Κοτόπιτα της… “ακαμάτρας”

Κοτόπιτα της… “ακαμάτρας”

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τις χειροποίητες πίτες.

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ένα πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο.

Και πιστέψτε με  είναι ιδανική για κάθε τραπέζι!

Υλικά

1 κοτόπουλο βρασμένο

2 κίτρινες πιπεριές ψιλικομμένες

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

μανιτάρια

καλαμπόκι

μαιντανός ψιλοκομμένος

άνιθος ψιλοκομμένος

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

6 φέτες ψωμί του τοστ

1 φλιτζάνι gouda τριμμένο

1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

Για την Κρέμα

750 γραμμάρια γάλα

3κ.σ. βούτυρο

3κ.σ. αλεύρι

2 αυγά

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό τοποθετούμε το κοτόπουλο.
  • Μόλις βράσει το κοτόπουλο το ψιλοκόβουμε.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα,το μοσχοκάρυδο,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για 4-5 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη κουζίνα τη κατσαρόλα.Ρίχνουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Βουτυρώνουμε ενα πυρίμαχο σκεύος.Τοποθετούμε τις φέτες του τόστ.
  • Συνεχίζουμε με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο,τα μανιτάρια,το καλαμπόκι,μαϊντανό,άνιθο,τα κρεμμυδάκια και τη καπνιστή πάπρικα.Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τυριών και προσθέτουμε την κρέμα.Τελειώνουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά.