Παιδικό γραφείο: Πρακτικές συμβουλές για έξυπνες αγορές

Παιδικό γραφείο: Πρακτικές συμβουλές για έξυπνες αγορές

 

@ Γραφείο Hug (Modeco)

Μπήκε λοιπόν ο Σεπτέμβρης και «μύρισε» σχολείο για τα καλά. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια του παιδιού στο σχολείο, το γραφείο αποτελεί το μέρος στο οποίο περνά τον περισσότερο χρόνο όταν βρίσκεται στο σπίτι. Εκεί διαβάζει, εκεί δημιουργεί, εκεί κάνει τις εργασίες του, εκεί συγκεντρώνεται. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι πλήρως προσαρμοσμένος στις ανάγκες του, άνετος και να μην γίνει αιτία για οποιαδήποτε μελλοντικά μυοσκελετικά ή οφθαλμολογικά προβλήματα. Παρακάτω θα βρείτε πρακτικές συμβουλές για την επιλογή του ιδανικού γραφείου για το παιδί σας.

Σωστή στάση σώματος γραφείου

Κατ’ αρχήν επιλέξτε την σωστή καρέκλα. Η καρέκλα του παιδικού γραφείου θα πρέπει να αγκαλιάζει σωστά την μέση. Αν δεν έχει καλή εφαρμογή τοποθετήστε ένα ειδικό μαξιλάρι ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή άρα και ορθότερη στάση σώματος. Καθώς η ανάπτυξη του παιδιού είναι γρήγορη στις μικρές ηλικίες φροντίστε για την προσαρμοστικότητα της καρέκλας, πτυσσόμενη καθ’ ύψος και με ρυθμιζόμενη πλάτη. Συνήθως οι τροχήλατες καρέκλες είναι περισσότερο πρακτικές.

 

@Work Καρέκλα Γραφείου Teen Ροζ (Πλαίσιο)


Η θέση της οθόνης του υπολογιστή στο γραφείο, αλλά και το ύψος του γραφείου είναι εξίσου σημαντικά και θα πρέπει να τα λάβετε σοβαρά υπ΄όψη στην αγορά σας. Η οθόνη θα πρέπει να είναι κεντραρισμένη μπροστά στο παιδί και σε απόσταση τέτοια ώστε να τη φτάνει με το χέρι του, ενώ δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το ύψος των ματιών. Επίσης το ποντίκι πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στην παλάμη του παιδιού. Αρκετά παιδιά εμφανίζουν τενοντίτιδα, λόγω στο ότι το παιδί ακουμπάει τους αγκώνες του σε κάποιο σκληρό σημείο του γραφείου επαναλαμβανόμενα, επομένως χρειάζεται να έχουμε το κατάλληλο υποστήριγμα, όπως για παράδειγμα ένα σιλικονούχο tab.

 

 

@Work Mousepad Crystal Gel, Μπλε (Πλαίσιο)

Όσον αφορά το φωτιστικό του γραφείου είναι καλό να επιλέξετε ένα με ρυθμιζόμενο ύψος αλλά και κλίση. Το φως που θα εκπέμπει πρέπει να είναι λευκό και ικανοποιητικό ώστε να φωτίζει αρκετά όλη την επιφάνεια μελέτης. Η λάμπα δεν πρέπει να προεξέχει από το «καπέλο» του φωτιστικού ώστε να μην τυφλώνει τα μάτια. Τοποθετήστε το αντίθετα από το χέρι γραφής του παιδιού, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε σκιά.

 

@ Φωτιστικό γραφείου FORSA (ΙΚΕΑ)

Τελευταίο αλλά σημαντικότερο είναι η σωστή επιλογή γραφείου. Μερικά από τα κριτήρια επιλογής γραφείου είναι η εργονομία, η λειτουργικότητα, η αισθητική αλλά και η διάρκεια ζωής του. Υπολογίστε τον χώρο που διαθέτετε στο δωμάτιο για το γραφείο. Προτιμήστε να το τοποθετήσετε κάτω από παράθυρο ώστε να έχει την περισσότερη ώρα φυσικό φως. Ένα γραφείο πρέπει να έχει αρκετό χώρο για τον υπολογιστή, την επιφάνεια μελέτης αλλά κάποιο αποθηκευτικό χώρο όπως συρτάρια ή ράφια.

 

@ Γραφείο OMBRE (PoliHome)

 

Διαβάστε επίσης:

https://lifesharing.gr/2018/05/08/%CE%9F-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF/

https://lifesharing.gr/2018/09/09/%CE%99%CE%B4%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%AC/