close

Brownies…light. Η συνταγή που θα σε τρελάνει!

 

Έχεις όρεξη για ένα εξτρα σοκολατένιο γλυκό αλλά σκπεπτεσαι τις θερμίδες; Η βιολόγος Msc – κλινική βιοχημικός, Εμμανουέλα Φωτεινού μοιράζεται μαζί μας την τέλεια συνταγή

Για το ζουμερό light σοκολατένιο brownies θα χρειαστείτε


* 230 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη εγώ έβαλα γάλακτος με στεβια (εγώ πήρα τις νέες κουβερτούρες στεβια @jotis )
* 3/4 του φλ. ‏λάδι καρύδας λιωμένο
* 1 φλ ζάχαρη καρύδας
* 1/4 του φλ. ‏αγαυη
* 2 ‏αβγά
* 2 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
* 3/4 του φλ. ‏αλεύρι βρώμης ή αμυγδάλου ή ανάμεικτο βρώμης με αλεύρι αμυγδάλου (αλεύρι βρώμης: βρώμη αλεσμένη παρά πολύ καλά στο μουλτι ) αν σας μείνει αρκετό στο κόσκινο σημαίνει δεν έχετε αλέσει καλά όποτε αναπληρώσετε εκ νέου την ποσότητα που περίσσεψε
* 1/4 του φλ. ‏κακάο χωρίς ζάχαρη
* μια πρέζα ‏αλάτι Ιμαλαΐων


Πώς το ετοιμάζουμε
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
2
Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα κι έπειτα λιώνετε τη μισή και κρατάτε στην άκρη την υπόλοιπη.
3
Χτυπήστε με μίξερ το λαδι καρύδας και τη ζάχαρη καρύδας , προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια την αγαυη κ χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
4
Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα (Διασφαλίστε ότι η σοκολάτα δεν είναι πολύ ζεστή αλλιώς τα αβγά θα μαγειρευτούν). Έπειτα, κοσκινίζετε (να το κάνετε με σουρωτήρι με διχτυ με μεσαία ανοίγματα γιατί στο πολυ λεπτό δεν κοσκινίζεται καλά ή βρώμη ) μέσα στο μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
5
Ενσωματώστε τα στερεά υλικά στα υγρά κι ανακατέψτε αλλά όχι για πολύ ώστε να μη χάσει την χαρακτηριστική μαστιχωτή υφή του το brownies.
6
Ενσωματώστε τη σοκολάτα που αφήσατε στην άκρη κι έπειτα μεταφέρετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι στο οποίο έχετε απλώσει λαδόκολλα.
7
Ψήστε για 20-25 λεπτά κι έπειτα αφήστε το να κρυώσει τελείως.
8
Κόβετε σε τετράγωνα και σερβίρετε με ένα κρύο ποτήρι γάλα!

Καλή επιτυχία !!!!


Η Εμμανουέλα Φωτεινού είναι Βιολόγος και αποφοίτησε από το τμήμα Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στο Βιολογικό Αθήνας όπου απέκτησε με Άριστα τον τίτλο της κλινικής Βιοχημικού με εξειδίκευση στη Μοριακή Διαγνωστική. Η κατεύθυνση που εξειδικεύτηκε είναι αυτός της κλινικής βιοχημείας και της έρευνα στον καρκίνο. Παράλληλα ασχολήθηκε με την προληπτική Ιατρική βασισμένη στη διατροφή παίρνοντας πιστοποίηση από το University of California San Francisco. Η πρακτική εφαρμογή της ολιστικής προσέγγισης σε θέματα υγείας βασισμένα στη διατροφή συμπληρώθηκε με ιδιωτικό διετές πτυχίο για τη λήψη του τίτλου του Σύμβουλου Διατροφής. Είναι ιδιοκτήτρια από το 2014 του Πρότυπου Κέντρου Ευεξίας στο κέντρο της Αθήνας και παρέχει συμβουλές βελτίωσης της υγείας και της εικόνας μας βασισμένες σε αλλαγές της διατροφής μας που οδηγούν σε ορθότερη βιοχημεία του σώματος μας. Στο χώρο της παρέχονται συμβουλές για θέματα που αφορούν την οστεοπόρωση , τον πονοκέφαλος , τη μυϊκή ενδυνάμωση , το λεμφοίδημα ,την αντιγήρανση, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού στη κλιμακτήριο , την τόνωση του ανοσοποιητικού, την απώλεια βάρους , την ενυδάτωση , την λεμφική αποσυμφόρηση , την ευεξία και την πνευματική τόνωση, την αποτοξίνωση και όχι μόνο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά. Ασχολείται με την αρθρογράφηση σε ηλεκτρονικά περιοδικά με θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία . Εργάζεται επιπλέον ως σύμβουλος ευεξίας σε αθλητικούς ομίλους καθώς και σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης για την σωστή καθοδήγηση των νέων. Διοργανώνει πληθώρα βιωματικών εργαστηρίων για τη διαχείριση του φαγητού και έχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργατών για τη συμπληρωματική αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων που αποτελείται από πολλές ειδικότητες όπως φυσικοθεραπευτή , ψυχολόγο , νοσηλευτή , αισθητικό κ.α.

INSTAGRAM FEED