close

Παιδικό γραφείο: Πρακτικές συμβουλές για έξυπνες αγορές

 

@ Γραφείο Hug (Modeco)

Μπήκε λοιπόν ο Σεπτέμβρης και «μύρισε» σχολείο για τα καλά. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια του παιδιού στο σχολείο, το γραφείο αποτελεί το μέρος στο οποίο περνά τον περισσότερο χρόνο όταν βρίσκεται στο σπίτι. Εκεί διαβάζει, εκεί δημιουργεί, εκεί κάνει τις εργασίες του, εκεί συγκεντρώνεται. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι πλήρως προσαρμοσμένος στις ανάγκες του, άνετος και να μην γίνει αιτία για οποιαδήποτε μελλοντικά μυοσκελετικά ή οφθαλμολογικά προβλήματα. Παρακάτω θα βρείτε πρακτικές συμβουλές για την επιλογή του ιδανικού γραφείου για το παιδί σας.

Σωστή στάση σώματος γραφείου

Κατ’ αρχήν επιλέξτε την σωστή καρέκλα. Η καρέκλα του παιδικού γραφείου θα πρέπει να αγκαλιάζει σωστά την μέση. Αν δεν έχει καλή εφαρμογή τοποθετήστε ένα ειδικό μαξιλάρι ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή άρα και ορθότερη στάση σώματος. Καθώς η ανάπτυξη του παιδιού είναι γρήγορη στις μικρές ηλικίες φροντίστε για την προσαρμοστικότητα της καρέκλας, πτυσσόμενη καθ’ ύψος και με ρυθμιζόμενη πλάτη. Συνήθως οι τροχήλατες καρέκλες είναι περισσότερο πρακτικές.

 

@Work Καρέκλα Γραφείου Teen Ροζ (Πλαίσιο)


Η θέση της οθόνης του υπολογιστή στο γραφείο, αλλά και το ύψος του γραφείου είναι εξίσου σημαντικά και θα πρέπει να τα λάβετε σοβαρά υπ΄όψη στην αγορά σας. Η οθόνη θα πρέπει να είναι κεντραρισμένη μπροστά στο παιδί και σε απόσταση τέτοια ώστε να τη φτάνει με το χέρι του, ενώ δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το ύψος των ματιών. Επίσης το ποντίκι πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στην παλάμη του παιδιού. Αρκετά παιδιά εμφανίζουν τενοντίτιδα, λόγω στο ότι το παιδί ακουμπάει τους αγκώνες του σε κάποιο σκληρό σημείο του γραφείου επαναλαμβανόμενα, επομένως χρειάζεται να έχουμε το κατάλληλο υποστήριγμα, όπως για παράδειγμα ένα σιλικονούχο tab.

 

 

@Work Mousepad Crystal Gel, Μπλε (Πλαίσιο)

Όσον αφορά το φωτιστικό του γραφείου είναι καλό να επιλέξετε ένα με ρυθμιζόμενο ύψος αλλά και κλίση. Το φως που θα εκπέμπει πρέπει να είναι λευκό και ικανοποιητικό ώστε να φωτίζει αρκετά όλη την επιφάνεια μελέτης. Η λάμπα δεν πρέπει να προεξέχει από το «καπέλο» του φωτιστικού ώστε να μην τυφλώνει τα μάτια. Τοποθετήστε το αντίθετα από το χέρι γραφής του παιδιού, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε σκιά.

 

@ Φωτιστικό γραφείου FORSA (ΙΚΕΑ)

Τελευταίο αλλά σημαντικότερο είναι η σωστή επιλογή γραφείου. Μερικά από τα κριτήρια επιλογής γραφείου είναι η εργονομία, η λειτουργικότητα, η αισθητική αλλά και η διάρκεια ζωής του. Υπολογίστε τον χώρο που διαθέτετε στο δωμάτιο για το γραφείο. Προτιμήστε να το τοποθετήσετε κάτω από παράθυρο ώστε να έχει την περισσότερη ώρα φυσικό φως. Ένα γραφείο πρέπει να έχει αρκετό χώρο για τον υπολογιστή, την επιφάνεια μελέτης αλλά κάποιο αποθηκευτικό χώρο όπως συρτάρια ή ράφια.

 

@ Γραφείο OMBRE (PoliHome)

 

Διαβάστε επίσης:

Σωστός σχεδιασμός του παιδικού δωματίου. Τι πρέπει να προσέξετε!

Ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο


Ο Μάνος Χατζηκαντής κατάγεται από την Ρόδο και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές αρχιτεκτονικής με το πρόγραμμα Erasmus+ στη σχολή ENSAM (Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Montpellier) στο Montpellier της Γαλλίας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα αρχιτεκτονικά workshop που διοργανώθηκαν τόσο στη Ελλάδα (Ρόδος, Λέρος) όσο και στο εξωτερικό (Fethiye-Τουρκία, Montpellier-Γαλλία). Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον φοιτητικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, με θέμα τον επανασχεδιασμό της στοάς Μοδιάνο. Αρχιτεκτονικές προτάσεις στις οποίες συμμετείχε έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ» αλλά και στα διαδικτυακά περιοδικά www.greekarchitects.gr και www.parallaximag.gr. Ασχολείται επίσης με την φωτογραφία και την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, τις οποίες ανεβάζει στο κανάλι του στο YouTube. Δύο εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Αυτό που τον ενδιαφέρει στην αρχιτεκτονική είναι το πώς η ιδέα γίνεται πράξη και το άυλο παίρνει μορφή. Σχεδιάζει με γνώμονα τον άνθρωπο, την χρήση, την λειτουργικότητα και την καλαισθησία και με σεβασμό στο περιβάλλον. Του αρέσει να συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο, δίνοντας του ξανά ζωή και μετατρέποντάς το σε διαχρονικό. Πηγές έμπνευσής του είναι ο ίδιος ο άνθρωπος – χρήστης, η φύση και τα ταξίδια τα οποία λατρεύει. Πιστεύει ότι η επιτυχία του σχεδιασμού κρύβεται στις μικρές λεπτομέρειες, αυτές που διαμορφώνουν την ποιότητα ενός χώρου και επηρεάζουν την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στον χώρο αυτό.

INSTAGRAM FEED