close

Τσιζκέικ με γλυκιές και ζουμερές φράουλες!

Φράουλες!  Φρούτο ζουμερό, γεμάτο αρώματα και γεύση σκανδαλιστική, και πάνω από όλα… φρούτο εποχής! Αξιοποιήστε τις με τον καλύτερο τρόπο. Φτιάξτε τώρα το πιο απαλό και δροσερό τσιζκέικ που έχετε γευτεί!  

 

Υλικά: Για 24cm φόρμα με ελατήριο

 Βάση

120γραμμ. λειωμένο βούτυρο

250γραμμ. μπισκότα Digestive

Γέμιση

380γραμμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

380ml κρέμα γάλακτος

750γραμμ. τυρί Philadelphia

2 βανιλέτες

60γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Επικάλυψη φράουλας

450γραμμ. Φράουλες

½ φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουρ

2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση:

 

  1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C.

 

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λειώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι.

 

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα τριμμένα μπισκότα και τα στρώνουμε πιέζοντας τα με την ανάποδη ενός κουταλιού, στον πάτο της φόρμας και λίγο στα τοιχώματα.

 

  1. Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο, για 15λεπτά περίπου.

 

  1. Βγάζουμε τη φόρμα και την μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει.

 

  1. Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα μαζί με τη κρέμα να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, ή σε μπαιν-μαρί ανακατεύοντας. Την αφήνουμε στην άκρη και την περιμένουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μη μας κάνει κρούστα.

 

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ το τυρί με τις βανιλέτες και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα και προσθέτουμε ανακατεύοντας το μείγμα της σοκολάτας.

 

  1. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε την κρέμα μας, πάνω στα δροσερά μπισκότα. Τοποθετούμε πάλι τη φόρμα στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.

 

  1. Πλένουμε τις φράουλες τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Κόβουμε τις μεγάλες φράουλες στη μέση.

 

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τις φράουλες με τη ζάχαρη και το κορν-φλάουρ διαλυμένο στο νερό. Τις βράζουμε αρχικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Λιώνουμε μερικές φράουλες με τη σπάτουλα μας για να βγάλουν περισσότερο σιρόπι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τις αφήνουμε να σιγοβράζουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

 

  1. Αδειάζουμε τις φράουλες με το σιρόπι σε ένα μπολ και τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

 

  1. Απλώνουμε το μείγμα με τις φράουλες στο τσιζκέικ, το μεταφέρουμε σε πιατέλα, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.

 

 


INSTAGRAM FEED