Τσιζκέικ μανταρίνι: Η απόλυτη νοστιμιά!

Τσιζκέικ μανταρίνι: Η απόλυτη νοστιμιά!

Για την βάση,

1 πακέτο μπισκότα των 250γραμμ. digestive

85γραμμ. Λειωμένο βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Για την γέμιση,

750γραμμ. τυρί Philadelphia

3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

4 μεγάλα αβγά

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας λικέρ Cointreau, ή Grand Marnier

3 κουταλιές της σούπας χυμό μανταρινιού

Ξύσμα από 1 μανταρίνι

Για το στόλισμα,

 Φρέσκα μανταρίνια περιχυμένα με σάλτσα μανταρινιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύουμε καλά.

2. Τα αδειάζουμε σε μια φόρμα με ελατήριο Φ23 εκατοστών διαμέτρου, τα πατάμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να καλύψουν τον πάτο και λίγο από τα τοιχώματα της φόρμας και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, για 30 λεπτά.

3. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180ο C.

4. Χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και στην συνέχεια, όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

5. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα με τα μπισκότα και το φουρνίζουμε για 55 λεπτά περίπου.

6. Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και αφήνουμε το τσιζκέικ να κρυώσει μέσα στον φούρνο. Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει.

7. Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το ξεφορμάρουμε στην πιατέλα μας, στολίζουμε όλη την επιφάνεια του με φρέσκα μανταρίνια και το περιχύνουμε με την σάλτσα.

Τα μανταρίνια που θα το στολίσουμε, θα τα έχουμε προηγουμένως καθαρίσει, θα έχουμε αφαιρέσει τις λευκές ίνες και τα κουκούτσια τους.

Για την σάλτσα μανταρινιού,

 

1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό μανταρινιού

Ξύσμα από 1 μανταρίνι

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 1. Βάζουμε τον χυμό, την ζάχαρη και το ξύσμα σε ένα κατσαρολάκι.

2. Τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν πηχτό σιρόπι.

3. Προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά ακόμα και το βγάζουμε από την φωτιά για να κρυώσει.

4. Όταν κρυώσει τελείως, περιχύνουμε τις φετούλες των μανταρινιών, που έχουμε πάνω στο τσιζκέικ.