10 κιλά μείον πριν τις διακοπές σας!

10 κιλά μείον πριν τις διακοπές σας!

Οι επιστημονικές δίαιτες, που είναι πολύ σωστές, υπόσχονται σταδιακή απώλεια βάρους, 2-3 κιλά το μήνα, με ισορροπημένη διατροφή. Ο παχύσαρκος όμως γρήγορα κουράζεται από τις δίαιτες αυτές γιατί δεν βλέπει την εικόνα του στον καθρέφτη να αλλάζει εντυπωσιακά.

H ιατρός – βελονίστρια Κική Ντελιοπούλου προτείνει μια μέθοδο που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε την απώλεια 10 κιλών σε διάστημα 42 ημερών.

Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται απώλεια βάρους εκ των οποίου τα 2/3 είναι λίπος, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται η χαλάρωση γιατί αυξάνεται η μυική μάζα. Να τι μας λέει η ίδια για την μέθοδό της:

«Ο βελονισμός έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο αδυνάτισμα. ΟΙ διαιτολόγοι δίνουν θερμιδικές δίαιτες για να υποστηρίξουν ενεργειακά τον ασθενή. Εγώ δίνω μια πολύ αυστηρή δίαιτα και στηρίζω ενεργειακά τον ασθενή με τον ηλεκτροβελονισμό. Τοποθετώ βελόνες στις περιοχές που υπάρχει περισσότερο λίπος {κοιλιά, περιφέρεια, γλουτούς] και κάνω ηλεκτροβελονισμό και συγχρόνως λιπόλυση. Με τον τρόπο αυτό «καίγεται» σταδιακά όλο το φαγητό που καταναλώθηκε, δεν κάηκε και αποθηκεύτηκε σε λίπος. Τα λιποκύτταρα όταν καταστρέφονται παράγουν ενέργεια. Γι αυτό δεν χρειάζεται η κατανάλωση πολλών θερμίδων. Δίνω μία αυστηρή δίαιτα , που όμως περιέχει βιταμίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία . Η διάρκεια της θεραπείας είναι 40 λεπτά και γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό είναι το ένα σκέλος της θεραπείας.

»Το δεύτερο είναι να καταστείλουμε το αίσθημα της πείνας. Πώς; Με τον ωτοβελονισμό. Τοποθετώ μία βελόνα στο αυτί, σε σημείο που δεν φαίνεται και δεν ενοχλεί. Η βελόνα αυτή μένει 42 μέρες μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα.

»Το «μυστικό» της δίαιτας που δίνω είναι μικρά γεύματα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Με τον τρόπο αυτό ρυθμίζεται η έκκριση ινσουλίνης από το σώμα, που προκαλεί το αίσθημα της πείνας. Όσο πιο άτσαλα τρώμε, τόσο πιο πολύ πεινάμε».

-Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος;

«Σε όλους αυτούς που θέλουν να χάσουν γρήγορα και αποτελεσματικά πολλά κιλά. Στους παχύσαρκους, αλλά και στους πιο λεπτούς που θέλουν να χάσουν 5 κιλά και δεν μπορούν. Απλώς γι αυτούς η δίαιτα κρατάει μόνο 10 με 15 μέρες».

-Χάσαμε τα 10 κιλά πώς θα τα διατηρήσουμε;

«Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή αποτελεί η μέτρηση του βασικού μεταβολισμού ηρεμίας με την οποία διαπιστώνονται οι βασικές καθημερινές ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού. Το τεστ αυτό θα μας δείξει πόσες θερμίδες την ημέρα χρειάζονται για να μην ξαναπαχύνουμε. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί πλέον να διαμορφώσει μόνος του το καθημερινό του διατροφολόγιο χωρίς να στερείται από οποιαδήποτε τροφή ή ποτό. Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης ημερήσιου μενού σε συνεργασία με το γιατρό του».

Ευγενία Καλτεζιώτη