Το plus size μοντέλο που δεν ακολουθεί τους “κανόνες” της μόδας

Το plus size μοντέλο που δεν ακολουθεί τους “κανόνες” της μόδας

Η ίδια σε παροτρύνει να μην τους ακολουθήσεις και εσύ

Όταν το plus size μοντέλο, Jezra Matthews δημιούργησε το hashtag #purebodylove είχε έναν σκοπό στο μυαλό της: Να δείξει στους ανθρώπους ότι μπορούν να αγαπάνε το σώμα τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους. Φυσικά, όλοι την λάτρεψαν και τώρα μετράει περισσότερους από 100 χιλιάδες followers στο Instagram.

H ίδια έχει συμμετάσχει σε αρκετές καμπάνιες για την αυτοπεποίθηση των γυναικών, ενώ είδε τους followers της να κοινοποιούν τις δικές τους φωτογραφίες, φορώντας τα ρούχα που τους κάνουν να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους.

https://www.instagram.com/p/Bdgj2ZYDrSA/?hl=el&taken-by=jezra_m

Άρθρο της ιστοσελίδας Bustle, αναφέρει ότι η Matthews δεν θέλει να χρησιμοποιεί πλέον την λέξη “flattering” και ούτε θέλει να την έχει στο μυαλό της όταν διαλέγει ρούχα να φορέσει το πρωί. Η λέξη αυτή, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως “κολακευτικό” δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό και συνήθως οι άνθρωποι το αναφέρουν ως κομπλιμέντο.

 «Πιστεύω ότι η κοινωνία προσπαθεί να πείσει τα plus size μοντέλα να ακολουθούν κάποιους συγκεκριμένους “κανόνες” όταν πρόκειται για το ντύσιμο τους, το οποίο είναι αρκετά λυπηρό και γελοίο», σύμφωνα με την Matthews, η οποία προσθέτει: «Αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι σκέφτονται ότι οι plus size γυναίκες δεν είναι έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να αποφασίσουν οι ίδιες για το πώς θα ντυθούν».

«Oversize τα πάντα!», λέει η Matthews και συμπληρώνει: “Πουλόβερ, φορέματα, σακάκια, παντελόνια!

https://www.instagram.com/p/Bc3kdCcDgsS/?hl=el&taken-by=jezra_m

Μια ματιά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θα σε πείσει ότι αυτή η γυναίκα δεν ακολουθεί κάποιους συγκεκριμένους κανόνες ή ότι επιλέγει μόνο ρούχα που “κολακεύουν” το σώμα της.

Στην πραγματικότητα το μήνυμα που θέλει να περάσει η Jezra Matthews είναι ότι δεν χρειάζεται να επιλέγουμε τα ρούχα με βάση το εάν μας κολακεύουν ή όχι, αλλά ρούχα που πραγματικά μας αρέσουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα.

Πηγή