close

Σούπα με μπέικον

Υλικά

30 γρ. βούτυρο

230 γρ. μπέϊκον ψιλοκομμένο

230 γρ. πατάτες σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

100 γρ. αρακάς κατεψυγμένος

300 γρ. ζωμός λαχανικών

600 γρ. γάλα

160γρ. γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος

αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε στο τηγάνι το μπέικον, τις πατάτες, τα μανιτάρια και τον αρακά.

  • Αφήνετε να ψηθούν για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε το ζωμό, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Δυναμώνετε τη φωτιά να βράσει το μείγμα και χαμηλώνετε αμέσως. Αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
  • Βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το γιαούρτι ή την κρέμα. Ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε με φρεσκοτηγανισμένα κρουτόν.

Καλή όρεξη


Ο Στάθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Οι γονείς του είχαν κατάστημα με οπτικά και όπως ειναι αυτονόητο ,ΔΕΝ ακολούθησε το επάγγελμά τους! Τον γνώρισαμε μέσα από το χώρο της μόδας ,τις συνεργασίες του με διάφορους celebrities και τις συμμετοχές του στην εβδομάδα μόδας.Η αγάπη του όμως για την μαγειρική ήταν τόσο μεγάλη ,ώστε παράτησε τα πατρόν και έπιασε τις κατσαρόλες. Αυτοδίδακτος μάγειρας ,έχει εργαστεί σαν personal chef και μπορεί να ετοιμάσει στο άψε σβήσε από μουσακά μέχρι καθιστό δείπνο για 40 άτομα. Περπατάει με τις ώρες στο κέντρο ,λατρεύει το προφιτερόλ και μπορεί να σε σκοτώσει αν ακουμπήσεις το μούσι του.

INSTAGRAM FEED