Κέικ ρυζιού

Κέικ ρυζιού

Σε ποιόν δεν αρέσει η μυρωδιά του ζεστού κέικ όταν βγαίνει από τον φούρνο και πλημμυρίζει το δωμάτιο.

Με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι πάει τέλεια!

6-8 μερίδες

Προετοιμ.45′

Μαγ.1 ώρα

Υλικά

4 φλ.γάλα

αλάτι

1 1/4 φλ.ρύζι για ριζότο

ξύσμα απο 1 λεμόνι

3/4 φλ.καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

1/4 κουταλιού εσανς αμύγδαλου

4 αβγά, τα ασπράδια χωριστά απο τους κρόκους.

βούτυρο και τριμμένη ψίχα ψωμιού για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε το γάλα με μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα.
  • Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά ώσπου να μαγειρευτεί.Αποσύρετε απο τη φωτιά.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  • Προσθέτετε τα αμύγδαλα, την εσάνς και τους κρόκους.
  • Χτυπάτε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι ώσπου να φτιάξετε μια σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτετε στο  μείγμα του ρυζιού.
  • Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ. και την πασπαλίζετε με την τριμμένη ψίχα. Μεταφέρετε το κέικ στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40′.