Τοξότης: το ζώδιο του μήνα!

Τοξότης: το ζώδιο του μήνα!

Από την Λίλιαν Σίμου

 

Και ήρθε η ώρα να εκφράσετε τον καλύτερο εαυτό σας, αγαπητοί φίλοι στο ζώδιο του Τοξότη!

Τα φετινά σας γενέθλια ξεκινούν με ενδιαφέρουσες προοπτικές!

Κι αυτό διότι δέχεστε μετά από μία δωδεκαετία στο ζώδιό σας, τον Δία, ο οποίος θεωρείται ο ευεργέτης του ζωδιακού…αλλά είναι και ο κυβερνήτης του ζωδίου σας! Σαν να είναι ο «οικοδεσπότης» του χώρου σας ξανά με το μέρος σας, έχετε εξ αρχής μία ευνοϊκή συγκυρία στα γενέθλιά σας.

Φλογεροί και διαρκώς περίεργοι για νέα γνώση, νέες εμπειρίες, νέες αναζητήσεις, δεν περιορίζεστε στα γνωστά μονοπάτια…κατά συνέπεια, σας ενδιαφέρει ο ανοιχτός ορίζοντας και φυσικά οι νέες εμπειρίες.

Ωστόσο, η έναρξη του ζωδίου του Τοξότη φέτος βρίσκει τον Ερμή στον ζώδιό σας να κινείται σε ανάδρομη πορεία, ως την 6η Δεκεμβρίου.

Κατά συνέπεια, όσοι έχετε γεννηθεί ως και την 6η Δεκεμβρίου, θα πρέπει να λύσετε προβλήματα που μεταφέρονται από την προηγούμενη γενέθλια χρονιά σας, άμεσα. Αναλογιστείτε τις εκκρεμότητες που έχετε και σας απασχολούν έντονα. Είναι σημαντικό να λύσετε τα δεσμά με το χθες, για να μην επηρεάζονται οι αποφάσεις και να μην συνδέονται τα μελλοντικά σας βήματα με ό,τι έχει προηγηθεί. Καρμικές εμπειρίες, καρμικές γνωριμίες, καθυστερήσεις, επαναλαμβανόμενα γεγονότα που προβληματίζουν, είναι απαραίτητο να εξεταστούν κατά τη διάρκεια της νέας σας χρονιάς. Σίγουρα θα γίνετε πιο «σοφοί» με την ανασκόπηση που θα γίνει αυτή την εποχή. Είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για σας και πιστεύω θα σας φέρει σταδιακά αποδέσμευση από ό,τι σας ταλαιπώρησε στο παρελθόν. Απλά, χρειάζεται να έχετε υπομονή και ευελιξία.

Όσοι έχετε γεννηθεί μετά την 6η Δεκεμβρίου, δεν αντιμετωπίζετε αυτό τον περιορισμό, ωστόσο οι υποθέσεις σας μπορεί να χρειάζονται επανεξέταση και με επιμονή να τις προωθήσετε. Ενίοτε θα διστάζετε να πάρετε απόφαση ή θα νιώθετε πως κυλά αρκετά αργά κάθε σημαντική σας υπόθεση. Δεν είναι έτσι όμως! Με σύνεση και προσαρμοστικότητα, θα έρθουν όλα όπως τα σχεδιάζετε.

Σε θέματα που αφορούν την αισθηματική σας ζωή, αυτή τη χρονιά θα διευρύνετε τις κοινωνικές σας σχέσεις και θα κρίνετε διαφορετικά τις φιλίες και τις κατακτήσεις σας.

Θα βιώσετε ακόμη μία χρονιά που θα περιορίσει την γενναιοδωρία μας με στόχο να σας κάνει περισσότερο συγκροτημένους και συνετούς στις δαπάνες. Με ένα σωστό προγραμματισμό φυσικά, πολλά θα έρθουν όπως τα σχεδιάζετε. Αλλά δεν είναι μία περίοδος κατάλληλη για να θεωρείτε πως έχετε την ευχέρεια της σπατάλης ή τον εφησυχασμό ως προς τα έσοδά σας. Εξ άλλου, δεν μας επιτρέπουν οι συνθήκες να μην είμαστε σε εγρήγορση, σε όποιον ζώδιο κι αν ανήκουμε!

Καθώς ο Άρης θα κινείται στους Ιχθείς φέτος στα γενέθλιά σας, θα έχετε μεγαλύτερη ταχύτητα στην ανταπόκριση των προκλήσεων. Ενδέχεται όμως να είτε περισσότερο εύθικτοι ή ευερέθιστοι. Ας μην είστε εριστικοί λοιπόν, ας αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις ή τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Κάποιες φορές θα είστε ευσυγκίνητοι και υπερβολικά συμπονετικοί. Θα είναι πιθανόν, να πέσετε θύμα της ευαισθησίας σας. Για τον λόγο αυτό, ας μην παίρνετε αποφάσεις με βάση το συναίσθημα και μόνο.

 

Επιπρόσθετες συμβουλές σύμφωνα με τα δεκαήμερα (δεκανούς)

Αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο, σας επηρεάζει η ανάδρομη κίνηση του Ερμή.

  • Σε ό,τι αφορά τα συναισθηματικά σας, θα υπάρξει δυσκολία στην συνεννόηση με το ταίρι σας. Ενδέχεται να διαπιστώσετε πως έχετε διαφορετική αντίληψη και φιλοσοφία ζωής. Αλλά θα ήταν καλό να μη βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις και να γίνετε περισσότερο ευέλικτοι, κάτι που θα βοηθήσει γενικά σε κάθε επίπεδο σχέσεων. Ίσως είναι μία άσκηση ζωής για σας, ένα τεστ αντοχής και η αλλαγή οπτικής. Επίσης, θα έχετε περισσότερες γνωριμίες στην κοινωνική σας ζωή και θα σας ενδιαφέρει το κοινωνικό σας προφίλ, το οποίο θα είναι λαμπερό και εντυπωσιακό. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την θετική σας εικόνα!
  • Στα επαγγελματικά σας, η ανάδρομη κίνηση του Ερμή, δυσκολεύει σε ένα βαθμό τις σημαντικές αποφάσεις και συμφωνίες. Αλλά αυτό θα βγει προς όφελός σας, καθώς θα έχετε τον χρόνο να μελετήσετε καλύτερα τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες κάθε εγχειρήματος. Στα οικονομικά ζητήματα. Ευκαιρίες θα δοθούν στην πορεία του νέου σας έτους, πάντα όμως πρέπει να τις αντιμετωπίσετε με περίσκεψη και αρκετή διερεύνηση.

Αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο

  • Η αισθηματική σας ζωή χαρακτηρίζεται για τις γεννήσεις ως και την 6η Δεκεμβρίου από την ανάδρομη κίνηση του Ερμή, επομένως ισχύει ό,τι αναφέρθηκε και στο πρώτο δεκαήμερο. Επιπρόσθετα όμως θα έλεγα πως αξιολογείτε πλέον καλύτερα τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας, καθώς οι εμπειρίες του προηγούμενου χρόνου, σας έκαναν περισσότερο συγκροτημένους στα θέματα των σχέσεων. Είναι απαραίτητο για σας να αναβιώσετε το πάθος και να ακολουθήσετε ένα όνειρο στην αισθηματική σας ζωή για να βρείτε την πληρότητα. Δεν αποκλείεται να γίνετε αρκετά ρομαντικοί!
  • Στα επαγγελματικά σας, η χρονιά προδιαγράφεται αρκετά καλή. Κι αυτό διότι πέραν από κάποιες περιόδους που θα σας φέρουν σε δίλημμα, ή θα θελήσετε να ρισκάρετε οικονομικά, είστε αρκετά έμπειροι πλέον από τα λάθη του παρελθόντος και θα κρίνετε σωστά σε κάθε περίπτωση. Προφανώς, αργά και σταθερά, θα χτίσετε σωστά πλέον το επαγγελματικό σας μέλλον και θα διασφαλίσετε την απόδοση του έργου σας.

Αν έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο

  • Η αισθηματική σας ζωή, σας φέρνει σε μία περισσότερο γόνιμη περίοδο. Θα σας ενδιαφέρει μία ζεστή παρουσία στη ζωή σας, ή θα δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στην οικογένεια. Αν δεν έχετε αυτή τη στιγμή οικογένεια, θα μπορούσατε να συνδεθείτε στενά με κάποιους ανθρώπους που θα είναι για σας, σαν οικογένεια! Η ζεστασιά και η οικειότητα, θα αλλάξουν την ψυχολογική σας διάθεση και θα σας κάνουν να νιώσετε πληρέστεροι. Η κοινωνική σας ζωή είναι αξιόλογη και μάλιστα θα αποφέρει θαυμαστές, ή ανθρώπους που θα σας εκτιμήσουν και θα σας αγαπήσουν για την φλόγα που εκπέμπετε.
  • Στην επαγγελματική σας ζωή, έχει μεγάλη σημασία για σας, να προσέχετε μήπως είστε επιρρεπείς σε λανθασμένη διαχείριση των οικονομικών, όπως στο παρελθόν. Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να είστε αρκετά «σφιχτοί» με τα χρήματα. Το αντίθετο! Θα πρέπει να είστε συνετά γενναιόδωροι, προκειμένου να αφήσετε το περιθώριο μίας σωστής επένδυσης που θα αποφέρει κέρδη στο μέλλον. Η δημιουργική σας δεξιότητα και το ταλέντο, θα αναδειχτούν στην πορεία του νέου σας έτους. Γι’ αυτό, εκμεταλλευτείτε τα! Αν σας ενδιαφέρει μία επιπρόσθετη γνώση, ας την αποφασίσετε αυτή τη χρονιά!