Κέικ σοκολάτας, χωρίς αβγά, γάλα, βούτυρο και μίξερ!

Κέικ σοκολάτας, χωρίς αβγά, γάλα, βούτυρο και μίξερ!

Όλα μαζί σε ένα ταψί! Πανεύκολο, ζουμερό και νοστιμότατο!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε

3 φ.τ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φ.τ. κακάο

2 φ.τ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.γ. σόδα μαγειρικής

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ξύδι

2 κ.γ. υγρή Βανίλια, ή 2 βανίλιες

¾ φ.τ. καλαμποκέλαιο

2 φ.τ. κρύο νερό αναμεμιγμένα με 2 κουταλάκια κοφτά στιγμιαίο καφέ

Για την επικάλυψη

1 παγωμένη κονσέρβα  Morfat, ή Ermol, που είναι και οι 2 φυτική σαντιγί για την επικάλυψη, ή 2 κοσνέρβες, εάν το θέλουμε σαν τούρτα με γέμιση και επικάλυψη

3  φακελάκια σοκολάτας κουβερτούρα σε σταγόνες (300 γραμμ.)

2-3 κ.σ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

Βανίλια

Πως το φτιάχνουμε

Για την επικάλυψη και γέμιση

Πρώτα απ΄όλα, βάζουμε τις κονσέρβες με τη φυτική σαντιγί στο ψυγείο για όλο το βράδυ να παγώσουν.

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
  2. Μέσα σε ένα αλάδωτο παραλληλόγραμμο ταψί 33Χ23 εκατοστά, ή στρογγυλό Φ26, (Εάν έχουμε… Τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού αντικολλητικό φύλλο σιλικόνης, εάν όχι καλύπτουμε το εσωτερικό του ταψιού με λαδόκολλα), κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, σόδα και κακάο.
  3. Κάνουμε στο μίγμα των στεγνών υλικών, 3 λακκούβες. Μια αριστερά, μια στο κέντρο και μια δεξιά. Στην πρώτη λακκούβα ρίχνουμε το λάδι, στη δεύτερη το ξύδι και στην τρίτη τη βανίλια.
  4. Περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το κρύο νερό με τον καφέ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Φουρνίζουμε το παραλληλόγραμμο κέικ για 30-40 λεπτά και το στρογγυλό για 50 λεπτά. Κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο του, για να δούμε εάν βγαίνει καθαρή, που σημαίνει ότι ψήθηκε. Εάν όχι, το ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
  6. Το ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο μας, μέχρι να κρυώσει τελείως.
  7. Λειώνουμε τις σταγόνες της σοκολάτας σε μπεν-μαρί. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  8. Βγάζουμε τις κονσέρβες με τη φυτική σαντιγί από το ψυγείο. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και τις χτυπάμε με το μιξεράκι μας, μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψουν.
  9. Προσθέτουμε τη λειωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  10. Απλώνουμε τη σοκολατένια σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του κέικ, ή κόβουμε το στογγυλό κέικ οριζοντίως στα 2 και το κάνουμε τούρτα με γέμιση και επικάλυψη. Το κόβουμε σε κομμάτια, το σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε!!!