Εύκολα λαχταριστά μαμαδίστικα κεφτεδάκια

Εύκολα λαχταριστά μαμαδίστικα κεφτεδάκια

Υλικά που θα χρειαστούμε

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλά-καλά στυμμένο (Την ψίχα από 1 φρατζόλα ½ κιλού μπαγιάτικου ψωμιού, μουσκεμένη και καλά-καλά στυμμένη)

2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

1 κουταλάκι κοφτό μαγειρική σόδα

1 κουταλιά της σούπας ξύδι, πάνω στη σόδα

Μπόλικο αποξηραμένο τριμμένο δυόσμο

Αλάτι και πιπέρι

Αλεύρι για το αλεύρωμα

Μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα

Πώς θα τα φτιάξουμε:

1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

2. Βάζουμε μέσα σε ένα ταψί αλεύρι.

3. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μεγαλούτσικα μπαλάκια και με τις παλάμες μας τα συμπιέζουμε λίγο, για να πάρουν το σχήμα του κεφτέ. Πλάθουμε όλο το κιμά σε κεφτέδες και τους αραδιάζουμε μέσα στο ταψί με το αλεύρι. Τους πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι από πάνω τους.

4. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι να κάψει. Παίρνουμε το κάθε κεφτέ στις παλάμες μας, τον κουνάμε δεξιά και αριστερά, για να πουδραριστεί με το αλεύρι που έχει ήδη επάνω του και τον βουτάμε στο ζεστό λάδι. Τους γυρίζουμε 3 με 4 φορές για να τηγανιστούν ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές.

5. Έχουμε στρώσει μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε τους τηγανισμένους κεφτέδες για να απορρόφηθει το περιττό λάδι.   .

6. Τους σερβίρουμε με δροσερή χωριάτικη σαλάτα και τηγανιτές πατατούλες. Ή περιχυμένους με πηχτή σάλτσα τομάτας και στραγγιχτό γιαούρτι στην άκρη.