close

Ποια χαλιά θα παίξουν πολύ φέτος τον χειμώνα;

Μιας και ο καιρός άρχισε σιγά σιγά να παγώνει, ήρθε η εποχή να στρώσουμε χαλιά. Το χαλί, πέρα από τον λειτουργικό του ρόλο, αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο διακόσμησης του χειμώνα. Καλύπτοντας μεγάλη επιφάνεια μέσα στο σπίτι, μπορεί να ανανεώσει ή και να αλλάξει τελείως την ατμόσφαιρα και το ύφος του χώρου. Παρακάτω θα βρείτε τις τάσεις των χαλιών του φετινού χειμώνα ώστε να πάρετε μερικές ιδέες!

@RugVista

Το παλιό είναι διαχρονικό

Κλασικά χαλιά, τύπου περσικά, δεν χάνουν ποτέ την αξία  τους. Ιδιαίτερα αν αυτό το χαλί είναι κάποιο οικογενειακό κειμήλιο, τότε μιλάμε για ένα must κομμάτι στο χώρο σας. Μην φοβηθείτε αν έχει φθαρεί σε κάποιο σημείο. Η ηλικία του άλλωστε είναι αυτή που του δίνει την γοητεία. Άλλωστε η τελευταία τάση επιβάλει το φθαρμένο ντεγκραντάρισμα και τις σβησμένες αποχρώσεις.

@Royal Carpet Galleries

Pattern

Ολοένα και πιο πολύ συναντάμε χαλιά που έχουν κάποιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Γεωμετρικά μοτίβα με χρώματα είναι μια επιλογή που θα φέρει ανανέωση και φρεσκάδα στο χώρο σας. Μην φοβηθείτε τα έντονα χρώματα στα χαλιά σας. Έτσι θα δημιουργήσετε μια πιο ποπ και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.

@Biokarpet

Layering ακόμα και στο πάτωμα

Ναι καλά ακούσατε, το layering των χαλιών είναι μια τάση που ξεκίνησε από πέρσι και συνεχίζει και φέτος. Διαφορετικό είδος χαλιών, σε διαφορετικά χρώματα ή με διαφορετικά σχέδια θα κάνουν το τέλειο mix and match ύφος στο σαλόνι σας. Άλλωστε σκεφτείτε και το άλλο…τώρα θα μπορείτε να βάλετε το αγαπημένο σας μικρό χαλί στο σαλόνι πάνω σε μια μεγαλύτερη βάση, η συνδυάζοντας δύο μικρά θα καλύψετε όλο το χώρο.

Carpet Layering

Φυσικά υλικά

Μοκέτες, κιλίμια και χαλιά φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως από νήμα baboo ή φυσικές ψάθες από γιούτα και σίζαλ, προσδίδουν ένα γήινο χαρακτήρα στον χώρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ethnic ατμόσφαιρα με κάποιο χαλί τύπου patchwork. Η υφή του φυσικού υλικού είναι αυτή που κάνει την διαφορά.

@Royal Carpet Galleries


Ο Μάνος Χατζηκαντής κατάγεται από την Ρόδο και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές αρχιτεκτονικής με το πρόγραμμα Erasmus+ στη σχολή ENSAM (Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Montpellier) στο Montpellier της Γαλλίας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα αρχιτεκτονικά workshop που διοργανώθηκαν τόσο στη Ελλάδα (Ρόδος, Λέρος) όσο και στο εξωτερικό (Fethiye-Τουρκία, Montpellier-Γαλλία). Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, με θέμα τον επανασχεδιασμό της στοάς Μοδιάνο. Αρχιτεκτονικές προτάσεις στις οποίες συμμετείχε έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ» αλλά και στα διαδικτυακά περιοδικά www.greekarchitects.gr και www.parallaximag.gr. Ασχολείται επίσης με την φωτογραφία και την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, τις οποίες ανεβάζει στο κανάλι του στο YouTube. Δύο εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Αυτό που τον ενδιαφέρει στην αρχιτεκτονική είναι το πώς η ιδέα γίνεται πράξη και το άυλο παίρνει μορφή. Σχεδιάζει με γνώμονα τον άνθρωπο, την χρήση, την λειτουργικότητα και την καλαισθησία και με σεβασμό στο περιβάλλον. Του αρέσει να συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, δίνοντας του ξανά ζωή και μετατρέποντάς το σε διαχρονικό. Πηγές έμπνευσής του είναι ο ίδιος ο άνθρωπος – χρήστης, η φύση και τα ταξίδια τα οποία λατρεύει. Πιστεύει ότι η επιτυχία του σχεδιασμού κρύβεται στις μικρές λεπτομέρειες, αυτές που διαμορφώνουν την ποιότητα ενός χώρου και επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στον χώρο αυτό.

INSTAGRAM FEED