close
ΣΠΙΤΙ

Πώς να οργανώσετε το τέλειο αποκριάτικο πάρτι

Καθορίστε ένα budget

 

Τα κύρια έξοδα θα είναι αυτά της διακόσμησης – που ωστόσο λόγω του απενοχοποιημένου πλαστικού κιτς της Αποκριάς δεν είναι τόσα πολλά όσο θα περιμένατε- και αυτά του φαγητού και του αλκοόλ. Το κόστος του τελευταίου θα εξαρτηθεί από το πόσο «μαζικό» θα κάνετε το πάρτι. Επομένως, ορίστε πρώτα έναν κατά προσέγγιση αριθμό καλεσμένων και υπολογίστε πόσο θα σας στοιχίσουν σε… οινόπνευμα. Αν θέλετε κάτι «γκράντε», εξετάστε το ενδεχόμενο να συνδιοργανώσετε το πάρτι με άλλους φίλους σας και να μοιραστείτε τα έξοδα.

Ορίστε ένα θέμα για το πάρτι

Όταν το πάρτι είναι θεματικό, είναι πάντα πιο διασκεδαστικό. Ορισμένες ιδέες προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα ’90s, οι σούπερ ήρωες, οι κακοί ταινιών, οι DIY στολές, μια συγκεκριμένη εποχή της ανθρωπότητας κ.ο.κ. Φυσικά, θα πρέπει εσείς πρώτοι να «σύρετε τον χορό» των μεταμφιέσεων, επομένως θα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη στολή για εσάς.

Στείλτε προσκλήσεις  

Ο καλύτερος πλέον τρόπος να το κάνετε είναι μέσω του Facebook. Δημιουργήστε ένα event στο Facebook με όλες τις πληροφορίες για το πάρτι και ξεκινήστε να προσκαλείτε τους φίλους σας. Αν σχεδιάζετε να κάνετε μεγάλο πάρτι, ενημερώστε τους ότι μπορούν να προσκαλέσουν στο event και τους δικούς τους φίλους.

Φαγητό και ποτά

 Ευτυχώς, και στην περίπτωση του φαγητού, τα πράγματα είναι εύκολα. Λόγω των στολών και του επιτηδευμένου κιτς της περίστασης, δεν χωρούν επισημότητες, καθωσπρέπει μπουφέδες και σερβίτσια. Οι Απόκριες είναι πάνω από όλα παλιμπαιδισμός, επομένως το μενού μπορεί απλά να περιλαμβάνει εύκολο finger food, πίτσα, τυροπιτάκια ή γιατί όχι… επιστροφή στα δρακουλίνια και τα πακοτίνια για έξτρα δόση “παιδικής ηλικίας”. Όσο για τα ποτά, όπως είπαμε, ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων, θα προμηθευτείτε και την αντίστοιχη ποσότητα από τα βασικά είδη αλκοόλ (ρούμι, βότκα, τζιν, μπύρες), αναψυκτικά, μεγάλα πλαστικά ποτήρια και πολύ πάγο.

Διακόσμηση και αξεσουάρ  

Στο σημείο αυτό, εξαρτάται από εσάς το πόσο… βαθιά στις Απόκριες θέλετε να το ρίξετε. Από διακριτική διακόσμηση με χρωματιστά αξεσουάρ στον χώρο μέχρι το απόλυτο trash μασκέ με κιλά ολόκληρα χαρτοπόλεμου (αν έχετε υπομονή στο καθάρισμα μετά το πάρτι), χιλιόμετρα σερπαντίνας, φυσερά, πολύχρωμα μπαλόνια και… τρακατρούκες, διαλέγετε και αγοράζετε τον αντίστοιχο εξοπλισμό από τα εποχιακά καταστήματα ή από πολυκαταστήματα όπως τα Jumbo. Αν πάλι έχετε ορίσει ένα ιδιαίτερο θέμα για το πάρτι, μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο με βάση αυτή τη θεματική.

Η προετοιμασία

Έχετε προμηθευτεί όλα τα παραπάνω. Τώρα είναι η ώρα να τα ετοιμάσετε και να διαμορφώσετε τον χώρο την ημέρα του πάρτι ώστε όλα να είναι έτοιμα. Εδώ είναι που χρειάζεστε βοήθεια: Φωνάξτε την παρέα σας και αναθέστε στον καθένα από μία δουλειά – κάποιος υπεύθυνος για την διακόσμηση, κάποιος άλλος για να προετοιμάσει το μπαρ, κάποιος για το φαγητό κ.ο.κ.

Η μουσική  

Το soundtrack του πάρτι σας θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες δόσεις σε αποκριάτικη samba, αλλά όχι μόνο αυτή. Καλά τα «μπομπολέιρο» και η «λαμπάντα» αλλά φροντίστε να έχετε και κάτι πιο μοντέρνο στην playlist σας, για να μην κινδυνεύσετε από μουσική μονοτονία.

Οι εκπλήξεις

Για να έχει λίγο περισσότερο σασπένς το πάρτι και για να έχουν λόγο οι καλεσμένοι να προσέξουν ιδιαίτερα τι θα φορέσουν, μπορείτε να προαναγγείλετε έναν διαγωνισμό μεταμφίεσης. Κάθε καλεσμένος σας θα μπορεί να γράψει σε ένα χαρτάκι ποιος πιστεύει πως έχει πετύχει την καλύτερη μεταμφίεση και στο τέλος της βραδιάς ο νικητής θα λάβει ένα δωράκι – δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, αλλά απλώς συμβολικό.

Πηγή: www.in2life.gr