Πώς να νικήσετε τη μελαγχολία του χειμώνα!

Πώς να νικήσετε τη μελαγχολία του χειμώνα!

Για κάποιους ο χειμώνας αποτελεί την καλύτερη εποχή του χρόνου, κυρίως λόγω της εορταστικής ατμόσφαιρας που δημιουργείται από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Για άλλους όμως, το χειμωνιάτικο σκηνικό, με το κρύο και την περιορισμένη ηλιοφάνεια, είναι ικανό να τους «ρίξει» σε μελαγχολία.

Αν και εσείς ανήκετε στη δεύτερη «κατηγορία» ανθρώπων, διαβάστε πώς μπορείτε να «αποτινάξετε» τη μουντάδα του χειμώνα από την καθημερινότητά σας, εφαρμόζοντας 10 έξυπνα «κόλπα» που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση!

1. Αρωματίστε τον χώρο εργασίας σας! Λίγο πριν φύγετε από τη δουλειά σας, ψεκάστε δύο φορές το χώρο σας με το αγαπημένο σας καλοκαιρινό άρωμα. Έτσι, το επόμενο πρωί, θα «ρουφήξετε» τη γνώριμη καλοκαιρινή αύρα του αρώματος που θα σας φτιάξει τη διάθεση στο λεπτό!

2. Φτιάξτε σπιτικά cookies! Θυμάστε τι χαρά σάς προκαλούσε η λαχταριστή μυρωδιά του φρεσκοψημένου μπισκότου που αναδυόταν από την κουζίνα της μαμάς σας; Μπορείτε να ξυπνήσετε ξανά αυτή την νοσταλγική αίσθηση, φτιάχνοντας τα δικά σας μπισκότα που θα προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα και φυσικά, στον εαυτό σας!

3. Φορέστε ξανά το γούρι σας! Μπορεί να είναι ένα δαχτυλίδι, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα χειροποίητο κολιέ που έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για εσάς. Όποιο και αν είναι το δικό σας γούρι, φορέστε το ξανά πάνω σας και γεμίστε από την αισιοδοξία που σας προσέφερε από παλιά.

4. Διαβάστε πάλι το αγαπημένο σας βιβλίο! Για να είναι το αγαπημένο σας, σίγουρα με κάποιο τρόπο νιώθετε να σας «ακουμπάει» με το περιεχόμενό του. Πάρτε πάλι το βιβλίο αυτό στα χέρια σας και διαβάστε το σαν να είναι η πρώτη φορά – θα βιώσετε με αυτόν τον τρόπο όλη τη συγκίνηση που σας είχε δημιουργήσει εξ αρχής.

5. Φτιάξτε άλμπουμ με τις φωτογραφίες σας! Ακόμα δεν έχετε εκτυπώσει τις φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε και θα έχετε την ευκαιρία να θυμηθείτε στιγμές και να γελάσετε, βλέποντάς τες μία μία πριν τις ξεχωρίσετε για να τις βάλετε σε άλμπουμ.

6. Διοργανώστε tea & sympathy απογεύματα με τις φίλες σας! Καλέστε τις καλύτερές σας φίλες στο σπίτι για να περάσετε μαζί ένα απόγευμα πίνοντας τσάι και κάνοντας… κουτσομπολιό, ή οτιδήποτε άλλο σας χαλαρώνει και σας προσφέρει άφθονο γέλιο.

7. Παίξτε επιτραπέζια με τον σύντροφό σας! Προτείνετε στον σύντροφό σας να «αναμετρήσετε» τις δυνάμεις σας στα επιτραπέζια παιχνίδια και περάστε μαζί ένα ξέγνοιαστο βράδυ, δίπλα στο αναμμένο τζάκι, παίζοντας Μονόπολη!

8. Κάντε ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια! Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο, ανάψτε κεράκια στο μπάνιο σας και γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό που θα «εμπλουτίσετε» με αρωματικά αιθέρια έλαια. Απολαύστε το μπάνιο σας και περιποιηθείτε χωρίς βιασύνη τον εαυτό σας για όσο χρόνο νιώθετε ότι το χρειάζεστε.

9. Αλλάξτε διακόσμηση στο σπίτι σας! Με συντροφιά κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, μετακινείστε τα έπιπλα και αλλάξτε θέση σε αντικείμενα που στέκουν για πολύ καιρό στο ίδιο σημείο. Προσθέστε μερικές εορταστικές πινελιές και απολαύστε παρέα τον ανανεωμένο σας χώρο.

10. Κάντε μια βόλτα στη φύση! Προγραμματίστε τις δουλειές σας ως την Παρασκευή ώστε να «απελευθερώσετε» το Σαββατοκύριακό σας προκειμένου να κάνετε με τον αγαπημένο σας μία μίνι εκδρομή στη φύση. Περιπλανηθείτε στην περιοχή, μαζέψτε κουκουνάρια για το τζάκι σας, απολαύστε ένα σνακ με την υπέροχη θέα και ύστερα καθίστε στο πλησιέστερο καφέ για να απολαύσετε μια ζεστή σοκολάτα, πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής.

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr