Κουκουνάρια για super διακόσμηση αλλά και super δώρα!

Κουκουνάρια για super διακόσμηση αλλά και super δώρα!

Αν πιάνουν τα χέρια σας και αν θέλετε να περάσετε δημιουργικά αυτές τις “υπέροχες” ημέρες της καραντίνας, έχουμε πρόταση. Φτιάξτε μόνοι σας  χριστουγεννιάτικα στολίδια και ζήστε την μαγεία των ημερών κάθε λεπτό.  Πρώτη ιδέα; Κουκουνάρια! Μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσετε μικρά αριστουργήματα, που θα δώσουν τον απόλυτα γιορτινό τόνο στον χώρο σας και πάνω από όλα, θα αλλάξουν την διάθεσή σας.

Κωδικός 6 και με μια βόλτα στα κοντινά παρκάκια μπορείτε να μαζέψετε κουκουνάρια σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με το ποια από τις ιδέες που σας προτείνουμε θέλετε να υλοποιήσετε.

Πριν ξεκινήσετε όμως τη χειροτεχνία σας χρειάζεται να προετοιμάσετε τα κουκουνάρια, επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω δυο τρόπους.

Ο πρώτος τρόπος είναι να ανάψουμε τον φούρνο μας στους 200ο C, να στρώσουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί του φούρνου μας, να ακουμπήσουμε τα κουκουνάρια επάνω και να τα αφήσουμε μέσα στον φούρνο για 20-30 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο, εξαφανίζουμε τυχόν παράσιτα, παίρνουν γυαλάδα και ανοίγουν τα κλειστά.

Ο δεύτερος τρόπος είναι, να τα μουσκέψουμε σε μια λεκάνη με σαπουνόνερο και 1 φλιτζάνι χλωρίνη, για 30 λεπτά. Τα ξεβγάζουμε και να τα αφήνουμε έξω, για 2 ημέρες περίπου, να στεγνώσουν.

Αφού προετοιμάσουμε τα κουκουνάρια αποφασίζουμε πώς θα τα στολίσουμε και πώς θα τα χρησιμοποιήσουμε. Εάν θέλουμε να τα κρεμάσουμε, θα πρέπει προηγουμένως να βιδώσουμε στην κορυφή τους ένα μικρό κρικάκι. Εάν θέλουμε να τα στολίσουμε, δεν χρειάζεται ο κρίκος.

Θα σας δώσω μερικές ιδέες και είμαι σίγουρη, ότι εσείς, με το ταλέντο σας και το προσωπικό σας γούστο, θα κάνετε πανέμορφα πράγματα για το σπίτι σας και τους φίλους σας,

ΑΠΛΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

Ασημένιο σπρέι

Χρυσό σπρέι, ή οποιοδήποτε άλλο μεταλλικό χρώμα σας αρέσει

Γκλίτερ (προαιρετικά)

πετονιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Δένουμε τα κουκουνάρια με πετονιά και τα κρεμάμε κάπου, σε εξωτερικό χώρο. Για παράδειγμα, σε ένα δέντρο, ή στερεώνουμε ένα σκουπόξυλο πάνω σε 2 καρέκλες. Εάν αυτό το κάνουμε στην βεράντα, καλύπτουμε κάτω και γύρω με εφημερίδες, για να μη χρωματίσουμε τα πάντα.

2. Ανακινούμε καλά το σπρέι και ψεκάζουμε τα κουκουνάρια.

3. Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε γκλίτερ, τα πασπαλίζουμε αμέσως μόλις τελειώσουμε με το χρώμα, για να είναι ακόμα υγρή η μπογιά και να κολλήσει.

4. Τα αφήνουμε έξω κρεμασμένα μέχρι να στεγνώσουν, αφαιρούμε στην συνέχεια την πετονιά και τα στολίζουμε, ή βιδώνουμε κρικάκι και τα κρεμάμε στο δέντρο, ή στην εξώπορτα.

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΜΕ ΠΟΝ-ΠΟΝ

Ανοιχτά κουκουνάρια

Χρωματιστά πον-πονάκια από το βιβλιοπωλείο

Πιστολάκι σιλικόνης, ή κόλλα χειροτεχνίας

Γκλίτερ

Κορδέλα

Κλειστά μικρά βιδωτά κρικάκια, από το χρωματοπωλείο

Ένα λεπτό τρυπανάκι (Το τρυπανάκι το χρειάζεστε, για να τρυπήσετε τα κουκουνάρια και να βιδώσετε τα κρικάκια. Ζητήστε να σας δώσουν το σωστό πάχος).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Εάν θέλουμε να κρεμάσουμε τα κουκουνάρια, τρυπάμε και βιδώνουμε στην κορυφή τους, ένα κλειστό μικρό κρικάκι και προχωράμε στην διακόσμηση.

1. Απλώνουμε με πινελάκι ζωγραφικής κόλλα, στα σημεία που θέλουμε να βάλουμε γκλίτερ.

2. Πασπαλίζουμε την κόλλα με γκλίτερ.

3. Κολλάμε με πιστολάκι σιλικόνης, ή με απλή κόλλα χειροτεχνίας, χρωματιστά πον-πον.

4. Τα κουκουνάρια είναι έτοιμα!

ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ ΑΠΟ ΠΕΤΑΛΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΟΥ

Μεγάλα πέταλα κουκουναριού

Πιστολάκι σιλικόνης, ή κόλλα χειροτεχνίας

Χοντρό χαρτόνι

Γυαλάκια για κεράκια

Κεράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Κόβουμε δίσκους από χοντρό χαρτόνι, για να τους χρησιμοποιήσουμε σαν βάση, για το κηροπήγιο.

2. Η διάμετρος του δίσκου, θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του γυαλιού για το κεράκι και το μέγεθος από τα πέταλα του κουκουναριού, που θα βάλουμε γύρω-γύρω.

3. Ακουμπάμε το γυαλάκι στο κέντρο του χαρτονιού και ζωγραφίζουμε έναν κύκλο, για να ξέρουμε που να βάλουμε την κόλλα, για να κολλήσουμε τα πέταλα.

4. Βάζουμε κόλλα και κολλάμε την πρώτη στρώση-σειρά των πετάλων, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

5. Κολλάμε την δεύτερη στρώση-σειρά, βάζοντας κόλλα στα κενά της προηγούμενης σειράς.

6. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, ανάλογα, με το ύψος που θέλουμε να δώσουμε στο κηροπήγιο.

7. Βάζουμε το γυαλάκι στο κέντρο, ανάμεσα στα πέταλα, στη συνέχεια το κεράκι και το κηροπήγιο μας, είναι έτοιμο.

ΜΙΚΡΟΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΙ ΝΑΝΟΙ

Μερικά μικρά ανοιχτά κουκουνάρια, για το σώμα

Ξύλινες χάντρες 2-2 1/5 εκατοστών, για τα κεφαλάκια.(Εάν δεν βρείτε ξύλινες χάντρες, υπάρχουν στο βιβλιοπωλείο στο ίδιο περίπου μέγεθος, μπαλίτσες φελιζόλ μέσα σε σακουλάκι)

Φύλλα τσόχας, από το βιβλιοπωλείο, για να φτιάξουμε καπέλο, γαντάκια και πατουσίτσες

Καθαριστικά συρματάκια για πίπες (Χειροτεχνίας) από το βιβλιοπωλείο, για τα χέρια

Πιστολάκι σιλικόνης, ή κόλλα χειροτεχνίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κατ’ αρχήν, δοκιμάζουμε το κουκουνάρι, εάν στέκεται καλά όρθιο και δεν παλαντζάρει. Εάν δεν στέκεται σωστά, θα κόψουμε ένα σκληρό χαρτόνι στο ίδιο μέγεθος με τις πατουσίτσες και θα το κολλήσουμε από κάτω, ή θα αφαιρέσουμε από το κουκουνάρι, το κομμάτι που το εμποδίζει για να σταθεί σωστά.

Αυτά βέβαια αφορούν, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα νανάκια σαν διακοσμητικά, πάνω στα τραπέζια. Αν τα κρεμάσουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα.

1. Για το σκουφάκι: Φτιάχνουμε ένα πατρόν ενός δίσκου Φ10 εκατοστών, με ένα απλό χαρτί, ή εφημερίδα και τον διπλώνουμε στην μέση και πάλι στη μέση. Κόβουμε το ? του δίσκου, που αυτό θα είναι το πατρόν μας.

2. Βάζουμε το πατρόν πάνω στην τσόχα και κόβουμε τα σκουφάκια. Κλείνουμε το πρώτο κομμάτι για να σχηματιστεί ένας κώνος και το ράβουμε, ή το κολλάμε στην άκρη.

3. Κολλάμε την ξύλινη χάντρα στην κορυφή του κουκουναριού, για το κεφαλάκι του. Μόλις στεγνώσει η κόλλα. Κολλάμε πάνω στην χάντρα, το σκουφάκι του.

4. Για τις πατουσίτσες: Φτιάχνουμε ένα πατρονάκι σε σχήμα καρδούλας. Ακουμπάμε την καρδούλα στην τσόχα και την κόβουμε. Κολλάμε την τσόχινη καρδούλα με, ή χωρίς χαρτόνι στο κάτω μέρος του κουκουναριού.

5. Για τα χεράκια: Κόβουμε στη μέση, ένα κομμάτι καθαριστικό πίπας. Το περνάμε στο πίσω μέρος του κουκουναριού και ψηλά, ανάμεσα από τα πέταλα του. Λυγίζουμε τις 2 άκρες του προς τα εμπρός, για να φαίνονται σαν χεράκια και κόβουμε ότι περισσεύει για να φαίνονται τα χεράκια, φυσιολογικά σε μήκος. Αφού σιγουρευτούμε ότι τα χεράκια είναι στη σωστή θέση, κολλάμε την πίσω πλευρά του καθαριστικού πίπας πάνω στο κουκουνάρι για να σταθεροποιηθεί.

5. Κόβουμε τα γαντάκια και τα κολλάμε. Εάν νομίζετε ότι είναι δύσκολα, παραλείψτε τα.

6. Με ένα μολυβάκι αρχικά, για να μπορεί να καθαρίζετε, σχηματίστε τα ματάκια και το στόμα πάνω στην χάντρα. Εάν σας ικανοποιούν, ζωγραφίστε τα μάτια με ένα μαύρο στυλό και το στοματάκι με ένα κόκκινο στυλό.

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΕ ΚΕΡΙ

Κουκουνάρια

Μικρά βιδωτά κρικάκια, από το χρωματοπωλείο

Τρίμμα αρωματικού κεριού

Κορδέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Το κερί θα το λιώσουμε σε μπαιν-μαρί, οπότε πρέπει να βρούμε ένα δοχείο, που δεν το χρειαζόμαστε. Ίσως ένα κατσαρολάκι που δεν το χρησιμοποιούμε, ή μια άδεια μεγάλη κονσέρβα.

2. Βάζουμε μια κατσαρολίτσα με νερό να βράσει και βυθίζουμε το δοχείο με το τρίμμα του κεριού. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και περιμένουμε το κερί να λιώσει.

3. Μέχρι να λιώσει το κερί, τρυπάμε και βιδώνουμε τα κρικάκια στα κουκουνάρια.

4. Κρατάμε το κουκουνάρι από το κρικάκι και το βυθίζουμε στο κερί. Το κρατάμε για λίγο στον αέρα πάνω από το λιωμένο κερί για να στάζει μέσα, περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα να σταθεροποιηθεί το κερί, το ξαναβυθίζουμε στο κερί και γρήγορα το βγάζουμε. Περιμένουμε για λίγο και το ξαναβυθίζουμε για τρίτη και τελευταία φορά. Τώρα πλέον, τα πέταλα του κουκουναριού, έχουν καλυφθεί, από ένα παχύ στρώμα κεριού.

5. Του περνάμε την κορδέλα, το κρεμάμε με ένα ωραίο φιόγκο και ετοιμάζουμε το επόμενο κουκουνάρι.

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΖΩΑΚΙΑ

Μικρά κουκουνάρια

Κορδόνι η κορδέλα για κρέμασμα

Κόλλα χειροτεχνίας

Φύλλα τσόχας από το βιβλιοπωλείο

Ματάκια από το βιβλιοπωλείο

Πον-πον από το βιβλιοπωλείο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Κόβουμε το κορδόνι, ή την κορδέλα σε κομμάτια μήκους 15, ή και περισσότερο εκατοστών. Τυλίγουμε το κορδόνι γύρω από την μέση του κουκουναριού και κάνουμε έναν κόμπο. Αφήνουμε ελεύθερες τις δυο άκρες για τις δέσουμε πάνω στο κλαδί, όταν κρεμάσουμε το ζωάκι.

2. Αν το κουκουνάρι έχει κοτσανάκι στην κορυφή του, το σπάμε με προσοχή. Σε αυτό το σημείο θα φτιάξουμε το προσωπάκι του.

3. Κόβουμε την τσόχα σε δίσκους, κολλάμε επάνω τα 2 ματάκια και το πον-πον για μυτούλα.

4. Κολλάμε την τσόχα-προσωπάκι στο κουκουνάρι.

5. Κόβουμε 4 μικρές λωριδίτσες τσόχας και τις κολλάμε δεξιά και αριστερά, μπρος και πίσω, για να φαίνονται σαν ποδαράκια.

6. Το ζωάκι μας, είναι έτοιμο!

ΒΑΖΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΙ

Γυάλινο βάζο τροφίμων, από το Super Market

Μερικά μικρά κουκουναράκια ανοιχτά και κλειστά

Κερί

Σπάγκο

Δεν είναι καπληκτική ιδέα για δώρο;

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΓΙΡΛΑΝΤΑ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

Κορδέλα λινάτσας

Σπάγκο

Κορδέλα για τους φιόγκους

Συρραπτικό

Κουκουνάρια

Πιστολάκι σιλικόνης, ή κόλλα χειροτεχνίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ξεκινάμε δένοντας με σπάγκο σε μετρημένα διαστήματα, την λινάτσα.

2. Κάνουμε έναν φιόγκο, τον συρράπτουμε και τον κολλάμε πάνω στην λινάτσα, στο σημείο του σπάγκου.

3. Κολλάμε το κουκουνάρι.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

Έτοιμο στεφάνι φελιζόλ (Έχουν και τα ανθοπωλεία. Πομπέ, ή όχι, δεν μας πειράζει)

Πολλά μικρά βαμμένα, ή άβαφα κουκουνάρια

Πινέλο

Ακρυλικό χρυσό χρώμα ζωγραφικής, από το βιβλιοπωλείο

Πιστολάκι σιλικόνης

Κορδέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ακουμπάμε το φελιζόλ στεφάνι πάνω σε ένα νάιλον και το βάφουμε με την χρυσή μπογιά. Όταν στεγνώσει η μπογιά από την μπροστινή πλευρά και τα πλάγια, το γυρίζουμε, για να βάψουμε και την πίσω πλευρά.

2. Αρχίζουμε και κολλάμε τα κουκουναράκια. Όταν καλύψουμε όλη την μπροστινή επιφάνεια και τα πλάγια, γυρίζουμε το στεφάνι ανάποδα και κολλάμε κουκουναράκια και στην πίσω πλευρά. ( Εάν το βάλετε στην πόρτα σας, που έτσι κι αλλιώς η πίσω πλευρά δεν φαίνεται, η γνώμη μου είναι, να μη κολλήσετε πίσω κουκουνάρια για να κάθεται καλύτερα).

3. Περνάμε την κορδέλα και το κρεμάμε με έναν ωραίο φιόγκο.

Τώρα που γίνατε εξπέρ με τα κουκουνάρια και έχετε και το πιστολάκι σιλικόνης στα χέρια σας, δεν χρειάζεται να σας δίνω οδηγίες, μόνον ιδέες.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΣΑΤΕΝ ΚΟΡΔΕΛΑ

Κάθεστε; Αυτό το στεφάνι που για εμάς είναι παιχνιδάκι, πωλείται…275δολάρια!!!

Συμβουλή: Ακολουθείστε τις οδηγίες για τα «απλά βαμμένα κουκουνάρια». Χρησιμοποιήστε μικρά και μεγάλα κουκουνάρια και βάψτε τα, με μπρονζέ και ασημένιο σπρέι.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Συμβουλή: Αφού τελειώσουμε την διαδικασία με τα κουκουνάρια, δένουμε ξυλάκια κανέλας σε ζευγάρια με απλό σπάγκο και τα κολλάμε. Κολλάμε επίσης και διάσπαρτες ομαδούλες, από μικρές γυάλινες Χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΠΟΤ-ΠΟΥΡΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ

Συμβουλή: Τα αστεράκια θα τα φτιάξουμε από ασημένιο χαρτόνι. Τα ξυλαράκια της κανέλας από το Super Market, τα κουκουνάρια από το πεύκο και όλα τα άλλα…ποτ-πουρί αρωματικών, σε σακουλάκι από το Jumbo. Που το συγκεκριμένο σακουλάκι, έχει μέσα και αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού. Μην τις παραλείψετε στη διακόσμηση, συνδυάζονται υπέροχα.

ΣΤΕΦΑΝΙ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε διαφορετικά μεγέθη από λευκές περλέ γυάλινες Χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες, μας δίνουν την αίσθηση, ότι το στεφάνι είναι χιονισμένο. Και το σκέρτσο στην κορδέλα είναι πολύ ωραίο.

ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ ΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

Τόσα κι άλλα τόσα, μπορούμε να φτιάξουμε, με τα γουρλίδικα κουκουνάρια της φύσης!!!