Πάβλοβα πρωτοχρονιάτικο στεφάνι

Πάβλοβα πρωτοχρονιάτικο στεφάνι

Υλικά

6 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλάκι γλυκού λευκό ξίδι

1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 1/4 κούπας γιαούρτι

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλάκι γλυκού κορν φλάουρ

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

βατόμουρα, ρόδια, φύλλα μέντας και κράνμπερις για την διακόσμηση

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120οC. Σε ένα αντικολλητικό χαρτί χρησιμοποιήστε το κάτω μέρος ενός ταψιού ή ενός πιάτου και με ένα μολύβι σχεδιάστε έναν κύκλο διαμέτρου 25 εκατοστών. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο σχεδιάστε με τον ίδιο τρόπο έναν κύκλο διαμέτρου 14 εκατοστών.

Τοποθετείστε το αντικολλητικό χαρτί σε ενα ταψί με την καθαρή επιφάνεια προς τα επάνω.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια στην μεσαία προς υψηλή  ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα.Προσθέστε σιγά σιγά 1,5 κούπα ζάχαρης και χτυπήστε μέχρι να κάνει ”μύτες” η μαρέγκα. Προσθέστε το κορν φλάουρ, το ξίδι και την βανίλια.

Βάλτε την μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην άκρη της οποίας έχετε τοποθετήσει μια μεγάλη μύτη με δόντια ή απλά στρογγυλή.

Χρησιμοποιώντας τους κύκλους που έχετε σχεδιάσει σαν οδηγούς, φτιάξτε βουναλάκια απο μαρέγκα σχεδόν 5 εκατοστά σε ύψος και 6 σε διάμετρο.Δεν είναι καθοριστικό αυτό για την τελική έκβαση του γλυκού, απλά σας δίνω εναν οδηγό.

Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού σχηματίστε μια λακούβα στο κάθε βουναλάκι μαρέγκας. Ψήστε για 1 ώρα και 10 λεπτά έως ότου η μαρέγκα ξεκολλάει από το χαρτί. Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε τις μαρέγκες μέσα για μια ώρα ακόμα.Για να σερβίρετε, χτυπάτε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και την μια κούπα ζάχαρη, γεμίζετε τις μαρέγκες και γαρνίρετε με τα φρούτα και λίγη άχνη αν επιθυμείτε.