Πρωτοχρονιάτικο Μενού παραμονής για την παρέα μας!!!

Πρωτοχρονιάτικο Μενού παραμονής για την παρέα μας!!!

Ρολάκια γεμιστά με έτοιμη ζύμη για κρουασάν

Γαρίδες πικάντικες με πορτοκάλι

Δροσερή πολύχρωμη τραγανή σαλάτα

Κλασικό φοντύ

Χοιρινό με Super τραγανή πετσούλα

Πατατούλες baby ζουμερές στο φούρνο

Τούρτα με μαρεγκάκια και μους σοκολάτας

Βασιλόπιτα

Για τα ρολάκια θα χρειαστούμε

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για croissant Pillsbury

1 συσκευασία ζαμπόν των 160 γραμμ.

1 συσκευασία τριμμένα ανάμεικτα τυριά

1 βαζάκι pesto, ή Philadelphia, ή κάποιο έτοιμο dressing για σαλάτα που σας αρέσει

Εάν έχετε αρκετά άτομα διπλασιάζετε τα υλικά

Πώς τα φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C. Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου μας.
  2. Επάνω σε λαδόκολλα, ή σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ξερολάρουμε τη ζύμη. Την αλείφουμε με τη σος που θέλουμε, τοποθετούμε τις φέτες του ζαμπόν τη μια δίπλα στην άλλη και το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Το κάνουμε ρολό και το κόβουμε σε φέτες με σπάγκο, όπως βλέπετε στη φωτογραφία και στο βίντεο…https://www.youtube.com/watch?v=pmbiBOquQPA
  3. Τσιμπάμε λίγο τις άκρες των κομματιών, για να ενωθεί το ζυμαράκι και να μη μας ξεδιπλωθεί στο ψήσιμο. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί. Τα φουρνίζουμε για 17 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Σερβίρονται ζεστά. Οπότε τα φτιάχνουμε λίγο πριν, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και όταν έρθουν οι φίλοι μας, τα φουρνίζουμε.

Για τις Γαρίδες πικάντικες με πορτοκάλι

 Πικάντικες γαρίδες με πορτοκάλι

Για τη δροσερή πολύχρωμη τραγανή σαλάτα θα χρειαστούμε

½ φ.τ. λάδι

¼ φ.τ. μηλόξιδο

¼ φ.τ. μηλίτη (Είναι στις μπύρες στο Super Market)

2-3 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

½ κ.γ. αλάτι

Φρεσκοκομμένο πιπέρι

3 μεσαίου μεγέθους κόκκινα γλυκά μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες

Χυμό από ½ λεμόνι

1-2 σακουλάκια έτοιμη πλυμένη mix σαλάτα από το Super Market

1 φ.τ. ψημένα καρύδια pecan, κομμένα στη μέση, ή κλασικά καρύδια

¾ φ.τ. αποξηραμένα cranberries

1 τριγωνάκι Blue cheese Ψιχουλιαστό, ή κάποιο άλλο τυρί που σας αρέσει

Πώς θα την φτιάξουμε

  1. Βάζουμε τα πρώτα 7 υλικά σε ένα βάζο με καπάκι, ή στο μπλεντεράκι μας και τα χτυπάμε.
  2. Κόβουμε τα μήλα και τα βυθίζουμε σε μια σακούλα τροφίμων που έχουμε ήδη ρίξει το χυμό από το ½ λεμόνι. Τα ανακινούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις έτοιμες σαλάτες. Προσθέτουμε τα μήλα, τα καρύδια και τα cranberries. Τελευταία στιγμή πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε την Dressing από το βαζάκι, ή το μπλεντεράκι και το ψιχουλιαστό τυρί. Την ανακατεύουμε και την σερβίρουμε.

Για το κλασικό φοντύ θα χρειαστούμε

1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στη μέση

450 γραμμ. Τριμμένο τυρί Gruyère.Εάν δεν βρείτε αυτό το τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε στα ίδια γραμμάρια μοιράζοντας το, με Philadelphia και Provolοne, ή Gouda

225 γραμμ. Τριμμένο τυρί Emmental

1 φ.τ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ + 1 κ.γ. κορν-φλάουρ

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 ½ κ.σ. ποτό Kirsch, εάν δεν έχετε, αντικαταστήστε το με κονιάκ

Φρεσκοκομμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Κυβάκια από φρέσκια μπαγκέτα ψωμί

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Κόβουμε σε κυβάκια τη φρέσκια μπαγκέτα.
  2. Σε μια μέτρια μεγέθους κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο. Όταν το λάδι ζεσταθεί και βγάλει όλα τα αρώματα του το σκόρδο, το αφαιρούμε.
  3. Σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα τυριά, το κρασί, το κορν-φλάουρ, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να λειώσουν.
  4. Χαμηλώνουμε ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το Kirsh, ή το κονιάκ, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά ακόμα, για να γίνουν όλα μαζί σαν κρέμα.
  5. Ανάβουμε τη συσκευή του φοντύ και μεταφέρουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι του φοντύ. Το συνοδεύουμε με τα πιρουνάκια και τα κυβάκια της μπαγκέτας.

Για το Χοιρινό με Super τραγανή πετσούλα θα χρειαστούμε

Χοιρινό με Super τραγανή πετσούλα

Για τις ζουμερές baby πατατούλες στο φούρνο θα χρειαστούμε

1 ½ κ. Baby πατατούλες

½ φ.τ. λάδι

½ φ.τ. μουστάρδα

Χυμό από 2 πορτοκάλια

3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι – Πιπέρι

Νερό

Πώς τις φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200ο C.
  2. Πλένουμε καλά-καλά τις πατάτες (Εγώ βάζω και λίγο Ava και τις ξεπλένω πολύ καλά) και τις κόβουμε στα 2.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες και το νερό. Τα χτυπάμε για να ενσωματωθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Αραδιάζουμε τις πατάτες μαζί με το μίγμα στο ταψί μας και συμπληρώνουμε λίγο νερό.
  5. Τις φουρνίζουμε για 1 ώρα, αναποδογυρίζοντας τις στο μισό χρόνο. Τρυπάμε μια πατάτα για να βεβαιωθούμε ότι είναι αφράτη και τις ξεφουρνίζουμε.

Για τη Τούρτα με μαρεγκάκια και μους σοκολάτας θα χρειαστούμε

Τούρτα με μαρεγκάκια και μους σοκολάτας

Για τη βασιλόπιτα θα χρειαστούμε

Βασιλόπιτα κέικ