Emma’s detox tip!

Emma’s detox tip!

Είναι μια μόδα ή μια καλή συνήθεια που ήρθε για να μείνει;

Το τελευταίο διάστημα, τα αποτοξινωτικά νερά ή αλλιώς Detox waters, όπως είναι ευρέως γνωστά, έχουν ενταχθεί στη ρουτίνα πολλών ανθρώπων. Αυτό συμβαίνει γιατί πέρα των ελάχιστων έως μηδενικών θερμίδων που έχουν βοηθούν στην απώλεια βάρους και συντελούν και στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας και μάλιστα με μηδαμινό κόστος  μιας που υλικά παρασκευή τους δεν είναι εξεζητημένα και βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι .

Το νερό από μόνο του ούτως ή άλλως είναι ευεργετικό και απαραίτητο συστατικό για το σώμα. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι το κλειδί για να χάσουμε βάρος, να παραμείνουμε ενυδατωμένοι και να αποβάλλουμε τους ρύπους από τον οργανισμό σας.

Αν όμως προσθέσετε τα σωστά συστατικά στο νερό, θα του δώσετε γεύση και θα βοηθήσετε το σώμα σας να αποτοξινωθεί.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές από detox water όπου κάθε μια από αυτές υπόσχεται αποτοξίνωση σε επιβαρυμένες περιοχές του σώματος μας όπως στο συκώτι μας ή και άλλα όργανα του σώματος άλλα με τη σειρά τους σας υπόσχονται ευεξία, λόγω των ευεργετικών συστατικών τους ενώ άλλα είναι υποβοηθητικά στο αδυνάτισμα καθώς τα συστατικά τους καίνε το λίπος.

Συστατικά που είναι ιδανικά για την προσθήκη στα αποτοξινωτικά νερά είναι τα εξής:

 

Λεμόνι/Λάιμ: Το νερό με λεμόνι αποτελεί ένα ισχυρό αποτοξινωτικό ρόφημα. Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην αποβολή των τοξινών και την αλκαλοποίηση του αίματος. Προσθέστε λεπτές φέτες λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα με νερό ή στύψτε φρέσκο χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι. Το λεμόνι βοηθά στην πέψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ρόδι: δεν ονομάζεται τυχαία από πολλούς “κόκκινος χρυσός”, αφού μία πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία. Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, σε πληθώρα μεταλλικών στοιχείων .Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που σε αφθονία υπάρχουν στο χυμό του ροδιού φαίνεται να προλαμβάνουν αλλά και να καταστέλλουν διάφορες μορφές καρκίνου.

Γκρέιπφρουτ : το οποίο έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Καταρχάς αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος. Ωστόσο οι μαγικές του ιδιότητες δε σταματούν εκει: Προλαμβάνει τη πέτρα στα νεφρά ,καίει τα λίπη , ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας , καθαρίζει το συκώτι ,προστατεύει από καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα, μειώνει την κακή χοληστερόλη και προστατεύει από την ουλίτιδα.

Περγαμόντο : Οι θεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτει το Περγαμόντο είναι πολλές: αναλγητικές, αντικαταθλιπτικές, αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και κατευναστικές ενώ βοηθά την αναδόμηση του δέρματος, τη σύσφιξη και την επούλωση των πληγών.

Μανταρίνι : Το μικρό μανταρίνι μπορεί με την πρώτη ματιά να μην εντυπωσιάζει με το αμελητέο μέγεθός του, όμως διαθέτει θρεπτικά συστατικά κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες (Α και C), που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις, το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σιδήρου, καροτίνης και φωσφόρου. Αλλά τα «μαγικά» συστατικά του, δεν σταματούν εδώ: Νάτριο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και φολικό οξύ είναι μερικά ακόμη από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά είναι πραγματική «ασπίδα» απέναντι σε δεκάδες ασθένειες και λοιμώξεις. Τα έλαια του μανταρινιού, μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή, διαβήτη, αρτιοσκλήρυνση ή διάφορα είδη καρκίνου. Επιπλεόν στα detox water προσδίδουν γλυκιά γεύση και εξουδετερώνουν τα την έντονη ξινή γεύση του γκρέιπφρουτ και του λάιμ.

Η παρασκευή του ροφήματος είναι πολύ απλή

Αρχικά ξεπλένουμε όλα τα υλικά καλά

Βάζουμε σε μια γυάλινη κανάτα 8-12 ποτήρια νερό

Κόβουμε σε φέτες τα εσπεριδοειδή

Προσθέτουμε όλα τα υλικά και αναδεύουμε καλά

Αφήνουμε σε ηρεμία την κανάτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες και

Καλή σας απόλαυση

ΤΙΡ : Για να γίνει το ρόφημα σας λίγο πιο «δυνατό» μπορείτε να στύψετε μέσα λίγες σταγόνες από τα γκρέιπφρουτ.