες δεν θα αισθάνεται ανασφαλής, ώστε να μπορέσεις να τις διαπραγματευτείς και φυσικά, ετοιμάσου να υποχωρήσεις σε όποιες πραγματικά δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα ανάμεσά σας.

Κάλεσε τον κολλητό στο σπίτι


Πες στον σύντροφο σου ότι θέλεις πολύ να γνωρίσει τον φίλο σου και εφόσον συμφωνήσει, κάλεσε τον στο σπίτι για φαγητό. Με την κουβέντα και τη χαλαρή ατμόσφαιρα, οι όποιες «ενστάσεις» θα καταλαγιάσουν από μέρος του. Φρόντισε να έχεις διαθέσιμη στο σπίτι μία «αντρική» δραστηριότητα, ώστε αργότερα να ασχοληθούν με κάτι κοινό οι δυο τους. Ένα παιχνίδι με ποδόσφαιρο ή αγωνιστικά αυτοκίνητα, θα κάνει τη δουλειά του.

Μίλησε άνετα με τον κολλητό στο τηλέφωνο


Αν απορρίπτεις τις κλήσεις του φίλου σου, τότε θα κινήσεις τις υποψίες του συντρόφου σου και μάλιστα άδικα. Προσπάθησε να απαντάς όταν ο κολλητός σε καλεί και να του απευθύνεσαι όπως μιλάς και στις υπόλοιπες φίλες σου, χαλαρά και άνετα.


Μην απαντάς στις κλήσεις του όταν είστε σε τρυφερές στιγμές

Άμα όμως βρίσκεσαι με τον καλό σου αγκαλίτσα στον καναπέ και ο κολλητός σου σε παίρνει στο τηλέφωνο, χρειάζεται να κινηθείς «διπλωματικά». Χωρίς να φύγεις από την αγκαλιά του συντρόφου σου, ζήτησέ του ένα λεπτό για να στείλεις μήνυμα στον φίλο σου ότι θα τα πείτε κάποια άλλη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, ο καλός σου δεν θα αισθανθεί ότι τον παραμερίζεις για χάρη του κολλητού.

Και ένα «διαβολικό» tip… extra

«Σκηνοθέτησε» μια φιλική στιγμή για τους δυο τους


Κάλεσε για barbeque τον κολλητό σου στο σπίτι, με την προϋπόθεση ότι ο σύντροφός σου είναι σύμφωνος. Ύστερα, επικαλέσου μια επείγουσα δουλειά ή καθυστέρησε να επιστρέψεις από την εργασία σου και παρακάλεσε τον δικό σου να αρχίσει την ετοιμασία του φαγητού και να υποδεχτεί τον καλεσμένο. Δεν θέλει και πολύ για να «τα βρουν». Κάρβουνα ο ένας, φωτιά ο άλλος, μπύρες παγωμένες, όλο και κάποια ιστορία από το στρατό θα έχει να διηγηθεί ο ένας στον άλλον και το πιθανότερο είναι να τους βρεις να τα λένε σαν… παλιόφιλοι.

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr


ΠΗΓΗ: www.womansday.com