Φυσικά καθαριστικά που δεν ήξερες ότι υπάρχουν στο σπίτι σου

Φυσικά καθαριστικά που δεν ήξερες ότι υπάρχουν στο σπίτι σου

Τα κοινά καθαριστικά περιέχουν χημικά και είναι ακριβά με αποτέλεσμα να κάνουν κακό στην υγεία και την τσέπη μας. Παρακάτω θα βρεις ιδέες για να οικολογικά καθαριστικά που είναι απολύτως ακίνδυνα για το περιβάλλον αλλά και την υγεία μας αλλά και πολύ οικονομικά! Έτσι θα έχετε καθαρό σπίτι αλλά και καθαρή συνείδηση.  

Ξύδι

Το λευκό ξύδι συγκεκριμένα είναι ιδανικό για να απολυμαίνει, καθαρίζει, αφαιρεί τα λίπη και γυαλίζει όλο σας το σπίτι. Αραιώστε το σε ένα δοχείο με νερό (ίση ποσότητα ξύδι με νερό) και καθαρίστε τα τζάμια σας, το πάτωμα αλλά και τις επιφάνειες της κουζίνας. Καιρός να απολυμάνετε και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας αφού πρώτα βρέξετε και στραγγίσετε πολύ καλά ένα πανί με λίγο ξύδι.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα αποτελεί τον μάγο της καθαριότητας στο σπίτι. Πέραν της μαγειρικής της (όπως λέει και το όνομα) ιδιότητας της, είναι κατάλληλη για να καθαρίζει δύσκολη βρωμιά στο σπίτι αλλά και να απομακρύνει τις οσμές. Στο πλύσιμο των πιάτων, στα λύπη της εστίας, στα χαλιά, στα άλατα του μπάνιου είναι θαυματουργή. Ακόμα μπορεί να απομακρύνει τις οσμές του καμένου ξύλου από το τζάκι, του κάδου των σκουπιδιών σας αλλά και του σιφονιού του μπάνιου. Αρκεί να ρίξετε λίγη σόδα.

Λεμόνι

Με το λεμόνι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά καθαριστικό για τα έπιπλα σας και αρωματικό σπιτιού. Απλά βάλτε σε βαποριζατέρ χυμό λεμονιού  αραιωμένο σε νερό και θα γυαλίσετε τα έπιπλα σας αλλά ταυτόχρονα θα δώσετε μια αίσθηση φρεσκάδας στο σπίτι. Το λεμόνι επίσης είναι τέλειο για να καθαρίσετε τα χάλκινα αντικείμενά σας.

Αλάτι

Το αλάτι σε συνδυασμό με το λεμόνι μπορεί να κάνει θαύματα. Καθαρίστε εύκολα τις κατσαρόλες σας και όλα τα σκεύη με μια λεμονόκουπα και αλάτι. Αφαιρέστε τους λεκέδες σκουριάς από τα ρούχα σας και τα σεντόνια, απλώνοντας ένα μίγμα από αλάτι και χυμό λεμονιού και τρίβοντας καλά.

Τσάι

Το δεψικό οξύ στο τσάι το καθιστά ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό για τα ξύλινα πατώματα ξύλου, προσφέροντάς τους μια επιπλέον λάμψη. Ακόμα αφήστε ένα μπολ με καυτό νερό και τσάι στο φούρνο σας για μισή ώρα και μετά το καθάρισμα του θα μοιάζει παιχνίδι ενώ θα μυρίζει και τέλεια.

Διαβάστε επίσης:

Αστραφτερό μπάνιο σε 15 λεπτά!

Πώς να φτιάξετε οικονομικό καθαριστικό προϊόν για τα τζάμια

Και το σπίτι χρειάζεται αποτοξίνωση