Ποια χαλιά θα παίξουν πολύ φέτος τον χειμώνα;

Ποια χαλιά θα παίξουν πολύ φέτος τον χειμώνα;

Μιας και ο καιρός άρχισε σιγά σιγά να παγώνει, ήρθε η εποχή να στρώσουμε χαλιά. Το χαλί, πέρα από τον λειτουργικό του ρόλο, αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο διακόσμησης του χειμώνα. Καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια μέσα στο σπίτι, μπορεί να ανανεώσει ή και να αλλάξει τελείως την ατμόσφαιρα και το ύφος του χώρου. Παρακάτω θα βρείτε τις τάσεις των χαλιών του φετινού χειμώνα ώστε να πάρετε μερικές ιδέες!

@RugVista

Το παλιό είναι διαχρονικό

Κλασικά χαλιά, τύπου περσικά, δεν χάνουν ποτέ την αξία  τους. Ιδιαίτερα αν αυτό το χαλί είναι κάποιο οικογενειακό κειμήλιο, τότε μιλάμε για ένα must κομμάτι στο χώρο σας. Μην φοβηθείτε αν έχει φθαρεί σε κάποιο σημείο. Η ηλικία του άλλωστε είναι αυτή που του δίνει την γοητεία. Άλλωστε η τελευταία τάση επιβάλει το φθαρμένο ντεγκραντάρισμα και τις σβησμένες αποχρώσεις.

@Royal Carpet Galleries

Pattern

Ολοένα και πιο πολύ συναντάμε χαλιά που έχουν κάποιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Γεωμετρικά μοτίβα με χρώματα είναι μια επιλογή που θα φέρει ανανέωση και φρεσκάδα στο χώρο σας. Μην φοβηθείτε τα έντονα χρώματα στα χαλιά σας. Έτσι θα δημιουργήσετε μια πιο ποπ και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.

@Biokarpet

Layering ακόμα και στο πάτωμα

Ναι καλά ακούσατε, το layering των χαλιών είναι μια τάση που ξεκίνησε από πέρσι και συνεχίζει και φέτος. Διαφορετικό είδος χαλιών, σε διαφορετικά χρώματα ή με διαφορετικά σχέδια θα κάνουν το τέλειο mix and match ύφος στο σαλόνι σας. Άλλωστε σκεφτείτε και το άλλο…τώρα θα μπορείτε να βάλετε το αγαπημένο σας μικρό χαλί στο σαλόνι πάνω σε μια μεγαλύτερη βάση, η συνδυάζοντας δύο μικρά θα καλύψετε όλο το χώρο.

Carpet Layering

Φυσικά υλικά

Μοκέτες, κιλίμια και χαλιά φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως από νήμα baboo ή φυσικές ψάθες από γιούτα και σίζαλ, προσδίδουν ένα γήινο χαρακτήρα στον χώρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ethnic ατμόσφαιρα με κάποιο χαλί τύπου patchwork. Η υφή του φυσικού υλικού είναι αυτή που κάνει την διαφορά.

@Royal Carpet Galleries

Tags: