Οι 6 στόχοι μας για την νέα χρονιά!

Οι 6 στόχοι μας για την νέα χρονιά!

©     Αγάπα τον εαυτό σου περισσότερο. Μια τόσο κοινότυπη έκφραση και όμως τόσο δύσκολο να την τηρήσουμε. Ίσως για το 2017 η προτεραιότητα σου να είσαι εσύ! Φρόντισε τον εαυτό σου με τον τρόπο που έχει ανάγκη, αναγνώρισε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου και φρόντισε να τις ικανοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο· Άλλωστε δεν θα το κάνει κανείς για σένα αν δεν το κάνεις εσύ για εσένα πρώτα . Εξέφρασε τα συναισθήματά σου και διεκδίκησε αυτά που θέλεις . Άκουσε τον εαυτό σου, μίλα του όμορφα και που και που καλό θα ήταν να τον κακομαθαίνεις κιόλας !

©     Απομάκρυνε από τη ζωή σου τους τοξικούς ανθρώπους και τις τοξικές σχέσεις. Η ζωή από μόνη της έχει τις δυσκολίες της και τις ανησυχίες της γι’ αυτό λοιπόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που σε επιβαρύνουν συναισθηματικά και σχέσεις οι οποίες αντί να σε εξελίσσουν σαν άνθρωπο σε πάνε πίσω και αυξάνουν τα σύννεφα στη ζωή σου. Ίσως αυτή τη χρονιά να κάνεις τα ξεκαθαρίσματα σου και να δεις ποιοί πραγματικά αξίζουν να έχουν μια θέση στη ζωή σου.

©     Φροντίστε το σώμα σου. Ναι ακόμα μία κοινότυπη έκφραση … Ωστόσο χρειάζεται να θυμάσαι ότι το υπάκουο σώμα που σε φιλοξενεί τώρα δεν θα το κάνει για πάντα γι’ αυτό και εσύ με τη σειρά σου χρειάζεται να το φροντίσεις . Βάλε  την άσκηση στη ζωή σου και φρόντισε τη διατροφή σου. Ένας υγιεινός τρόπος ζωής θα αυξήσει την ποιότητα ζωής και ένα υγιές και δυνατό σώμα θα αυξήσει την ψυχική σου ευεξία.

©     Πέρνα περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Η επαφή με τους αγαπημένους μας ανθρώπους βελτιώνει όχι μόνο την ποιότητα της ζωής μας εφόσον περνάμε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο μαζί τους αλλά αυξάνει κατακόρυφα τη διάθεση , μας στην ψυχική μας ισορροπία και την σωματική μας υγεία. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να φροντίσουμε τις σχέσεις μας και να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι σχέσεις μας με τους κοντινούς μας ανθρώπους είναι ίσως το πιο σημαντικό και πολύτιμο πράγμα που έχουμε στη ζωή μας .

©     Βάλε στο πρόγραμμα σου ευχάριστες δραστηριότητες. Η καθημερινότητά μας έχει αρκετές δυσκολίες γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό στο βαρύ πρόγραμμα μας να εντάσσουμε που και που ευχαριστεί δραστηριότητες( ότι αρέσει στον καθένα ). Δραστηριότητες που μας αναζωογονούν μας τροφοδοτούν , μας γεμίζουν ενέργεια και μας βοηθούν να αποφορτίσουμε την ένταση και την αρνητικότητα της καθημερινότητάς μας. Έτσι μπορούμε να προσθέσουμε μια νότα ανεμελιάς στο πολυάσχολο πρόγραμμά μας .

©     Μάθε να λες  όχι και ναι εκεί που πρέπει. Και όμως ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να ενισχύσουμε τη θετικότητα στη ζωή μας είναι να μάθουμε να λέμε όχι σε ό,τι μας βαραίνει και μας  φθείρει ψυχολογικά και σωματικά και να μάθουμε να λέμε ναι σε εκείνα που φωτίζουν το πρόσωπό μας και μας κάνουν χαρούμενους και που τόσες φορές δεν τα κάνουμε γιατί θεωρούμε άλλες υποχρεώσεις πιο σημαντικές.  Ένας στόχος λοιπόν για τη νέα χρονιά μπορεί να είναι να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά αυτές τις δύο λεξούλες μένοντας έτσι πιστός στον εαυτό σου.

Τέλος για όσα δεν κάναμε τη χρονιά που πέρασε είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι για κάποιο λόγο δεν έγιναν ·  Είτε γιατί δεν τα θέλαμε πραγματικά είτε γιατί δεν ήταν η ώρα τους. Πριν λοιπόν ξεκινήσεις την αντίστροφη μέτρηση για το 2017 κάνε μια παύση κλείσε  τα μάτια σου και σκέψου αν βρίσκεσαι όντως εκεί που θα ήθελες να είσαι . Σκέψου τι πραγματικά έχει αξία για σένα , τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις πλήρης και που η ψυχή σου αλαφρώνει! Αν το σκεφτείς όλα αυτά και είσαι ειλικρινής με σένα τότε σίγουρα θα ξέρεις προς τα που να τραβήξεις το μονοπάτι σου για το 2017 !!!

Aπό την Σοφία Γιουρούκου Ψυχολόγο -Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια.