Τι χαρίζει τελικά η αγάπη στη ζωή μας;

Τι χαρίζει τελικά η αγάπη στη ζωή μας;

Ο Νίκος Καζαντζάκης σε μία συνέντευξή του, είχε πει για τη σύζυγό του Ελένη Σαμίου: «Στην Ελένη χρωστώ όλη την καθημερινή ευτυχία της ζωής μου! ».

Τι πραγματικά μας χαρίζει η αγάπη όμως; Ποια είναι όλα αυτά που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι; Ποια είναι τα οφέλη της στη ζωή ενός ανθρώπου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν και περιμένουν την αληθινή αγάπη. Μην ξεχνάτε όμως  πως για να έρθει η αγάπη  χρειάζεται χρόνος

Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει χαρά και δημιουργία!

Είναι γεγονός! Όταν η αγάπη είναι ζωντανή, όλα μπορούν να ξεπεραστούν. Χαρίζει στην καθημερινότητα μας μία ευδιάθετη νότα, μία αίσθηση ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ξυπνά τη δημιουργικότητα και μας κάνει πιο ευφυείς. Η αγάπη μας εμπνέει. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, πως όταν οι άνθρωποι αγαπούν και αγαπιούνται, βρίσκονται σε μία περίοδο επιτυχίας, γίνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και προσπαθούν περισσότερο για ό,τι τους ενδιαφέρει. Πόσοι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από την αγάπη; Πόσοι από αυτούς έφτασαν στο αποκορύφωμα της καριέρας τους όταν αγαπήθηκαν και αγάπησαν πολύ; Θυμηθείτε την ιστορία του Amedeo Modigliani, ενός Ιταλού ζωγράφου με έντονη προσωπικότητα, αξεπέραστο ταλέντο και ιδιαίτερη προτίμηση στα πορτρέτα γυναικών με τους οφθαλμούς… κενούς. Διόλου τυχαίο, μιας και  το πρώτο όργανο του ανθρώπου με το οποίο αναγνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε την αγάπη, είναι τα μάτια! Υποστήριζε λοιπόν ότι μόνο όταν γνωρίσει μία γυναίκα ουσιαστικά και την αγαπήσει αληθινά, θα την ζωγράφιζε ολοκληρωμένη. Είπε χαρακτηριστικά στη σύντροφο και μούσα του, Jeanne Hebuterne “Όταν γνωρίσω την ψυχή σου, θα ζωγραφίσω τα μάτια σου” έτσι κι έγινε. Η αγάπη τον έκανε να φθάσει στο απόγειο της καριέρας του , η αγάπη ολοκλήρωσε τα έργα του, βάζοντας το τελευταίο κομμάτι του παζλ στους πίνακές του: τα μάτια της γυναίκας που αγάπησε και τον αγάπησε αληθινά!

Η ελευθερία γίνεται η συνέχεια της αγάπης και συνέχεια αυτής, η εμπιστοσύνη

Όταν η αγάπη υπερισχύει, δεν υπάρχει χώρος για αμφιβολία! Θα δείτε πως όλα τα αρνητικά, όπως η έντονη ζήλεια, η αμφισβήτηση, η ανασφάλεια, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η καχυποψία υποχωρούν. Είσαι σίγουρος για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου ό,τι και αν συμβεί! Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί, δεν θα μπαίνετε στην διαδικασία να παρακολουθείτε τα μηνύματά του συντρόφου σας, με ποιον/α μιλάει, με ποιον/α βγαίνει, ή τι ώρα επιστρέφει σπίτι. Η εμπιστοσύνη θα χτίζεται μαζί με την αγάπη σταδιακά και θα σας επιτρέψει να αγαπήσετε πραγματικά τον άνθρωπό σας, θα σας χαρίσει υπέροχες στιγμές μαζί του, γεμάτες ευτυχία.

Η αγάπη μας πηγαίνει μόνο μπροστά, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους

Μπορούμε να μεταμορφώσουμε τα άτομα που αγαπάμε και με την σειρά τους εκείνα να μεταμορφώσουν εμάς. Πολλές φορές παρατηρούμε πόση ευγένεια και καλοσύνη πηγάζει μέσα από την αγάπη που βιώνουμε καθημερινά. Η πληρότητα που νιώθουμε , μας κάνει πιο δοτικούς στους γύρω μας. Μας βοηθά να προχωρήσουμε και να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε. Να εξελιχθούμε. Μας οδηγεί στην ευτυχία και την γαλήνη, κάνοντας και τους ανθρώπους που αγαπάμε ευτυχισμένους και ολοκληρωμένους.

Μία συμβουλή: κρατήστε την πηγή της αγάπης σας, ανεξάντλητη, να ρέει καθαρό, κρυστάλλινο νερό. Να πίνετε κι όσο κι αν πίνετε, να μην ξεδιψάτε!

Γιατί είναι η αγάπη που τα κάνει όλα όλα αληθινά!