Εσύ, πόσο ευτυχισμένη είσαι; Κάνε τώρα το τεστ και ανακάλυψε!

Εσύ, πόσο ευτυχισμένη είσαι; Κάνε τώρα το τεστ και ανακάλυψε!

Αλήθεια, πως μετριέται η ευτυχία; Πριν από λίγο καιρό, είχε δει το φως της δημοσιότητας μία μέθοδος μέτρησης που αποκαλείται «Δείκτης Μέτρησης Ευτυχίας».

Ίσως σήμερα, περισσότερο από ποτέ και λαμβάνοντας υπ όψιν την σκληρή για πολλούς από εμάς “περίοδο της καραντίνας” είναι ακόμα πιο αναγκαία αλλά και επίκαιρη.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το επίπεδο της ευτυχίας στη ζωή της σύγχρονης γυναίκας; Αυτό ήταν το ερώτημα που απασχόλησε μια πρόσφατη έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να δοθεί απάντηση, οι ειδικοί κατέγραψαν τον τρόπο που ένιωθαν οι 909 γυναίκες οι οποίες έλαβαν μέρος στην έρευνα, στη διάρκεια 16 διαφορετικών δραστηριοτήτων. Βρήκαν λοιπόν, ότι το σεξ, η συζήτηση με φίλους και το γεύμα με συναδέλφους είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες της καθημερινότητας. Ακολουθούν η ώρα που παρακολουθούν μόνες τους τηλεόραση, τα ψώνια με τον σύντροφο τους και το μαγείρεμα.

Αντίθετα, το να προσέχουν τα παιδιά τους συμπεριλήφθηκε στις λιγότερο δημοφιλείς δραστηριότητες, παρότι πριν την έρευνα όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν δήλωναν ευτυχισμένες μαμάδες! Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από την «εγκεφαλική» γνώση ότι «οικογένεια σημαίνει ευτυχία», η σκληρή πραγματικότητα του στρες και των ευθυνών κυριαρχεί στη ζωή των γυναικών.

Εάν λοιπόν και εσείς απεχθάνεστε να σας στριμώχνουν το πρωί στο λεωφορείο και βαρεθήκατε το μαρτύριο του νοικοκυριού – δύο από τις πιο… απεχθείς καθημερινές δραστηριότητες σύμφωνα με την έρευνα – ηρεμήστε: δεν είστε οι μόνες.

Απαντήστε κι εσείς στις ερωτήσεις της έρευνας με απόλυτη ειλικρίνεια όπως και οι 909 γυναίκες που έλαβαν μέρος, μετρήστε τη χαρά στη ζωή σας και μετά διαβάστε τα απλά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε αυτά που θεωρείτε «καθημερινά μαρτύρια» σε στιγμές ευτυχίας! Κι όμως γίνεται…

Test: απαντήστε με το χέρι στην καρδιά

Φέρτε στο μυαλό σας τα γεγονότα της μέρας που πέρασε. Θυμηθείτε πόσα θετικά και πόσα αρνητικά συναισθήματα σας γεννήθηκαν στη διάρκεια των δραστηριοτήτων που αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί και βαθμολογήστε την κάθε μία από 0 έως 6 βαθμούς στην αντίστοιχη θέση. Μετά αφαιρέστε το μικρότερο από το μεγαλύτερο νούμερο για να βρείτε τους βαθμούς χαράς που σας προσφέρει η κάθε δραστηριότητα.

Για παράδειγμα: αν η εργασία σας πρόσφερε 5 στα θετικά συναισθήματα και 3,5 στα αρνητικά, οι βαθμοί χαράς σας είναι 1,5.

Θετικά συναισθήματα Αρνητικά συναισθήματα Βαθμοί χαράς
Σχέσεις
Φαγητό
Ψώνια
Κοινωνικές συναναστροφές
Εργασία
Μετακίνηση
Φροντίδα των παιδιών

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Ξαναβρείτε τη χαρά

Τώρα πια το έχετε συνειδητοποιήσει: ο δρόμος για την ευτυχία περνάει μέσα από αυτό που πραγματικά ποθεί η καρδιά σας. Ξέρετε όμως τον τρόπο να το διεκδικείτε και είστε ο τύπος που «ρουφάει τη ζωή ως το μεδούλι» ή μήπως αφήνεστε και «κλαίτε τη μοίρα σας»; Ανακαλύψτε σε ποιόν τύπο ανήκετε με βάση τη βαθμολογία που πήρατε στην έρευνα και ακολουθείστε τις απλές συμβουλές μας για να βρείτε τη χαρά της ζωής.

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Το στρες της σχέσης

ΛΥΣΗ: Μην αντιδράτε

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από 4,7 έως 6 βαθμοί.

ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΗΣ: Από 0 έως 4,6 βαθμοί

Το υπέροχο σεξ με τον σύντροφο σας, είναι ένα σίγουρο μονοπάτι που οδηγεί στην ευτυχία. Όμως τα καβγαδάκια μεταξύ σας έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, γι’ αυτό προσοχή στις αντιδράσεις σας. Όταν νιώθετε φόβο ή θυμό, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείτε να σκεφτείτε σωστά. Γι’ αυτό εστιάστε στο σώμα σας, «προσγειωθείτε» στην πραγματικότητα, αναπνεύστε ήρεμα και «στείλτε» μηνύματα ασφάλειας και ηρεμίας στον αναστατωμένο εαυτό σας. Μάθετε να «αποσυνδέεστε» για λίγο από τον συναισθηματικό εαυτό σας και να βλέπετε τον εαυτό σας και τους άλλους στη διάσταση που πραγματικά είναι.

Συμβουλή: Βάλτε ένα αντικείμενο – π.χ. μια καρδιά – από ροζ κουάρτζ κάτω από το κρεβάτι σας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ενδυναμώνει την καρδιά και τα σεξουαλικά όργανα και ενθαρρύνει την ανοιχτή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Φαγητό

ΛΥΣΗ: Τάιμ άουτ

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από 3,7 έως 6 βαθμοί.

ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΗΣ: Από 0 έως 3,6 βαθμοί.

Σίγουρα είναι πολύ βολικό να τρώτε ενώ δουλεύετε ή να τσιμπάτε στο πόδι και αγχωμένα. Όμως η πνευματική σας διαύγεια όπως και ο οργανισμός σας έχουν ανάγκη από θρεπτικά «καύσιμα» και ανάπαυση. Γι΄ αυτό μην τρώτε στο γραφείο ή, εάν πρέπει, σταματήστε να δουλεύετε και αν μπορείτε βγείτε έξω για μια μικρή βόλτα. Στο σπίτι στρώστε κανονικά τραπέζι αντί να φάτε καθισμένοι μπροστά στην τηλεόραση. Ή βγείτε στον κήπο ή την βεράντα και απολαύστε το φαγητό σας. Ακόμη καλύτερα; Καλέστε 1-2 φίλους και μετατρέψτε μια απλή, καθημερινή βραδιά σε μια σπέσιαλ νύχτα με γέλια και συζητήσεις.

Συμβουλή: Προτιμήστε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά και φασόλια, τροφές με υψηλό τσι (θετική ενέργεια) και αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και το φαστ φουντ.

3. ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Ψώνια

ΛΥΣΗ: Αγαπάτε αλλήλους

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από 3,3 έως 6 βαθμοί.

ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΗΣ: Από 0 έως 3,2 βαθμοί.

Η βόλτα στην αγορά θα είναι είτε πηγή χαράς ή μαρτύριο, ανάλογα με το αν τρέχετε για είδη πρώτης ανάγκης στο σούπερ μάρκετ ή βγαίνετε για καινούρια ρούχα στα μαγαζιά! Εάν λοιπόν σε αυτή την έξοδο σας βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιο εκνευριστικό άλλο αγοραστή, πριν τα βάλετε μαζί του θυμηθείτε ότι η όποια αρνητική αντίδραση έχει μόνο το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα και καταστρέφει τη συνέχεια της μέρας σας. Αναπνεύστε ήρεμα και «προσγειωθείτε» στην πραγματικότητα. Τώρα αντί για επίπληξη στείλτε στον «ανταγωνιστή» σας ένα «κύμα» καλής διάθεσης!

Συμβουλή: Βγείτε στην αγορά με μια φίλη ή με το σύντροφο σας. Έχει περισσότερη πλάκα και όλα είναι καλύτερα όταν τα μοιράζεσαι με κάποιον που αγαπάς.

4. ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Κοινωνικές συναναστροφές

ΛΥΣΗ: Με απόλυτη αυτοπεποίθηση

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από 4 έως 6 βαθμοί.

ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΗΣ: Από 0 έως 3,9 βαθμοί.

Είτε πρόκειται να πάτε σε ένα πάρτι χωρίς συνοδό είτε να συναντήσετε για πρώτη φορά τους «κολλητούς» του αγαπημένου σας, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που έχουμε ανάγκη να θωρακιστούμε ψυχικά.

Αυτοί που μπορούν να είναι ήρεμοι, ενεργητικοί και ζωντανοί σε ότι κι αν τους φέρει η ζωή στο δρόμο τους, επηρεάζονται από το ενεργειακό σημείο – σύμφωνα με τη θεωρία των τσάκρας – που βρίσκεται κάτω από το στομάχι. Για να ενεργοποιήσετε λοιπόν την αυτοπεποίθηση σας, οραματιστείτε μια δέσμη χρυσού φωτός που εστιάζεται στο στομάχι σας και χρησιμοποιήστε την προσωπική σας «πηγή λάμψης».

Συμβουλή: Προμηθευτείτε μια πέτρα κουάρτζ αντιστρές από ένα μαγαζί με αντικείμενα Φενγκ Σούι και τοποθετήστε την πάνω στο γραφείο σας. Θα σας κάνει πιο ανθεκτικούς στις αντιξοότητες και θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να κάνετε την δουλειά σας σωστά και ολοκληρωμένα.

5. ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Μετακίνηση

ΛΥΣΗ: Οραματιστείτε την προσωπική σας προστασία

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από 2,6 έως 6 βαθμοί.

ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΗΣ: Από 0 έως 2,5 βαθμοί.

Είναι καλό να κρατάτε κάποιες αποστάσεις, έστω κι αν είναι φανταστικές. Γι’ αυτό αναπνεύστε ήρεμα και οραματιστείτε ότι το σώμα σας είναι καλυμμένο και κλεισμένο μέσα σε μια τεράστια φυσαλίδα. Φανταστείτε την σαν μια προστατευτική μεμβράνη που σας καλύπτει σε μια απόσταση όσο το άνοιγμα του χεριού σας και αλλάζει σχήμα, ανάλογα με το μέρος που βρίσκεστε. Χρωματίστε την προσωπική σας φυσαλίδα προστασίας με έντονα χρώματα, όπως π.χ. το τιρκουάζ, για πιο θετικό αποτέλεσμα.

Συμβουλή: Αποφύγετε τα αρνητικά συναισθήματα, τα άγρια βλέμματα προς αυτούς που σας σπρώχνουν στο μετρό ή το λεωφορείο ή τη σκυθρωπή στάση. Γελάστε στους άλλους και θα νιώσετε καλύτερα.

6. ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Η φροντίδα των παιδιών

ΛΥΣΗ: Ξεκουραστείτε και ανανεωθείτε

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από 3 έως 6 βαθμοί.

ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΗΣ: Από 0 έως 2,9 βαθμοί.

Όταν νιώθετε εξαντλημένη και ευερέθιστη, γεμίστε τις μπαταρίες σας με το να προσφέρετε στον εαυτό σας ένα υπέροχο διάλειμμα ξεκούρασης και ανανέωσης. Προσπαθήστε να ενεργοποιήστε τα εσωτερικά σας αποθέματα και το χαμόγελο που βρίσκετε πάντα μέσα σας, με μια απλή κινέζικη τεχνική: Νιώστε ένα κύμα απαλής και ζεστής ενέργειας να διαρρέει το σώμα σας, ακριβώς κάτω από το δέρμα και να μετακινείται από το μέτωπο σας προς τα κάτω, να περνάει κάτω από την κοιλιά, στα γεννητικά όργανα, να διατρέχει την σπονδυλική σας στήλη και να επιστρέφει πίσω στο κεφάλι.

Αυτή η «κίνηση», σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, μαγνητίζει το αναζωογονητικό τσι ( θετική ενέργεια) προς εσάς.

Συμβουλή: Κάντε ένα διάλειμμα και απολαύστε ένα φλιτζάνι ρόφημα μέντας ή rosemary. Η μέντα ηρεμεί το πεπτικό σύστημα αλλά και το πνεύμα, ενώ το rosemary καταπολεμά την υπνηλία και επαναφέρει τη ζωτικότητα.

Σοφία Δεδεμάδη