Μάθε να δείχνεις πόσο αξίζεις.

Μάθε να δείχνεις πόσο αξίζεις.

 

Δύσκολοι καιροί… Συμβαίνουν πράγματα γύρω μου που με τρομάζουν με αποδυναμώνουν, με κάνουν και δειλιάζω, αισθάνομαι ότι δεν αξίζω τίποτα…. Είμαι έτοιμη να σκύψω το κεφάλι μου και να πω, «ορίστε, με νικήσατε…». Αλλά ΌΧΙ δεν θα το κάνω, θα το παλέψω όλο αυτό που με φοβίζει, θα σηκώσω ανάστημα και θα πω: «Είμαι εδώ και θα σας νικήσω!». Θα ξεκινήσω από μένα την ίδια και θα προσπαθήσω να δείξω σε όλους την αξία μου!

Ιδού πώς θα το καταφέρω

# Όταν μιλάμε σε κάποιον τον κοιτάμε στα μάτια και το ίδιο κάνουμε όταν απλώς τον ακούμε, ακόμα και αν εκείνος κοιτάει αλλού. Το μήνυμα που εκπέμπουμε έτσι είναι: Δεν φοβάμαι, είμαι ισάξιά σου, είμαι εδώ!

# Μιλάμε σταθερά και δεν βιαζόμαστε να δώσουμε απαντήσεις. Ακόμη και όταν δεν ξέρουμε την απάντηση σε κάτι, προσπαθούμε να επιμηκύνουμε την πρότασή μας χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που κατέχουμε. Στη χειρότερη περίπτωση λέμε στα ίσια δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή την απάντηση, αλλά μπορώ να σου τη δώσω αύριο. Το μήνυμα εδώ είναι : Δεν ντρέπομαι για την άγνοιά μου γιατί ξέρω πού να ψάξω για να μάθω περισσότερα.

# Όταν εκφράζουμε τις απόψεις μας μιλάμε με επιχειρήματα και με σιγουριά. Εννοείται ότι ξέρουμε για τι μιλάμε και δεν αυτοσχεδιάζουμε εκείνη τη στιγμή. Έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των άλλων στα λεγόμενά μας.

# Όταν κάποιος άλλος εκφράζει τις απόψεις του, τον παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον, και προπαντός δεν τον διακόπτουμε. Εν συνεχεία συζητάμε το θέμα μαζί του με τρόπο που δείχνει ότι τον κατανοήσαμε απόλυτα. Έτσι θα τον κερδίσετε, δεδομένου ότι όλοι έχουμε ανάγκη να μιλάμε σε ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν.

# Χαμογελάμε και γελάμε αυθόρμητα και χωρίς το φόβο ότι μπορεί να μας παρεξηγήσουν οι άλλοι. Το γέλιο χαλαρώνει τους γύρω μας και τους κάνει να ανοίγονται πιο εύκολα προς το μέρος μας.

# Λέμε πάντα τη γνώμη μας- εννοείται αν έχουμε σχηματίσει μια γνώμη για την οποία μπορούμε και να επιχειρηματολογήσουμε- ακόμη και σε περιπτώσεις που κανείς άλλος δεν μιλάει. Θα είμαστε η πρώτες που θα ξεχωρίσουν!

# “Μπορώ”. Ένα ρήμα με τεράστιες δυνατότητες που θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε όσο γίνεται συχνότερα. Ναι μπορώ, και αν δεν μπορώ τώρα, θα μπορέσω κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μαχητές και σίγουροι για τον εαυτό μας.

Κατερίνα Σιώνη