close

Εύκολη τάρτα σοκολάτας με Amaretto!

 

ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:

100 γρ.ζάχαρη

200 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ.αλεύρι

1 αυγό

Για τη γέμιση:

500 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

2 κρόκοι αυγών

1 αυγό

50 γρ. ζάχαρη

60 γρ. λικέρ amaretto

Εκτέλεση για τη ζύμη:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Την ανοίγουμε σε φύλλο και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα περίπου 24 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

Στρώνουμε στην τάρτα ένα κομμάτι μεμβράνη και γεμίζουμε με φασόλια ή ρύζι και ψήνουμε για 20 λεπτά.Την βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και περιχύνουμε με τη γέμιση.

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το amaretto.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε στην κρέμα σοκολάτας.Ανακατεύουμε και γεμίζουμε την τάρτα.Ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κακάο.


Ο Gus γεννήθηκε στον Καναδά και ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 7 ετών. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο μυρωδιές απο φαγητά και γλυκά και με μητέρα Σμυρνιά την οποία λατρεύει. Όταν ήταν νέος, λεπτός και (λιγότερο) ωραίος από τώρα, είχε δουλέψει σε κινηματογράφο, βιντεοκλάμπ, κρεπερί και καφετέρια. Εσείς τον γνωρίσατε σαν μάγειρα στους τηλεοπτικούς σας δέκτες , αλλά το φλέρτ του με την ζαχαροπλαστική είχε αρχίσει χρόνια πριν. Μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με cheesecake και φυστικοβούτυρο και δίνει αγώνα ώστε να ενταχθούν και επίσημα στις λίστες με τις τροφές που αδυνατίζουν. Μιλάει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Ναι, έχει μούσι και tattoo.

INSTAGRAM FEED