Αιγόκερως, το ζώδιο του μήνα

Αιγόκερως, το ζώδιο του μήνα

 

Έφθασε η δική σας εποχή, αγαπητές φίλες και φίλοι στο ζώδιο του Αιγόκερω. Μία εποχή που ξεκινά με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και την πιο μικρή νύχτα του χρόνου!

Είστε ένα από τα ζώδια που αλλάζουν εποχή και μάλιστα μας οδηγούν σε μία περίοδο ανάπαυλας και γαλήνης. Η χειμερινή περίοδος που ουσιαστικά ξεκινά με σας, ως ζώδιο, είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να ηρεμήσουμε και να στραφούμε προς τον έσω εαυτό και να ανακτήσουμε δυνάμεις.

Ο μήνας των γενεθλίων σας λοιπόν, έχει την δυναμική της κατάκτησης και αυτή τη χρονιά συμπεριλαμβάνει σημαντικά στοιχεία.

Ο Κρόνος, κυβερνήτης σας, είναι ήδη στο ζώδιό σας από τον προηγούμενο χρόνο και φέτος θα κινηθεί στο δεύτερο δεκανό (δεκαήμερο). Η γνώση που αποκομίσατε από την προηγούμενη χρονιά, θα είναι οδηγός σας και η βάση των στόχων για το 2019, λοιπόν. Αντλήστε τα καλύτερα από τα μαθήματα του 2018 και προχωρήστε δυναμικά! Ως το τέλος του 2020, έχετε μία διετία για να ολοκληρώσετε σημαντικά έργα και να νιώσετε ώριμοι και αποφασιστικοί.

Ο Δίας βρίσκεται στο δικό του ζώδιο, τον Τοξότη, αναπτύσσοντας την εσωτερική σας συνειδητοποίηση και γαληνεύοντας σε έναν βαθμό της ανησυχίες σας. Σας προσδίδει αυτοπεποίθηση, έμπνευση και ιδέες!

Τις ιδέες, τα όνειρα, τις κρυφές προσδοκίες, τις ενδυναμώνει η σύνοδος του Δία με τον Ερμή. Μην διστάζετε, ασχοληθείτε με ό,τι περισσότερο επιθυμείτε, έχετε τη γνώση ή θα αναπτύξετε τα ταλέντα και θα βγείτε κερδισμένοι.

Πολύ σημαντικό θέμα αυτή την χρονιά για σας, θα είναι η ισορροπία των σχέσεων. Είτε στον επαγγελματικό τομέα, είτε στον προσωπικό, οι σχέσεις δοκιμάζονται και θα πρέπει να είστε αρκετά συγκροτημένοι, προσεκτικοί, προκειμένου να επιλέξετε τις πλέον ενδιαφέρουσες.

Ο μήνας του Αιγόκερου έχει και μία σημαντική έκλειψη, που σχηματίζεται την 6η Ιανουαρίου 2019. Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε την έκλειψη, προσδιορίζοντας τις επιθυμίες σας, τους σημαντικούς στόχους για το νέο έτος, συνειδητοποιώντας τις εμπειρίες σας και κυρίως την δύναμη να ξεκαθαρίσετε ό,τι πρέπει να αλλάξει στη ζωή σας.

Ο Άρης ως το τέλος του 2018 θα είναι στο ζώδιο των Ιχθύων, επομένως θα έχετε όμορφες ιδέες προς υλοποίηση και θα συζητήσετε για τα όνειρά σας. Ενώ από τις αρχές του νέου χρόνου, θα γίνετε περισσότερο προκλητικοί, αποφασιστικοί και παρορμητικοί.

Με την Αφροδίτη να κινείται ως την 8η Ιανουαρίου στο ζώδιο του Σκορπιού, θα είστε γοητευτικοί και μαγνητικοί στον κοινωνικό σας περίγυρο. Μπορείτε λοιπόν να απολαύσετε τον θαυμασμό που προκαλείτε.

 

Επιπρόσθετες συμβουλές σύμφωνα με τα δεκαήμερα (δεκανούς)

Αν έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο

  • Στην αισθηματική σας ζωή θα χρειαστεί ίσως να γίνετε περισσότερο εκφραστικοί, καθώς διακρίνεται μία τάση εσωστρέφειας. Πολλές σκέψεις και επιθυμίες, δεν εκδηλώνονται. Κατά συνέπεια, το ταίρι σας μπορεί να μην καταλαβαίνει τα συναισθήματά σας. Κάποιες φορές, μπορείτε με πράξεις να εκφράσετε αυτό που αισθάνεστε. Για παράδειγμα, καθώς είμαστε σε γιορτινή περίοδο, ένα όμορφο δείπνο, σε ρομαντικό ατμόσφαιρα, θα ήταν το ιδανικό για να δώσετε στη σχέση σας ένα πιο ζεστό χρώμα. Αν είστε μόνοι, προσπαθήστε να γίνετε περισσότερο κοινωνικοί. Πάντα υπάρχουν όμορφες εκπλήξεις για σας, και αυτό θα φανεί στην πορεία της νέας χρονιάς!
  • Στην επαγγελματική σας ζωή, ήδη οι στόχοι αλλάζουν και θα σας απασχολήσει σύντομα μία νέα δημιουργική προοπτική. Μετά το τέλος του χειμώνα, θα είστε έτοιμοι για μία μεγάλη ανατροπή και όμορφες εκπλήξεις θα δώσουν νέο νόημα στο έργο σας.

Αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο

  • Η αισθηματική σας ζωή είναι μέρος των σοβαρών αποφάσεων για το 2019. Θα εξαρτηθεί βέβαια από τις προτεραιότητές σας. Ενδεχομένως, σε σας έγκειται το πώς θα χειριστείτε τις γνωριμίες σας. Φαίνεται πως ασκείτε γοητεία και μάλιστα στον κοινωνικό σας κύκλο, είστε ιδιαίτερα αγαπητοί. Θαυμαστές ή θαυμάστριες, θα είναι συχνά στην πορεία του χρόνου, ένας πόλος έλξης για σας! Θα υπάρχουν ρομαντικές γνωριμίες, φλερτ, και ευχάριστες συναντήσεις. Σε σας έγκειται να κάνετε τη σωστή επιλογή
  • Στα επαγγελματικά σας, θα πρέπει να επιμείνετε στους στόχους σας και να βρείτε εκείνο το όραμα που σας συγκινεί βαθιά, ούτως ώστε να παλέψετε γι’ αυτό και να δώσετε όλο το βάρος της προσπάθειας. Αναγνωρίζετε τις δυνατότητές σας πλέον και είναι ξεκάθαρο πως μπορείτε να αναλάβετε ευθύνες, ίσως να διακριθεί ένα σας έργο μάλιστα. Θα εκτιμήσουν την γνώση σας, την εμπειρία σας και την σοβαρότητα με την οποία προχωράτε.

Αν έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο

  • Στην αισθηματική σας ζωή, επιδιώκετε πλέον ένα σταθερό σύντροφο και αυτό θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε επιλογές που θα έχουν διάρκεια. Περισσότερο όμως προετοιμάζετε το έδαφος για το κατάλληλο ταίρι, προκειμένου να φθάσετε στην πληρότητα τον επόμενο χρόνο. Ως τότε, θα κάνετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που προσεγγίζετε τις σχέσεις σας και ίσως διαμορφώσετε μία διαφορετική άποψη για το ταίρι που επιθυμείτε. Η αναζήτηση του ιδανικού σας, αποσκοπεί στο να επουλώσετε τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος.
  • Στην επαγγελματική σας ζωή χρειάζεται περισσότερη υπομονή και επιμονή. Στα χαρακτηριστικά αυτά θα «ασκηθείτε» φέτος για να αποκομίσετε καρπούς τον επόμενο χρόνο. Κατά συνέπεια, μην βιάζεστε. Στην ουσία χρειάζεται να επιλέξετε σωστούς συνεργάτες και να αποφύγετε λάθη του παρελθόντος. Θα συναντήσετε ανθρώπους με γόνιμες ιδέες και διάθεση να υποστηρίξουν το έργο σας. Είναι μία σημαντική χρονιά για σχέσεις, επαγγελματικές, όπως και προσωπικές.