Η σωστή βαλίτσα για mini διακοπές

Η σωστή βαλίτσα για mini διακοπές

Όταν έχεις την τύχη να αποδράσεις για λίγες μέρες από την καθημερινότητα, δεν πρέπει  να αφήσεις τίποτα να σου το χαλάσει. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι δεν πρέπει να κουβαλήσεις μαζί σου περιττό βάρος αλλά ούτε και να σου λείψει τίποτα. Επίσης σημαίνει ότι στη βαλίτσα σου αφήνεις λίγο χώρο για το… καινούριο που μπορεί να θελήσεις να φέρεις από τον τόπο που θα επισκεφτείς.

Σκέψου… σοφά!

Διάλεξε ρούχα που αγαπάς και σε βολεύουν, που δεν τσαλακώνονται ιδιαίτερα και που συνδυάζοντας τα με άλλα, μπορείτε να τα…. μεταμορφώσετε έτσι ώστε να ταιριάζουν όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Για παράδειγμα το τζιν με σπορ τοπ και μποτάκια ή μπαλαρίνες φοριέται από το πρωί μέχρι το απόγευμα, ενώ το βράδυ με αμπιγιέ τοπ και ψηλοτάκουνες γόβες σας δίνουν τον αέρα μιας σταρ. Το ίδιο ισχύει και για το απλό μαύρο φόρεμα που πάει με όλα και παντού, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα χρώματα-κλειδιά για τον χειμώνα είναι το μαύρο, το σκούρο καφέ και το μπλε και για το καλοκαίρι το λευκό.

Για παράδειγμα το καλοκαίρι ένα λευκό παντελόνι, το αγαπημένο μας τζιν, μια πασμίνα για τα δροσερά βράδια, ένα-δύο χρωματιστά t-shirt, μια-δυό τουνίκ και ένα καλοκαιρινό αέρινο φόρεμα είναι αρκετά. Συνδυάστε τα με σαγιονάρες, ένα ζευγάρι ψιλοτάκουνα σανδάλια και πλατφόρμες.

Για τις χειμωνιάτικες αποδράσεις σας σκεφθείτε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, παίρνοντας σαν βάση και πάλι το τζην σας, μια σκουρόχρωμη παντελόνα ή παντελόνι, το μαύρο φορεματάκι σας, ένα-δύο φούτερ ή πουλόβερ για τις σπόρ εμφανίσεις σας, και μια δυο αμπιγέ μπλούζες για τις βραδυνές. Συνδυάστε τα με κασκόλ και ωραίες μαντήλες, με μποτάκια, ψηλοτάκουνες γόβες και μπαλαρίνες.

Κοσμήματα πάντα… φό!

Δεν παίρνουμε ποτέ μαζί μας ακριβά κοσμήματα, άλλωστε τα φανταχτερά φό ταιριάζουν πολύ περισσότερο με τα απλά ρούχα που παίρνουμε μαζί μας. Δυό ζευγάρια σκουλαρίκια, δυο βραχιόλια. δυο κολιέ και δυο δαχτυλίδια σε εντυπωσιακά σχήματα και έντονα χρώματα θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπη.

Mόνο τα απαραίτητα καλλυντικά

Για την περιποίηση της επιδερμίδας σας και για το μακιγιάζ σας σκεφθείτε τη λύση “δύο σε ένα”. Οι επιλογές σας είναι απεριόριστες. Κρέμα 24ωρη, καθαριστικά υγρά μαντηλάκια για πρόσωπο και μάτια, φον-ντε-τεν κόμπακτ σε απόχρωση τερακότας, κρεμοντούς. σαμπουάν και κοντίσιονερ δυο σε ένα, ενυδατικό λιπ-γκλος με χρώμα, κολόνια που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για αποσμητικό, και εννοείται μάσκαρα και αντηλιακό προσώπου ακόμα και τον χειμώνα.

Διάλεξε τη σωστή τσάντα

Μια τσάντα ούτε πολύ μεγάλη, ούτε πολύ μικρή είναι ό,τι χρειάζεστε για όλη τη μέρα και ένα μικρό τσαντάκι για τις βραδυνές σας εξόδους, είναι αρκετά.

Μην ξεχάσετε

Hansaplats, Fenistil, ηπακτικά και αντιδιαρροϊκά, παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, υγρά αντιμικροβιακά μαντηλάκια, κι εννοείται οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα.

Άρτεμη Παπαδοπούλου