Κατεψυγμένες τσιπούρες με ντομάτα και βασιλικό στο φούρνο

Κατεψυγμένες τσιπούρες με ντομάτα και βασιλικό στο φούρνο

Ένας ψαρομεζές άνευ προηγουμένου! Οργανωθείτε για να το απολαύσετε. Κρασάκι, φρέσκο ψωμάκι για βούτες, ακόμα και φετούλα. Όσο και να μη το πιστεύετε… Του πάει απίστευτα!

Υλικά που θα χρειαστούμε

1 συσκευασία από τα κατεψυγμένα ψάρια του Super Market, που περιέχει 2 τσιπούρες καθαρισμένες και απολεπισμένες. Είναι Ελληνικής εκτροφής και ζυγίζουν αποψυγμένες 630 γραμμ. η κάθε μια. Η τιμή της συσκευασίας που βρίσκω στα περισσότερα Super Market είναι 7.99ευρώ… Δηλαδή 8ευρω, εκτός από ένα που το βρήκα 5.99ευρώ!

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους

½ φ.τ. λάδι

½ φ.τ λευκό κρασί

1 κουτί χυμό ντομάτας 200 γραμμ. Από το Super Market

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλατάκι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό

2 πιπερίτσες (καρύκευμα) αν το θέλετε πικάντικο

½ φ.τ. νερό

Μαϊντανό χοντροκομμένο

Πως το φτιάχνουμε

  1. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι και αρχίζουμε να το τσιγαρίζουμε. Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το ανακατεύουμε.
  2. Όταν το κρεμμύδι γυαλίσει και μελώσει, τα σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το νερό και τις πιπερίτσες (Προαιρετικά).
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία (από το 9 στο 7) και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  4. Όσο βράζει η σάλτσα, προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190ο C στον αέρα.
  5. Ξεπλένουμε τις αποψυγμένες τσιπούρες και τις στραγγίζουμε. Ρίχνουμε αλατάκι και πιπέρι στο εσωτερικό τους μέρος. Τις περιχύνουμε εξωτερικά με λίγο λάδι και τις ραντίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε μια-μία στα χέρια μας και τις πασαλείβουμε μέσα και έξω, για να καλυφθούν παντού από το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί και τακτοποιούμε τις πατατούλες, να απλωθούν και να πάνε παντού.
  7. Ακουμπάμε τις τσιπούρες πάνω στη σάλτσα και τις φουρνίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να κάνουν φουσκαλίτσες. Τις γυρίζουμε με μια σπάτουλα και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και από την άλλη πλευρά. Όταν πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά, τις ξεφουρνίζουμε. Θα χρειαστούν 40-45 λεπτά περίπου να ψηθούν. Μεταφέρουμε τις τσιπούρες σε μια πιατέλα και τις ξεκοκαλίζουμε. Έτσι όπως είναι τώρα ωραία ξεκοκαλισμένες, βάζουμε γύρω-γύρω τους τη σάλτσα με τη ντομάτα και τις πατατούλες και τις σερβίρουμε.

Καλή όρεξη και καλή διασκέδαση!

Σημ. Όσο ψήνονται οι τσιπούρες, ακόμα και όταν τις γυρίσουμε, δεν τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ο λόγος είναι, ότι θέλουμε να παραμείνει στα ψάρια το άρωμα της θάλασσας, που πραγματικά το έχουν! Η δε σάλτσα που θα τις αγκαλιάσει, θα τις απογειώσει και θα τις κάνει, ένα συγκλονιστικό ψαρομεζέ!!!.