Ζυγός, το ζώδιο του μήνα (23/9 ως 22/10)

Ζυγός, το ζώδιο του μήνα (23/9 ως 22/10)

Ζυγός, το ζώδιο που θα ήθελε να γίνει το Εγώ Εμείς… Μας δίνει την αίσθηση, στο μέσον του ζωδιακού κύκλου, πως ο άνθρωπος εκφράζεται καλύτερα όταν μοιράζεται τη ζωή του με άλλους. Κατά συνέπεια, αγαπητές φίλες και φίλοι που γεννηθήκατε στο ζώδιο του Ζυγού, πρωταρχική σημασία έχει το να βρείτε συνοδοιπόρους και να γεφυρώνετε τις διαφορές, προκειμένου να επιτύχετε μία ειρηνική συνύπαρξη… Πόσο εύκολο θα είναι αυτή τη φορά, στα φετινά σας γενέθλια;

Όπως κάθε χρόνο, τα γενέθλια του Ζυγού συμπίπτουν με την αλλαγή εποχής και την φθινοπωρινή ισημερία. Την περίοδο όπου αφήνουμε πίσω -απρόθυμα ίσως- το καλοκαίρι. Το φετινό όμως καλοκαίρι ήταν εξαιρετικά δύσκολο, θέμα  που είχαμε συζητήσει από τα τέλη της Άνοιξης. Επομένως ίσως δεν βιώνουμε την ίδια νοσταλγία, όπως άλλες χρονιές, καθώς απομακρύνεται.

Πώς θα σας επηρεάσει λοιπόν αυτός ο αστρολογικός μήνας, ο δικός σας μήνας;

 Κυβερνήτης του ζωδίου σας είναι η Αφροδίτη. Η Αφροδίτη όμως βρίσκεται ήδη στο ζώδιο αδυναμίας της, στον Σκορπιό. Η διάθεση θα είναι πιο βαρύθυμη ίσως, καθώς τα συναισθήματα βιώνονται με μεγαλύτερο βάθος και πάθος, κάτι που θα χαρακτηρίσει την προσωπική σας διαδρομή, με εφαλτήριο τη χρονιά από τα γενέθλιά σας ως τα επόμενα.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό, αλλάζει αρκετά η αίσθηση με την οποία προσλαμβάνετε τις εμπειρίες σας φέτος.  Η συναισθηματική ή υλική ανασφάλεια  -ως βασικές ανάγκες – όταν δεν καλύπτονται, διεγείρουν σκοτεινές αντιδράσεις. Ας μην σας κάνουν ζηλόφθονους, κτητικούς, δογματικούς ή χειριστικούς.

Ταυτόχρονα όμως, ας είσαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους σας γοητεύουν, σας μαγνητίζουν και ασκούν «εξουσία» πάνω σας. Ας αποφύγετε την καθήλωση και την στασιμότητα.

Από την ανάγκη της ισορροπίας των σχέσεων και της αρμονικής συμπόρευσης (ως Ζυγός) περνάτε στο ένστικτο και στην εμπειρία του πάθους και του πόθου (με τον κυβερνήτη σας στον Σκορπιό). Κατά συνέπεια, επηρεάζεστε  στην ερωτική  σας ζωή, στην συντροφική, στην οικογενειακή, φιλική ή επαγγελματική.

Το φαινόμενο αυτό είναι ουσιαστικής σημασίας, καθώς η Αφροδίτη θα φύγει από τον Σκορπιό 8η Ιανουαρίου 2019. Σε μία μακρά παραμονή της στο ζώδιο αυτό, ζείτε στον λαβύρινθο του ενστίκτου, όπου θα αναδείξετε αυτό που κρύβετε βαθύτερα στην ψυχή και θα διαισθάνεστε αυτό που κρύβουν οι άνθρωποι που σας ενδιαφέρουν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης από την 5η Οκτωβρίου. Καρμικές μνήμες, νοσταλγία, ξεχασμένες εμπειρίες, άνθρωποι από το παρελθόν, έρχονται στην επιφάνεια και θα φέρουν παροδική αναστάτωση. Θα δώσουν την αίσθηση του τραύματος, της απώλειας, του φόβου, της ανατροπής της αρμονίας.

Θα σας απασχολήσει η Αφροδίτη ως τον Ιανουάριο, αλλά κυρίως ως ανάδρομη μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Μία περίοδος αναδόμησης συναισθηματικής και ανάληψης ευθυνών, για σας.

Με τον Άρη να κινείται για τρίτη φορά στην αρχή του Υδροχόου, έχουμε την τελική ευθεία σε ό,τι σας έχει ως τώρα ενθουσιάσει, γοητεύσει, κινήσει το ενδιαφέρον. Ενδεχομένως θα πάρετε αποφάσεις για την σχέση σας, μία νέα γνωριμία, τα παιδιά και τις καλλιτεχνικές σας ασχολίες.

Ο Ερμής αρχικά συμπορεύεται με τον Ήλιο στο ζώδιό σας, επομένως μπορείτε να είστε αποφασιστικοί και περισσότερο εκφραστικοί, σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Από την 11η Οκτωβρίου όμως, θα βρεθεί στο ζώδιο του Σκορπιού και θα ασχοληθείτε περισσότερο με τις αξίες και τα οικονομικά σας. Η σκέψη θα επηρεάζεται από τα βαθύτερα συναισθήματά σας, και θα γίνετε περισσότερο επιφυλακτικοί.

Σημαντικός συνδυασμός στην αρχή της περιόδου του Ζυγού, είναι η δυναμική σύνδεση του Ερμή, του Ηλίου, του Κρόνου και του Χείρωνα. Φόβοι, απογοητεύσεις, πικρίες, εμπόδια, χτίζουν ένα τείχος. Αντί να σας περιορίσουν όμως, θα πρέπει να λειτουργήσουν ως πρόκληση! Να εμπιστευθείτε τα προσόντα σας και να θέσετε θεμέλια για μία νέα προοπτική! Το ευεργετικό τρίγωνο μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού, θα γίνει η ασπίδα σας. Μην επιτρέπετε άλλο να σας τραυματίζουν κάποιες σχέσεις. Μην μεταθέτετε την νέα αρχή για αργότερα!

Ειδικότερα:

Αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο, σας αγγίζουν τα περισσότερα φαινόμενα που αναφέρω στο κεντρικό θέμα. Είστε εκείνοι που θα βιώσετε τις πιο δυνατές αλλαγές.

  • Στα αισθηματικά σας, θα πρέπει να κάνετε βαθιές και ριζικές αλλαγές και ανασκόπηση του παρελθόντος. Καθώς είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε τις σχέσεις και όσους θεωρείτε σημαντικούς στη ζωή σας, μην χάσετε την ευκαιρία. Θα νιώσετε κατά περιόδους μόνοι και θα πρέπει να αποφύγετε να μειωθεί η αυτοεκτίμησή σας. Διότι οι σχέσεις αλλάζουν, κάποιες φορές ολοκληρώνουν απλά τον κύκλο τους. Όμως μέσα από τις στάχτες, γεννιέται πάντα η νέα σπίθα. Το ίδιο θα συμβεί και σε σας. Η σπίθα του έρωτα θα λάμψει ξανά. Αν έχετε μία σχέση που νοσεί, σας κουράζει, σας βαλτώνει, πρέπει να πάρετε την απόφαση της αλλαγής. Αν μία σχέση ανατραπεί χωρίς να το περιμένετε, μην αποθαρρυνθείτε. Διότι δεν είχε να σας προσφέρει κάτι περισσότερο. Μία ξαφνική γνωριμία σας ενθουσιάζει αρχικά, αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος προκειμένου να κρίνετε αν αξίζει για σας.
  • Στα οικονομικά και επαγγελματικά σας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το εισόδημά σας. Δεν υπάρχει σταθερότητα και συχνά θα νιώθετε πως υπάρχει φόβος απώλειας. Κατά συνέπεια, ας μην ρισκάρετε και μην κάνετε αγοραπωλησίες αυτή την εποχή. Θα είστε δημιουργικοί και θα βρείτε νέες λύσεις για να προωθήσετε το έργο σας, όμως, γι’ αυτό σχεδιάστε τα βήματά σας. Η ανάληψη ευθυνών προς κάποιον μεγάλο σε ηλικία, ενδέχεται να σας περιορίσει οικονομικά. Αν το σπίτι σας χρειάζεται συντήρηση, θα σας προκύψουν απρόβλεπτα έξοδα. Αλλά με σωστές και ευρηματικές ιδέες, θα τα καταφέρετε.

Αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο:

  • Στα αισθηματικά σας θα έχετε μεγαλύτερη ευχέρεια να χαρείτε την αγάπη και τον έρωτα πλέον, αφήνοντας πίσω τις δυσάρεστες μνήμες, κυρίως μετά την 10η Οκτωβρίου. Ό,τι συνέβη τους προηγούμενους μήνες, ας γίνει μάθημα ζωής για σας. Θα μπορείτε να κάνετε μία νέα αρχή, αν είστε μόνοι, ή να αναθερμάνετε τη σχέση σας, αν είχε ατονήσει. Θα έχετε όμορφες συζητήσεις και θα λύνετε τις διαφορές σας με ευγένεια. Κυριαρχεί το συναίσθημα αλλά και η ποιότητα κυρίως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
  • Στα οικονομικά και επαγγελματικά σας, επικρατεί μία ασαφής εικόνα. Στον εργασιακό σας χώρο, ας μην εμπιστεύεστε εύκολα και ας είστε συνεπείς, σαφείς και συγκεκριμένοι. Είναι δύσκολο να πάρετε αποφάσεις και ενδεχομένως οι πιέσεις που υφίσταστε αυτή την εποχή, σας αποσυντονίζουν ή σας φέρνουν μπροστά σε διλήμματα. Κάποια λάθη από το παρελθόν, είτε σε συμφωνίες ή στην ανάληψη ευθυνών, σας κουράζουν πλέον. Αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αποφάσεις. Επικεντρωθείτε στη σωστή διαχείριση των οικονομικών.

Αν έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο:

  • Στα αισθηματικά σας θα είστε περισσότερο εκφραστικοί μέσα στον Οκτώβριο. Το πάθος και η ανάγκη να βιώσετε δυνατά και απόλυτα την αγάπη και τον έρωτα, θα σας οδηγήσουν σε κτητική συμπεριφορά. Οι απαιτήσεις ενδέχεται να κουράσουν το ταίρι σας. Ωστόσο, το να είστε ελεγκτικοί κρύβει φόβους και ανασφάλεια. Εκτιμήστε ό,τι έχετε κερδίσει ως σήμερα. Μην υπερβάλλετε και διατηρήστε τις ισορροπίες με τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να φανείτε υπερβολικά γενναιόδωροι, προκειμένου να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του ή της συντρόφου. Η προσφορά σας για να εκτιμηθεί, χρειάζεται μέτρο.
  • Στα οικονομικά και επαγγελματικά σας, προέχει να κερδίσετε αρκετά χρήματα προκειμένου να νιώσετε ασφάλεια και σταθερότητα. Ίσως μάλιστα εστιάζετε εκεί το ενδιαφέρον σας, αμελώντας άλλες ανάγκες. Έχετε δυνατότητες, ανάλογα και με τις ατομικές προδιαγραφές του ωροσκοπίου σας. Αλλά έχετε και μία τάση αισιοδοξίας ή υπερβολής, που μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη. Αν επιθυμείτε να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να προτείνετε ιδέες, οι πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου είναι κατάλληλες. Όπως και να έχει όμως, μην ξεχνάτε πως η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης, περιορίζει τις οικονομικές συναλλαγές, ή τουλάχιστον… πρέπει να σας κάνει πιο επιφυλακτικούς.

Λίλιαν Σίμου