Εύκολα μπισκοτάκια ζάχαρης

Εύκολα μπισκοτάκια ζάχαρης

Αυτό που λένε «Δεν υπάρχουν»! Ή «Τι είναι αυτό!!! Λειώνει στο στόμα»! Εννοούν τα μπισκοτάκια μας!!!

Για την βασική ζύμη,

1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο.

Θα το βγάλουμε από το ψυγείο και θα δοκιμάσουμε μετά από λίγο με το δάχτυλο μας, αν πιέζοντας το, κάνει λακουβίτσα. Δεν θέλουμε να παραζεσταθεί.

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Βανίλια

2 κρόκους, μεγάλων αβγών σε θερμοκρασία δωματίου

Ελαχιστότατο αλατάκι

2 ½  φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

Για το γλάσο

2 φλιτζάνια του τσαγιού κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι γλυκόζης (από το Super Market)

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκχύλισμα βανίλιας, ή ότι άλλο άρωμα μας αρέσει

Χρώματα ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)

Πολύχρωμες τρούφες διακόσμησης (Προαιρετικά)

Κορνέ ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα για 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε.
  2. Βγάζουμε το σύρμα από το μίξερ και βάζουμε το γάντζο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το αλατάκι και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακιά και ελαστική, χωρίς να κολλάει πολύ. Εάν κολλάει πολύ, προσθέτουμε 1- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι την ώρα που ο γάντζος γυρίζει.
  3. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη λαδόκολλα. Αλευρώνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο 5 χιλιοστών περίπου. Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με τη ζύμη σε ένα επίπεδο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Ανάβουμε το φούρνο στους 170ο C και καλύπτουμε το ταψί του φούρνου μας με λαδόκολλα.
  5. Αλευρώνουμε καλά τα κουπάτ (τσέρκια με σχεδιάκια) και κόβουμε τη ζύμη. Αφαιρούμε μαλακά τα κομμάτια της ζύμης που περισσεύουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
  6. Με μια μεταλλική σπάτουλα και με προσοχή, παίρνουμε ένα-ένα μπισκότο και το μεταφέρουμε πάνω στη λαδόκολλα του ταψιού του φούρνου μας και σε απόσταση 2,5 εκατοστών, το ένα από το άλλο.
  7. Κάνουμε τη ζύμη που μας περίσσεψε μια μπάλα και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη λαδόκολλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με τα προηγούμενα, χωρίς να τα βάλουμε στο ψυγείο αυτή τη φορά..
  8. Ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα επάνω και περιφερικά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στο ταψί. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε με προσοχή σε σχάρα και τα αφήνουμε εκεί, μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Αυτό είναι όλο κι όλο! Τώρα είμαστε έτοιμες, να κάνουμε ομορφιές!!!

Για το γλάσο

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι, τη βανίλια και το γάλα. Εάν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε κουταλάκι-κουταλάκι γάλα. μέχρι να το φτάσουμε να γίνει μια κρέμα που θα τρέχει σαν πηχτή κλωστή.

Ο πιο απλός τρόπος γλασαρίσματος είναι, να βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο γλάσο από την καλή τους (η επάνω πλευρά), να τα επιστρέφουμε στη σχάρα και να τα πασπαλίζουμε με τη πολύχρωμη τρούφα.

Ο επόμενος τρόπος είναι να μοιράσουμε το γλάσο σε μπολάκια, να ρίξουμε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής και να αυτοσχεδιάσουμε με το κορνέ μας.

Σημ. Και μη ξεχάσω…! Αυτά τα μπισκοτάκια δεν είναι μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά για ολόκληρο τον χρόνο. Μπορείτε όποτε έχετε διάθεση να τα φτιάχνετε και πριν βάλετε γλάσο, να στρώνετε λαδόκολλα σε ένα τάπερ, να τοποθετείτε τα μπισκοτάκια σε σειρές με ενδιάμεσα λαδόκολλα, να τα σφραγίζετε με το καπάκι και να τα καταψύχετε.