Το ζώδιο του μήνα: Υδροχόος

Το ζώδιο του μήνα: Υδροχόος

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι στο ζώδιο του Υδροχόου, ήρθε η δική σας στιγμή, η δική σας ώρα για ένα νέο κύκλο ζωής.

Ανένταχτοι, δυναμικοί, πρωτοπόροι συχνά, ή πρόθυμοι για καινοτομίες, σας έχουν χαρακτηρίσει ως απρόβλεπτους και αντισυμβατικούς.

Και έτσι είναι!

Η φετινή χρονιά, για τους Υδροχόους, ξεκίνησε με μία έκπληξη: την έκλειψη Σελήνης απέναντι από το ζώδιό σας,  που ολοκληρώνει ένα διετή κύκλο περίπου, στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα. Ένα ιδιαίτερο ξεκίνημα λοιπόν, για μία ιδιαίτερη γενιά ανθρώπων!

Με την έκλειψη όπως αναφέρω στο σχετικό άρθρο των προβλέψεων (Έκλειψη Σελήνης στον Λέοντα και Υπερπανσέληνος: 21 Ιανουαρίου https://astrolife.gr/ekleipsi-selinis-ston-leonta-kai-yper-panselinos-21-ianoyarioy/?fbclid=IwAR08-nCSR3hyl0X_bISsiCHAhv0vdGXvlhKHoaqFC4SRH_EcKLtULUzQ4ZI), έχουμε την μετάβαση σε μία νέα εποχή.

Καθόλου δύσκολο για σας, αφού η αλλαγή σας συναρπάζει και σας φέρνει δώρα ζωής.

Η περίοδος αυτή, θα δώσει τέλος σε μία μακρά διαδρομή με εγωιστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ σημαντικών σχέσεων, απρόβλεπτων εξελίξεων σε συνεργασίες, εντάσεων στην προσωπική σας ζωή. Όλα ήταν στο προσκήνιο, και κυρίως κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους,  οι πιέσεις από τις κοινωνικές σας επιταγές ήταν έντονες, επίμονες, κάποιες φορές πνιγηρές…

Ωστόσο, καθώς ανήκετε σε εκείνους που ανταποκρίνονται πρόθυμα στις προκλήσεις, είχατε την δυνατότητα να κάνετε ένα διαχωρισμό μεταξύ σημαντικών θεμάτων, και μη. Μεταξύ αξιόπιστων ανθρώπων της ζωής σας και ασυνεπών. Αν μάλιστα έχετε αδικηθεί λόγω της ασυμβίβαστης φύσης σας, η τελευταία χρονιά ανέδειξε την τόλμη, το πείσμα και την επιμονή μας προς την αναγνώριση και την δικαίωσή σας. Ήταν η χρονιά όπου πολλά βγήκαν στο φως.

Κατά συνέπεια, με την έναρξη της νέας σας γενέθλιας χρονιάς, έχετε την δυνατότητα να κλείσετε κύκλους κυρίως σε σχέσεις που έχασαν την λάμψη τους, ή συνεργασίες που δεν έχουν να σας αποδώσουν δώρα καρδιάς.

Ανοίγετε ένα νέο κεφάλαιο με στόχους και όνειρα!

Και μάλιστα θα νιώσετε ιδιαίτερα ανακουφισμένοι και χαρούμενοι με αυτό. Ο Δίας και η Αφροδίτη στον τομέα των στόχων και των φίλων, σας προσφέρουν άπλετο έδαφος δράσης, ανάπτυξης του έργου σας, γνωριμιών, αναγνώρισης και αποδοχής σας. Μην χάσετε την ευκαιρία λοιπόν!

Οι υποχρεώσεις θα είναι μέρος της καθημερινότητάς σας, και επειδή δεν περιορίζεστε εύκολα, αυτό θα αποτελέσει μία άβολη κατάσταση για σας. Ωστόσο, θέτοντας κάποια θέματα σε πλαίσιο και κανόνες, θα έχετε μεγαλύτερη ανάπτυξη και πρόοδο. Είναι η δυνατότητά σας να γονιμοποιήσετε και να αξιοποιήσετε ένα όραμα, μία προοπτική, ένα ταλέντο.

Οι πρώτες ημέρες στο ζώδιό σας φέτος, έχουν να σας προσφέρουν την μαχητικότητα, την αντίδραση απέναντι στις παλιές συνήθειες και την προοπτική για μία πρωτοβουλία που θα βοηθήσει να επιβληθείτε με τον μαχητικό σας λόγο, να πείσετε και να εμπνεύσετε άλλους.

Θα μπορέσετε να υλοποιήσετε όνειρα και να αξιοποιήσετε τις συνθήκες που παρουσιάζονται, εποικοδομητικά.

Ταυτόχρονα όμως, θα υπάρξει η πιθανότητα να είστε εριστικοί. Ας προσπαθήσετε να διατηρείτε την ευγένεια και την ποιότητα σε κάθε είδους σχέση.

Επιπρόσθετες συμβουλές σύμφωνα με τα δεκαήμερα (δεκανούς)

Αν έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο

-Στην αισθηματική σας ζωή, θα είναι δύσκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες στις σχέσεις που υπέστησαν ρωγμές την τελευταία διετία. Πολλά ήδη σας έχουν κουράσει και θα είστε αποφασισμένοι να δώσετε οριστικές λύσεις σε ό,τι σας απασχολεί. Προσπαθήστε όμως να είστε ξεκάθαροι με τον εαυτό σας, προτού συζητήσετε σοβαρά με το ταίρι σας. Άραγε είναι οι συνθήκες της σχέσης που σας έχουν κουράσει, ή απλά αισθάνεστε την ανάγκη της ελευθερίας; Εσείς θα αποφασίσετε φυσικά…αλλά ας είστε σίγουροι για τους λόγους της επιλογής. Σε κάποιες σχέσεις, μπορεί απλά να χρειάζεται ανανέωση και η προοπτική να ξεκινήσετε από την αρχή, με καλύτερες προοπτικές!

-Στην επαγγελματική σας ζωή, δυσκολίες θα παρουσιαστούν σε σχέση με έναν συνεργάτη. Εγωισμός, προσωπικά συμφέροντα, απαιτήσεις που σας έφεραν σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, ενδέχεται να φέρουν στα «άκρα» την σχέση αυτή. Προσπαθήστε να αξιολογήσετε τα κέρδη και τις ζημίες, από μία πιθανή ρήξη.

Αν έχετε γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο

-Στην αισθηματική σας ζωή, υπάρχουν πολλές ανακατατάξεις και πλούτος εμπειριών. Κι αυτό γιατί θα νιώσετε πως είστε σε εγρήγορση για πολλούς λόγους. Ενδιαφέρουσες γνωριμίες διευρύνουν τον κύκλο σας, και ίσως υπάρξει κάποιο τρυφερό ενδιαφέρον που θα σας γοητεύσει… Ταυτόχρονα, γίνεστε επίμονοι, κτητικοί, διεκδικητικοί και αυτό μπορεί να ταράξει μία μόνιμη σχέση. Ας διατηρήσετε την τρυφερή σας πλευρά, χρειάζεστε την ρομαντική πινελιά. Αποφύγετε να ενθουσιάζεστε με περιστασιακά φλερτ ή κόρτε. Ίσως θεωρήσετε πως η ερωτική ζωή είναι ένα παιχνίδι δύναμης. Γνωρίζετε όμως, πως δεν αρκεί αυτό…

-Στην επαγγελματική σας ζωή, θα έχετε πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες, κυρίως αν εργάζεστε σε συλλογικό χώρο ή σε χώρο όπου απαιτούνται δημόσιες σχέσεις. Θα είστε ιδιαίτερα συμπαθείς, ενθουσιώδεις και θα κινητοποιείτε εκείνους που σας περιβάλλουν. Θα διεκδικήσετε το όραμά σας, θα είστε ικανοί να ανταπεξέλθετε στους ανταγωνισμούς και καλό θα ήταν να μην είστε σκληροί στον λόγο σας ή ιδιαίτερα παρορμητικοί. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και προωθείστε τις ιδέες σας με επιχειρήματα.

Αν έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο

Στην αισθηματική σας ζωή, θα είστε σε ένα βαθμό ανασφαλείς, ιδιαίτερα αν έχετε μνήμες τραυματικές. Ωστόσο, αποφύγετε να είστε απορριπτικοί απέναντι σε μία νέα γνωριμία. Υπάρχει πάντα ένα επόμενο βήμα στη ζωή μας. Φαίνεται να διατηρείτε πολλές επιφυλάξεις και να μην εκφράζεστε σχετικά με τις βαθύτερες ανάγκες σας. Η πίεση αυτή σας κουράζει και σας κάνει ιδιαίτερα αμυντικούς. Ωστόσο, σύντομα θα νιώσετε πως μπορείτε να συζητήσετε ανοιχτά, έχοντας την απαραίτητη θωράκιση που σας διασφαλίζει από την επανάληψη λαθών. Τολμήστε να πλησιάσετε εκείνους με τους οποίους μοιράζεστε την καθημερινότητά σας. Θα μοιραστείτε ζεστασιά και τρυφερότητα.

-Στην επαγγελματική σας ζωή, έχετε πολλά σχέδια και καινοτόμες ιδέες. Μην διστάζετε να τις προωθήσετε στο άμεσο περιβάλλον και να κάνετε τομές που θα σας εξυπηρετήσουν επαγγελματικά. Ήδη είστε στην περίοδο εκείνη που θα σας απομακρύνει από τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια του παρελθόντος. Έχετε την εμπειρία και την σοφία πλέον, να ξεκινήσετε ένα νέο σχέδιο, να φέρετε εις πέρας ένα νέο και ενδιαφέρον έργο, που θα αναδείξει το ταλέντο σας.