9 σημάδια ότι… τον ερωτεύεσαι!

9 σημάδια ότι… τον ερωτεύεσαι!

O έρωτας είναι μια υπέροχη εμπειρία που όλοι αξίζουμε και θέλουμε να ζήσουμε! Όμως πολύ συχνά κάνει την εμφάνισή του εκεί που δεν τον περιμένεις ή με πολύ παράξενους τρόπους.  και μας βραχυκυκλώνει!

Λίγο λοιπόν το αναπάντεχο και αξιοπερίεργο της εμφάνισής του, λίγο οι αναστολές και η καχυποψία μας σε συνδυασμό με το πόσο πληγωθήκαμε στο παρελθόν, μ μας καθιστούν σχεδόν ανίκανους να αναγνωρίσουμε τα σημάδια του.

Δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε κατά πόσον αυτό που νιώθουμε για τον άνδρα που προκαλεί το ενδιαφέρον μας είναι απλώς μια φυσική έλξη,  ή μια παρόρμηση απόδρασης από τη μοναξιά μας. Μήπως είναι ένας ενθουσιασμός της στιγμής, ή μήπως κάτι πιο δυνατό, όπως ο έρωτας;

Ευτυχώς μπορούμε να πάρουμε βοήθεια. Και ποια καλύτερη από αυτή των ψυχολόγων;

Όπως μας εξηγούν λοιπόν, εκτός από τα σαφή και ολοφάνερα σημάδια ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα να ερωτευτούμε κάποιον, όπως για παράδειγμα το ότι μας είναι αδύνατον να σκεφτούμε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτόν, υπάρχουν και τα πιο ασαφή, που χρειάζονται αποκωδικοποίηση. Αν και ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά τον έρωτα, υπάρχουν ορισμένες κοινές σχεδόν σε  όλους συμπεριφορές, που δείχνουν ότι εδώ ένας έρωτας γεννιέται. Και συγκεκριμένα οι εξής 9:

  1. Δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του 

Το να κοιτάς έναν άνδρα που βρίσκεις τόσο γοητευτικό είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα στον κόσμο. Το να χάνεσαι όμως μέσα στα μάτια του δείχνει κάτι περισσότερο. Όταν δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από τα δικά του, είναι γιατί μέσα σ’ αυτά αναζητάμε το αύριο μας, ή έστω, προσπαθούμε να φανταστούμε πώς θα μπορούσε να είναι αυτό.

  1. Εγκαταλείπεις τις συνηθισμένες σου ασχολίες

Όταν περνάς όμορφα με κάποιον είναι φυσικό να θέλεις περισσότερο χρόνο μαζί του. Αρχίζεις λοιπόν να ψάχνεις πότε, πού και πώς μπορείς να τον συναντήσεις. Θέλεις να μάθεις πού συχνάζει, τι κάνει στον ελεύθερο χρόνο του, ποια είναι τα ενδιαφέροντα του, ελπίζοντας ότι έτσι θα δημιουργηθεί ένας πιο στενός δεσμός ανάμεσά σας. Δεν διστάζεις να πας σε μέρη που ποτέ δεν σου άρεσαν, ή να ασχοληθείς με πράγματα που μέχρι πριν τον γνωρίσεις σου ήταν εντελώς αδιάφορα. Έτσι νιώθεις πιο κοντά του, ακόμα και αν εκείνος δεν βρίσκεται εκεί.

  1. Δεν σε νοιάζει όταν κάνει κάτι όχι και τόσο ωραίο ή σωστό

Η δύναμη του έρωτα, ακόμα κι εκείνου που βρίσκεται στη γέννησή του, είναι μια δύναμη πρωτόγονη και γι’ αυτό κυριαρχική. Έτσι όταν βρίσκεσαι στα πρόθυρα να ερωτευτείς κάποιον, παραβλέπεις, ή και δεν προσέχεις καν, το γεγονός ότι δεν είπε «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» στον σερβιτόρο που τον εξυπηρέτησε, ότι φοράει πουκάμισό με λεκεδάκι, ότι δεν κλείνει το καπάκι της τουαλέτας, ή ότι δεν προσφέρεται να σε βοηθήσει στο μάζεμα της κουζίνας, μετά το τραπέζι που του έκανες.

  1. Η ώρα που είστε μαζί περνάει πολύ γρήγορα

Όπως όταν κάνουμε κάτι που μας αρέσει πολύ, έτσι και όταν βρισκόμαστε με έναν άντρα που μας γοητεύει, δεν κοιτάμε το ρολόι. Και ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι μέρα συναντηθήκαμε και νύχτα μας βρήκε. Γιατί όταν είμαστε μαζί του πετάμε στα σύννεφα κι εκεί ως γνωστόν ρολόγια δεν υπάρχουν.

  1. Δεν μπορεί να κάνει λάθος

Ενώ επικρίνεις κάτι που λένε ή κάνουν οι άλλοι, όταν εκείνος το πει ή το κάνει δεν σου περνάει απ’ το μυαλό ότι αυτό είναι λάθος. Στα μάτια σου ότι πει ή κάνει εκείνος είναι καλώς καμωμένο. Και αυτό μόνο ο έρωτας μπορεί να το πετύχει,  καθώς ως γνωστόν μόνο αυτός… μας τυφλώνει. Όταν ερωτευόμαστε τείνουμε να μην βλέπουμε καθαρά. Τα μάτια μας δεν τον βλέπουν όπως είναι στην πραγματικότητά, αλλά όπως θα θέλαμε να είναι.

  1. Νιώθεις ασυνήθιστα αισιόδοξη

Ε, ναι, η ζωή είναι ωραία, αλλά εσύ μέχρι χθες έβρισκες ένα σωρό άσχημα πράγματα στη δική σου. Όμως τώρα που σε «ξεμυάλισε» αυτός ο γοητευτικός κύριος, δεν τα βλέπεις πια. Η ζωή σου ξαφνικά μοιάζει υπέροχη! Και ό,τι σε δυσκολεύει, δεν το βλέπεις πια και τόσο τρομερό. Νιώθεις πιο δυνατή, πιο ενεργητική και πιο σίγουρη για να το αντιμετωπίσεις. Και αυτά τα συναισθήματα δεν τα χρωστάς σ’ εκείνον, αλλά στα αυξημένα επίπεδα ντοπαμίνης που παράγονται στον οργανισμό σου, επειδή είσαι μ’ εκείνον. Η εξήγηση είναι επιστημονική: Όταν βρίσκεσαι στα πρόθυρα να ερωτευτείς κάποιον νιώθεις ενθουσιασμό, είσαι πιο ενεργοποιημένη, τα κίνητρά σου είναι πιο ισχυρά, και το καθένα απ’ όλα αυτά, προκαλεί την παραγωγή ντοπαμίνης στον οργανισμό σου. Ακόμα και η ανάμνηση των ωραίων στιγμών που περάσατε μαζί ευνοεί την παραγωγή της. ‘Ετσι αρχίζουν να σε πλημμυρίζουν συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης, ενώ το στρες πάει περίπατο. Με τον έρωτα μεθάμε, όπως και με το αλκοόλ, που επίσης αυξάνει την παραγωγή της ντοπαμίνης. Κι όταν είμαστε λίγο μεθυσμένοι βλέπουμε τα πάντα πιο ρόδινα απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα.

  1. Θέλεις συνέχεια να τον αγγίζεις και να τον φιλάς

Ναι βεβαίως αυτό οφείλεται στο ότι σου αρέσει πάρα πολύ, αλλά οφείλεται και σε κάτι ακόμα πιο… εγκεφαλικό. Στην παραγωγή της οξυτοκίνης,  της αποκαλούμενης και ορμόνης της αγάπης, της ορμόνης που «δένει» τις μανάδες με τα νεογέννητά τους και παράγεται κατά τον τοκετό, αλλά και τους ερωτευμένους, αφού παράγεται και κατά τον οργασμό.

  1. Δεν μπορείς να τον βγάλεις από το μυαλό σου

Όταν ερωτεύεσαι υποσυνείδητα παραδίνεσαι στον άνθρωπο που ερωτεύτηκες. Αυτός γίνεται το σημείο αναφοράς σου και επομένως οι σκέψεις που κυριαρχούν στο μυαλό σου έχουν να κάνουν όλες σχεδόν μ’ εκείνον.

  1. Θέλεις να τον βλέπεις χαρούμενο

Σού βγαίνει αυθόρμητα να κάνεις για εκείνον πράγματα που θα τον κάνουν να χαρεί. Θέλεις να είναι ευτυχισμένος τόσο όσο είσαι κι εσύ. Και αυτή σου η επιθυμία σε κάνει να συμπεριφέρεσαι πιο αλτρουιστικά από ποτέ πριν.

Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω σημάδια ισχύουν και για τους άνδρες. Οπότε αν θέλεις να διαπιστώσεις κατά πόσον είναι έτοιμος να σε ερωτευτεί δεν έχεις παρά να παρατηρήσεις αν η συμπεριφορά του συνάδει με αυτά. Διαφορετικά μάλλον το ενδιαφέρον του για σένα είναι χλιαρό, οπότε… συγκρατήσου!