Λέων, το ζώδιο του μήνα

Λέων, το ζώδιο του μήνα

Φίλες και φίλοι στο ζώδιο του Λέοντα, ήρθε η στιγμή να απολαύσετε τον Ήλιο, πιο λαμπερό από ποτέ, όπως συμβαίνει αυτή την εποχή.

Με τον Ήλιο να κυβερνά το ζώδιό σας, σίγουρα είστε από τα πλέον φωτεινά πλάσματα…

Φέτος, θα είναι λιγότερο δύσκολη η αρχή της νέας σας χρονιάς, αφού απομακρυνθήκαμε από τα δύσκολα σκαμπανεβάσματα και απρόοπτα του περυσινού καλοκαιριού. Πολύ πιο ήπιες οι συνθήκες, λοιπόν.

Αυτό που έχετε να διαχειριστείτε ακόμη, είναι μνήμες του παρελθόντος που άφησαν αίσθηση πόνου και συγκίνησης και παραμένετε προσκολλημένοι σ’ αυτές.

Με τη σκέψη στο χθες, αλλά με το βλέμμα στο σήμερα και στο αύριο, συνδυάζεται τη δράση με την ανάμνηση, την νοσταλγία με την αποφασιστικότητα να δημιουργήσετε ξανά από την αρχή.

Κι αυτό συντελεί υπέρ σας, γιατί την ημέρα που ο Ήλιος έκανε την είσοδό του στο ζώδιό σας, είχε συμπαραστάτες ήδη τον Άρη στον Λέοντα, τον Χείρωνα στον Κριό και τον Δία στον Τοξότη. Σύντομα δε, τον ακολουθεί και η Αφροδίτη στον Λέοντα.

Σε περιβάλλον φωτιάς κινείται η νέα αυτή περίοδος για σας, επομένως με ενθουσιασμό, θέρμη, δημιουργική έφεση και σπινθήρα κινητοποίησης!

Η σύνδεση με το χθες, με τον ανάδρομο Ερμή στον Καρκίνο, θα σας απασχολήσει αρκετά, αλλά είναι καλό να ταξινομούμε τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες μας, προτού προχωρήσουμε προς νέες διαδρομές.

Υπάρχει όμως τρόπο αντίδρασης σε ό,τι σας έχει τραυματίσει, καθώς η ευνοϊκή σύνδεση του Ήλιου σας με τον Χείρωνα, στον Κριό, περιγράφει πως ο πόνος βρίσκει την ίασή του, αρκεί να αναλάβετε την ευθύνη του εαυτού σας. Σ’ αυτό συνηγορεί και η Σελήνη που βρίσκεται στον Κριό, την ημέρα που ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιό σας. Υπάρχει η εσωτερική σπίθα της αυτοβελτίωσης, της ανάληψης πρωτοβουλιών, της άμεσης δράσης.

Στο αισιόδοξο κλίμα της φετινής χρονιάς για σας, η καθημερινότητα μοιάζει αρκετά περιοριστική. Είναι λογικό! Με τόση φωτιά και επιθυμία να κερδίσετε στόχους, να κατακτήσετε και να διακριθείτε, η πειθαρχία και η μεθοδική εργασία, δεν σας ταιριάζουν. Όμως, ακόμη το χθες σας ακολουθεί, ακόμη η προσπάθεια είναι απαραίτητη, προκειμένου να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες, να βάλετε μία σειρά σε προτεραιότητες κα να διατηρήσετε το καλύτερο δυνατόν, ως εμπειρία και μάθημα ζωής.

Εξ άλλου, ο Ποσειδώνας προσθέτει το στοιχείο της έμπνευσης στις δυσκολίες που σας περιορίζουν και σε ό,τι αφορά τα λάθη του χθες. Νέες ιδέες θα βγουν στην επιφάνεια, νέα τακτική και νέες ιδέες θα σας ανατρέψουν ό,τι καθυστερεί την πρόοδο στις κατακτήσεις σας.

Ας μη ξεχνάμε, πως ο Ήλιος συγκρούεται με τον Ουρανό, σπάζοντας τα δεσμά της στασιμότητας, για να ανακαλύψετε εκείνες τις αξίες που είναι για σας απτές, σημαντικές, φέρνουν ομορφιά και χαρά στη ζωή σας.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ετήσιες προδιαγραφές σας, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας: https://astrolife.gr/etisies-provlepseis-zodion-leon-2019/

 

Επιπρόσθετες συμβουλές σύμφωνα με τα δεκαήμερα (δεκανούς)

(φυσικά, συνηγορούν ή διαφοροποιούν, το ατομικό ωροσκόπιο με τα προγνωστικά του)

 

Αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο (δεκανό)

 

Στις αισθηματικές υποθέσεις, είναι δύσκολο να έχετε υπομονή και μπορεί να υπάρχουν εγωιστικές αντιπαραθέσεις με το ταίρι σας. Αν όμως είστε μόνοι, μία απρόοπτη γνωριμία θα σας εντυπωσιάσει. Θα ήταν καλό να μην επενδύσετε όμως συναισθηματικά. Ένα ταξίδι θα είναι αφορμή να αισθανθείτε ανανεωμένοι και να ξεκινήσετε από την αρχή την αισθηματική σας ζωή. Αλλάζοντας ίσως φιλοσοφία και οπτική, θα βρείτε αυτό που πραγματικά σας ενδιαφέρει και σας φέρνει πληρότητα.

– Στις επαγγελματικές σας υποθέσεις, έχετε ανάγκη από ανανέωση και νέες προτάσεις, ιδέες ή γνώση. Η δημιουργικότητά σας ίσως είχε βαλτώσει και τώρα πλέον, πρέπει να τολμήσετε την ανατροπή. Αν έχετε ήδη γνώσεις ή επιμόρφωση στο αντικείμενό σας, τότε θα τις εκμεταλλευτείτε στο εξής και θα φέρετε μία νέα πνοή στο εισόδημά σας και στις προοπτικές σας. Αν όμως είστε στάσιμοι, τότε μπορεί να υπάρξει απότομη διακοπή, με στόχο να κινητοποιηθείτε.

 

Αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο (δεκανό)

 

-Στα αισθηματικά σας ζητήματα, είστε οι πλέον ευέλικτοι και ευνοημένοι προφανώς. Υπάρχει κέφι, ενθουσιασμός, ρομαντική διάθεση και αποφασιστικότητα να κατακτήσετε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Αν είστε ήδη σε σχέση, ας αποφύγετε τις «παρατυπίες» και ας προσδώσετε στην σχέση σας νέα φλόγα, ρομαντικές πινελιές και ένα όραμα. Αν είστε μόνοι, με σωστή τακτική, θα συναντήσετε το ταίρι των ονείρων σας.

-Στην επαγγελματική σας ζωή, έχετε σταθερές απόψεις και ιδέες, πίστη στο έργο σας, στις δυνατότητές σας, και επομένως, δημιουργείτε και αναπτύσσετε για το καλύτερο δυνατόν. Είναι η εποχή να υλοποιηθούν τα όνειρά σας και οι στόχοι που σας εμπνέουν. Αν έχετε εστιάσει στα σχέδιά σας και εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, θα μπορείτε να πετύχετε πολλά και καλά, ανοίγοντας δρόμο για τα επόμενα χρόνια. Οι δυσκολίες του χθες ακόμη υφίστανται σε ένα βαθμό, αλλά δεν πρέπει να σας ανησυχούν.

 

Αν έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο (δεκανό)

-Στην αισθηματική σας ζωή, νοσταλγικές μνήμες σας κάνουν περισσότερο επιφυλακτικούς ή ανασταλτικούς. Ίσως αποφεύγετε να δεθείτε ξανά, παραμένοντας σε εμπειρίες του χθες που σας πόνεσαν ή σας απογοήτευσαν. Το να κάνετε μία στροφή και να τις επανεξετάσετε όμως, μπορεί να είναι λυτρωτικό. Να γίνουν οι απαραίτητες συνειδητοποιήσεις για να υπάρξει πλήρης αποκοπή. Κατά συνέπεια, το χθες πλέον δεν σας οδηγεί στο σήμερα, απλά παραμένει ένα δώρο εμπειριών. Σήμερα, με πείσμα για συναισθηματική αναγέννηση, οραματιστείτε μία σχέση τρυφερή, ουσιαστική και με βάθος. Θα μπορέσετε να την «προσκαλέσετε» στη ζωή σας!

Στην επαγγελματική σας ζωή, υπάρχει αρκετός περιορισμός από ευθύνες που σας κούρασαν στο παρελθόν. Αισθάνεστε πως κάποιες προσπάθειες είναι πλέον φαύλος κύκλος και πρέπει να τελειώνετε με αυτές. Ενδεχομένως κυοφορείται κάποια νέα ιδέα, που ακόμη δεν έχει εκφραστεί ή διστάζετε να την τολμήσετε. Επειδή όμως έχετε τον σπόρο της δημιουργίας ήδη στη διάθεσή σας, ας φανείτε περισσότερο αποφασιστικοί.

 

Περισσότερα για την χρονιά σας, θα βρείτε στο άρθρο μας: Λέων ετήσιες προβλέψεις 2019

Από την Λίλιαν Σίμου και το astrolife.gr https://astrolife.gr/leon-to-zodio-toy-mina/