Παιδική τούρτα γενεθλίων «Λιονταράκι»

Παιδική τούρτα γενεθλίων «Λιονταράκι»

Για το κέικ

200γραμμ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια

175γραμμ. Βούτυρο

φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

4 αβγά

1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

1 φλιτζάνι (100γραμμ.) αλεύρι αμυγδάλου (Το βρίσκουμε στο Super Market, στα βιολογικά προϊόντα)

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν-πάουντερ

½ φλιτζάνι (125ml) γάλα

Για τη γέμιση και τη κάλυψη

1 1/2 ή 300ml κρέμα γάλακτος

2 βανίλιες

1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη

250γραμμ. Τυρί μασκαρπόνε (mascarpone)

1 κουτί (397γραμμ.) γάλα ζαχαρούχο

 

Για το στόλισμα

1. Σοκολατένια πουράκια  για γύρω-γύρω, για τη χαίτη του λιονταριού

2. 4 στρογγυλά σοκολατάκια. Δυο για τα ματάκια του, το τρίτο θα το κόψουμε τρίγωνο, για τη μυτούλα του και το τέταρτο, θα το μισοβυθίσουμε στο κέικ, για τη γλωσσίτσα του.

3. Λίγο κρέμα από τη γέμιση, σε μικρό κορνέ για τις κόρες των ματιών του και τη γραμμή στη γλώσσα του.

4. Λίγη λειωμένη σοκολάτα σε μικρό κορνέ, για να σχεδιάσουμε τη μουσούδα του και τις φακίδες του.

 

Για το κέικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 175ο C και καλύπτουμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε, ένα βαθύ ταψάκι, ή 2 ρηχά.
  2. Λειώνουμε τη σοκολάτα σε ένα τηγανάκι, στη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει η κουζίνα μας.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια διαδοχικά με το γάλα, τη βανίλια, τη μπαίκιν-πάουντερ και τέλος τη λειωμένη σοκολάτα.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψάκι και το φουρνίζουμε για 45 λεπτά περίπου. Το τρυπάμε στο κέντρο με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια, τοποθετούμε  τη σχάρα του φούρνου στον πάγκο της κουζίνας μας, το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε εκεί, μέχρι να κρυώσει τελείως.

Για τη γέμιση και τη κάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος, μέχρι να πήξει και να στέκεται. Προσθέτουμε τις βανίλιες με τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε το μασκαρπόνε σε ένα καθαρό μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε διαδοχικά το ζαχαρούχο γάλα και όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά, τη σαντιγί.
  3. Στη συνέχεια, κόβουμε το κέικ στα δυο. Απλώνουμε στο πρώτο κομμάτι μια δόση κρέμας και το σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι.
  4. Σκεπάζουμε όλη τη τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή για να φαίνεται ανάγλυφο το τρίχωμα του λιονταριού και ξεκινάμε το στόλισμα.

Ανθή Λαμπίρη