Κηραλοιφή: καλλωπιστική και θεραπευτική!

Κηραλοιφή: καλλωπιστική και θεραπευτική!

Η κηραλοιφη είναι μια πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού  και περιποίησης του δέρματος.  Είναι μια κρέμα,  φτιαγμένη από δύο και μόνο φυσικά συστατικά: ανεπεξέργαστος κηρός μέλισσας και ελαιόλαδο. Από εκεί και έπειτα μπορούν να προστεθούν διάφορα έλαια για πιο εξιδικευμένη χρήση,(προσωπικά επιλέγω δικό μου σπαθόλαδο, χαμομηλέλαιο και καλεντουλόλαδο παραγωγής μου).

Οι ιδιότητες της κηραλοιφής είναι τόσο καλλωπιστικές όσο και θεραπευτικές.

Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για  ενυδάτωση προσώπου σαν κρέμα ημέρας. Ακόμη και μία φορά μόνο την ημέρα να τη βάλουμε αρκεί για να κρατάει ενυδατωμένο το πρόσωπο.

Ως κρέμα σώματος, για ενυδάτωση σε ξηρά σημεία όπως γόνατα, φτέρνες, αγκώνες, χέρια,που ταλαιπωρούνται συχνά από έντονη ξηρότητα.

Σε συγκάματα (ειδικά στα μωρά) και σκασμένα χείλη.  Επίσης είναι ιδανική για τις μανούλες με ταλαιπωρημένες θηλές.

Σε δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα και μολύνσεις. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, και μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, είναι πολύ ευεργετική, πανεύκολη στην παρασκευή της και κοστίζει ελάχιστα χρήματα.

Η βασική συνταγή είναι η εξής: 2 γραμμάρια κερί μέλισσας και 20 γραμμάρια ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό έλαιο πάντα. Λιώνουμε σε bain marie το κερί μελισας και μόλις λιώσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθουν τα συστατικά και μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο υγρό αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κλείνουμε με το καπάκι!!! Έτοιμη η θεραπευτικη μας κηραλοιφή που δεν πρεπει να λείπει απο κανένα σπίτι!