DIY: Φανταστικές ιδέες για χειροποίητα και οικονομικά φωτιστικά!

DIY: Φανταστικές ιδέες για χειροποίητα και οικονομικά φωτιστικά!

Εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά μπορείτε να ανανεώσετε την εικόνα του σπιτιού σας, δημιουργώντας μόνοι σας τα πιο ευφάνταστα φωτιστικά.

Η επιλογή των φωτιστικών σε κάθε σπίτι είναι μια σημαντική διαδικασία. Αποτελούν το μόνιμο «στολίδι» της οροφής και ανάλογα το σχήμα, την υφή και το χρώμα φωτίζουν διαφορετικά το χώρο σας. Συνήθως οι πιο ιδιαίτερες επιλογές είναι και πιο δαπανηρές. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να δημιουργήσετε το δικό σας φωτιστικό με οικονομικές επιλογές που δεν φανταζόσασταν, έχοντας όμως ένα νέο μοντέρνο και μοναδικό αποτέλεσμα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να φτιάξετε μόνοι σας τα δικά σας φωτιστικά και νιώστε την ικανοποίηση του να κατασκευάζετε  κάτι χρήσιμο για τον χώρο σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές απλές ιδέες για πρωτότυπα φωτιστικά από οικονομικά υλικά:

Φωτιστικό από χαρτί

Απλά κόψτε πολλά τριγωνικά κομμάτια χαρτί και κολλήστε τα σε ένα φτηνό χάρτινο στρογγυλό φωτιστικό. Το αποτέλεσμα μόνο φτηνό δεν θα δείχνει χωρίς να καταλαβαίνει κανείς ότι μέσα κρύβεται το «κλασικό» πτυσσόμενο χάρτινο φωτιστικό!

Φωτιστικό από σπάγκο

Πάρτε ένα μπαλόνι, κόλλα και σπάγκο. Τα βήματα είναι απλά. Τυλίξτε το μπαλόνι με το σχοινί, περνώντας ατλακόλ από κάθε σημείο. Αφήστε το να στεγνώσει και σπάστε το μπαλόνι. Έτοιμο! Δημιουργήστε 2 ή 3 τέτοια στρογγυλά φωτιστικά σε διαφορετικά μεγέθη για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φωτιστικό από βαμβάκι

Θα χρειαστείτε μπόλικο βαμβάκι, ένα πιστόλι θερμής σιλικόνης και ένα στρογγυλό χάρτινο φωτιστικό (όπως και στο πρώτο παράδειγμα). Κολλήστε ακανόνιστα κομμάτια από βαμβάκι πάνω στο φωτιστικό με σκοπό να δημιουργήσετε την εικόνα ενός σύννεφου. Ιδανικό για το παιδικό δωμάτιο ή για ρομαντική ατμόσφαιρα. Χρησιμοποιώντας χάρτινα φωτιστικά διαφορετικού χρώματος θα έχετε και ένα πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

Φωτιστικό από μανταλάκια

Πιο απλό δεν γίνεται! Πάρτε πολλά ξύλινα μανταλάκια και ενώστε τα μεταξύ τους ώστε να δημιουργήσετε το σχήμα που θέλετε. Το φως θα διέρχεται από τα κενά δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον pattern στον τοίχο.

Φωτιστικό από πλαστικά κουτάλια

Κανείς δεν θα πιστεύει ότι ένα τόσο όμορφο φωτιστικό φτιάχτηκε από πλαστικά κουταλάκια και ένα πλαστικό δοχείο ψύκτη νερού. Κόψτε το μακρύ τμήμα του κουταλιού και κολλήστε το μπροστινό τμήμα το ένα δίπλα στο άλλο. Επαναλάβετε την διαδικασία σε σειρές. Το φωτιστικό στο τέλος θα δείχνει σαν νούφαρο!

Φωτιστικό από χαρτόνι

Όλοι ξέρουμε το γνωστό πορτατίφ! Αλλάξτε το «καπέλο» του με ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό χειροποίητο καπέλο από χαρτόνι. Επιλέξτε μια εικόνα που θέλετε να αποτυπώσετε πάνω στο πορτατίφ. Με μια καρφίτσα τρυπήστε αρκετές φορές στο περίγραμμα του σχεδίου, όπου δηλαδή θέλετε να περνάει φως. Έτσι λοιπόν όταν φωτίζει θα φαίνεται μαγικά το σχήμα που εσείς χαράξατε!