Το Πάσχα πέρασε. Τέλος οι διακοπές, τέλος και το αρνί, τα τσουρέκια και το κοκορέτσι! Η αλήθεια είναι πως το Πάσχα μας είναι μια εορταστική περίοδος η οποία δεν βοηθάει καθόλου οποιονδήποτε προσπαθεί να χάσει κάποια περιττά κιλά καθώς υπάρχουν πειρασμοί παντού και καθημερινά! Στην δουλειά να φέρνουν γλυκάκια, στο σπίτι να υπάρχουν σοκολατένια αυγά για τα παιδιά, στους γονείς να υπάρχουν φρεσκοφουρνισμένα κουλουράκια από την μαμά… Δεν μιλάω καν για το Πασχαλινό τραπέζι…!

Ας πάμε να δούμε 5 αλλαγές που μπορούμε να εφαρμόσουμε πάνω μας μέχρι το Καλοκαίρι ώστε να βοηθήσουμε τον δείκτη της ζυγαριάς να πέσει αργά και σταθερά.

  • Επαναφέρουμε των αριθμό των γευμάτων μας τουλάχιστον σε 6 .

Έτσι με πρωινό , δυο σνακ, μεσημεριανό, δυο απογευματινά και βραδινό και δεν νοιώθουμε έντονα το αίσθημα της πείνας αλλά και επιτυγχάνουμε την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού μας.

  • Μήπως αυτές τις γιορτινές ημέρες ξεχάσαμε το νεράκι μας;

Ξαναθυμόμαστε πως οφείλουμε να παρέχουμε καθημερινή ενυδάτωση στον οργανισμό για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Για να υπολογίσουμε ακριβώς το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός μας μπορούμε να κάνουμε μια απλή πράξη: Κιλά σώματος x 35 = ml νερού που χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά. Προτιμούμε να πίνουμε συχνά νερό, πράσινο τσάι ή οποιοδήποτε αγαπημένο μας βότανο χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε το αγαπημένο μου νερό με λεμόνι ή να πειραματιστούμε με διάφορες γεύσεις φρούτων και μπαχαρικών!

  • Αποφεύγουμε τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες.

Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάμε κουλουράκια, πάστες, μαγιονέζες, τσουρέκια, σοκολάτα γάλακτος, τυριά και αλλαντικά με πολλά λιπαρά, σάλτσες, αλκοολούχα ποτά και φυσικά τα αγαπημένα μας αναψυκτικά…! Προτιμούμε υγιεινές επιλογές σνακ όπως μια χούφτα με ξηρούς καρπούς, μπαστουνάκια λαχανικών με χούμους, τυρί χαμηλών λιπαρών με γαλοπούλα καπνιστή, ζελέ λάιτ ή ρυζογκοφρέτα με φρούτο.

  • Προσπαθούμε να μην τρώμε αργά το βράδυ και ειδικά πριν κοιμηθούμε.

Οι επιλογές των βραδινών μας καλό θα ήταν να περιοριστούν σε συνδυασμούς πρωτεΐνης ( αυγό, ψάρι, τόνος, κοτόπουλο, ψαρονέφρι, γαλοπούλα, τυρί) και λαχανικών κυρίως πράσινων. Το τελευταίο γεύμα της ημέρας ιδανικά πρέπει να πραγματοποιηθεί 2-3 ώρες πριν τον ύπνο. Εάν καθυστερήσετε να κοιμηθείτε αρκετά μετά το βραδινό σας μπορείτε να φάτε άλλο ένα μικρό σνακ πρωτεΐνης όπως ένα γιαούρτι ή ένα φλιτζάνι γάλα.

  • Εάν για οποιοδήποτε λόγο «χαλάσατε» την διατροφή σας και ξεφύγατε σε ένα γεύμα ( ή φάγατε απλώς αρκετά για βράδι) μπορείτε την επόμενη ημέρα να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης βασισμένο στα λαχανικά, τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά !

 

Όποιο δρόμο και να έχουν πάρει τα κιλά σας , να θυμάστε πως ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας και πως κάθε αλλαγή είναι σημαντική. Είτε μικρή είτε μεγάλη!

Πηγή:

https://efdiatrofin.gr/summerhereicome/

https://efdiatrofin.gr/