Ποτέ δεν είναι… νωρίς για δίαιτα!

Ποτέ δεν είναι… νωρίς για δίαιτα!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το μυαλό μας είναι όλο στο φαγητό για να να μην αναφερθώ στο πόσο καλοσυνηθίσαμε στις λιχουδιές όλες τις γιορταστικές μέρες. Όμως πολυ γρήγορα θα φτάσει η άνοιξη και θα γίνει πιο δύσκολο να κρύψουμε την “γεμάτη” σιλουέτα μας. Με δυο λόγια βάζουμε άμεσα σε πράξη την επιχείρηση “αδυνάτισμα”.

  1. Αρχίζουμε με… το μαλακό: Η αποτυχία κάθε προσπάθειας αδυνατίσματος οφείλεται εν πολλοίς στην απότομη μετάβαση από το τρώω ότι μου γουστάρει, όσο μου γουστάρει όποτε μου γουστάρει, στους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι δίαιτες αδυνατίσματος.  Γι αυτό εμείς αρχίζουμε με… το μαλακό: Περιορίζουμε τα γεύματα μας σε 3 το πολύ 4 την ημέρα και σερβίρουμε στο πιάτο μας όλο και μικρότερες ποσότητες φαγητού. Έτσι σιγά-σιγά θα χορταίνουμε με λιγότερη ποσότητα τροφής.
  2. Συνεχίζουμε με… αφαίρεση: Κόβουμε κάθε μέρα κάτι  από τις απαγορευμένες τροφές όπως γλυκά, ζυμαρικά, ποτά. Αντί για ένα γλυκό την ημέρα τρώμε μισό, αντί για 3 φορές την εβδομάδα πίτσες και μακαρονάδες, 1 το πολύ 2 φορές. Αντί για ένα ποτάκι την ημέρα πίνουμε ένα μέρα  Τις υπόπαρά μέρα, και ούτω καθεξής.
  3. 6 μέρες πειθαρχία και 1… αταξία: Επιτρέπουμε στον εαυτό μας μια φορά την εβδομάδα να τρώμε ό,τι μας αρέσει, όσο μας αρέσει, όποτε μας αρέσει. Τις υπόλοιπες μέρες τρώμε δύο σαλάτες ωμές ή βραστές με λάδι και λεμόνι ή ξύδι την ημέρα, 1-2 φρούτα, 2 το πολύ φέτες ψωμί μαύρο, πρωτείνες – με προτίμηση στα ψάρια, το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα- που συνοδεύουμε άλλοτε με λίγο μαύρο ρύζι και άλλοτε με λίγες βραστές πατάτες, και πίνουμε όσο γίνεται περισσότερα ποτήρια νερό. Επιτρέπονται επίσης τα λαδερά με λίγο ρύζι, τυρί  και ψωμί και τα όσπρια άλλα όχι σε περισσότερα από 2-3 γεύματα την εβδομάδα. Να θυμάστε ότι τα βραστά αυγά μας χορταίνουν και ότι τα τυριά δεν επιτερέπονται σε καθημερινή βάση ούτε σε ποσότητα που ξεπερνάει τα 2 σπιρτόκουτα.
  4. Βάζουμε το περπάτημα στη ζωή μας: Καθημερινά πρέπει να περπατάμε τουλάχιστον 50 συνεχόμενα λεπτά την ημέρα. Αρχίζουμε με ένα 20λέπτο και αυξάνουμε σταδιακά μέχρι να φτάσουμε το 50λέπτο. Αν μάλιστα μπορεί να ρυθμιστούν έτσι οι ώρες που περπατάμε ώστε να προηγούνται του κυρίως γεύματός μας, θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Αν εκτός από το περπάτημα πηγαίνετε και στο γυμναστήριο 2-3 φορές την εβδομάδα θα πάρετε με άριστα το 10, 10!

Αν εφαρμόσετε όλα τα παραπάνω σας εγγυόμαστε ότι μέχρι τον Απρίλη άντε το πολύ μέχρι τον Μάη θα νιώθετε ανάλαφρες και υγιείς, θα είστε όχι μόνο χωρίς περιττό λίπος αλλά και σε φόρμα!