Το παζλ του fitness και ποιο κομματάκι… σου λείπει!

Το παζλ του fitness και ποιο κομματάκι… σου λείπει!

Οι περισσότεροι από μας όταν ακούνε τη λέξη fitness φέρνουν στο μυαλό τους ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, στερητικές δίαιτες, πολύωρες πεζοπορίες, και γενικά κάθε είδους ταλαιπωρίες που απαιτούν κόπο, χρόνο, ακόμα και χρήμα, προκειμένου να εκπληρωθεί ο τελικός σκοπός: να χάσουν τα περιττά τους κιλά.

Όμως η λέξη fitness που έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή μας, δεν έχει αυτό το νόημα, ούτε τη… δραματική διάσταση που τις δίνουν κάποιοι.

Το νόημα της λέξης είναι πιο ευρύ, πιο σύνθετο. Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε το fitness με ένα παζλ. Κάθε κομματάκι του παραπέμπει σε μια διαφορετική δραστηριότητα, και όλες μαζί, αποτελούν το fitness.

Ως fit χαρακτηρίζεται ο υγιής σωματικά και ψυχικά άνθρωπος, εκείνος που το σώμα του έχει το σωστό βάρος, είναι γυμνασμένο, διαθέτει δύναμη και ενέργεια, είναι δραστήριος και πάντα σε ετοιμότητα. Εκείνος που μπορεί να λειτουργεί χωρίς υπερβολική προσπάθεια και κόπωση, ακόμα και κάτω από συνθήκες πίεσης και άγχους.

Δηλαδή η λέξη fitness, αν και δεν παραπέμπει άμεσα στην καλή υγεία, στην καλή ψυχολογική κατάσταση, στην τακτική άσκηση, στην υγιεινή διατροφή και στην καλή εμφάνιση, τα περιλαμβάνει όλα!

Κι αυτό γιατί όλα είναι αλληλένδετα, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, το ένα φέρνει το άλλο, το ένα υποστηρίζει το άλλο.

Η υγιεινή διατροφή ευνοεί την καλή υγεία. Η καλή υγεία αποτελεί προϋπόθεση για σωματική άσκηση. Η σωματική άσκηση συμβάλλει στην αποκατάσταση του σωστού σωματικού βάρους και μας φτιάχνει τη διάθεση. Η καλύτερη εμφάνιση και διάθεση ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση μας. Γεμάτοι με σωματική και ψυχική ευεξία καταλήγουμε να λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας με χαμόγελο, αποφασιστικότητα και δύναμη!

Κατόπιν όλων αυτών, ελπίζουμε ότι όσοι από μας δεν είναι fit θα αναθεωρήσουν τη στάση τους και θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν όλες τις σωματικές και ψυχικές τους δυνάμεις, ώστε να ζήσουν καλύτερα!

Αυτός άλλωστε δεν είναι ο στόχος όλων μας; Κάθε μέρα και καλύτερα!