Μια ιστορία με δίδαγμα από μικρούς για μεγάλους

Μια ιστορία με δίδαγμα από μικρούς για μεγάλους

Αφιερωμένο στους αγαπημένους μου.. Ιάσονα και Ορέστη!

Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνουμε η καθημερινότητα, η ρουτίνα και το άγχος μας καταβάλλουν και ξεχνάμε τη μαγεία της ζωής.

Ευτυχώς τα παιδιά μας «επαναφέρουν» σε αυτή τη μαγεία και μας υπενθυμίζουν πράγματα όπως την ομορφιά ενός λουλουδιού.. ενός περιπάτου στη φύση.. την ομορφιά των Χριστουγέννων.

Έτσι και εγώ, όπως οι περισσότεροι.. δεν έμπαινα ποτέ στο κλίμα των Χριστουγέννων.. μέχρι που άρχισα να συναναστρέφομαι με τα παιδιά!

Και κάθε χρόνο.. με τον δικό τους μοναδικό τρόπο με βάζουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Ένα από τα υπέροχα παιδιά μου, λοιπόν, φέτος.. την ώρα του ελεύθερου παιχνιδιού με ρωτάει: «Κυρία Αγγελική, εσείς τι ζητήσατε από τον Άγιο Βασίλη;».

Έμεινα να τον κοιτώ. Το βλέμμα του ήταν ανυπόμονο και προφανώς δεν μπόρεσα να αποφύγω την απάντηση. «Θα του ζητήσω.. να έχω λίγο χρόνο για ξεκούραση», του είπα.

Ο μικρός με κοιτάει και μου λέει «Αυτό δεν είναι παιχνίδι!». Του απαντάω «Τότε θέλω ένα κόκκινο ποδήλατο!».

Έτσι πίστεψα ότι τον κάλυψα, αλλά συνέχισε λέγοντάς μου: «Το ποδήλατο δεν θα χωράει στον σάκο του!».

Τότε άρπαξα την ευκαιρία να του πω την ιστορία του Μέγα Βασιλείου από την Καππαδοκία που από πολύ παλιά βοηθούσε και πρόσφερε την αγάπη του σε όλους τους ανθρώπους ειδικά σε φτωχούς και ανήμπορους ανεξάρτητα από το γένος, τη φυλή και το θρήσκευμα τους. Με αυτή την ιστορία ο μικρός με ρώτησε «Άρα μπορώ να δώσω και εγώ.. εκτός από το να ζητήσω παιχνίδι;». «Φυσικά και μπορείς!».. του είπα. «Μπορούμε να προσθέσουμε στο γράμμα μου εκτός από το αεροπλανάκι και την ¨ΑΓΑΠΗ¨ κυρία;»! «Φυσικά και μπορούμε».. του ξαναείπα!

Και μαζί με το γράμμα του.. άφησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ένα κουτί με τρόφιμα και παιχνίδια για να το πάρει ο Άι Βασίλης να τα μοιράσει σε όσους τα έχουν ανάγκη. Έπειτα έκοψε μια κόλλα χαρτί και για εμένα και μου τη δίνει λέγοντας μου: «Λοιπόν κυρία.. εσύ τι θα του γράψεις;»! «Θα του γράψω.. να μπορώ να έχω δίπλα μου.. σε όοοοολη μου τη ζωή.. εσάς.. τα παιδιά!».

Και κάπως έτσι, ο μικρός μου κατάλαβε την βαθύτερη έννοια του Άι Βασίλη.. και εγώ για άλλη μια φορά θυμήθηκα πόσο τυχερή είμαι που δουλεύω πλάι σε παιδιά!

                                                                                          Πίστεψε στην αγάπη!

                                                                                          Πίστεψε στη μαγεία!

                                                                                         Πίστεψε στον Άγιο Βασίλη!