Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει στην ώρα του. Μάθετε πώς!

Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει στην ώρα του. Μάθετε πώς!

Υπάρχει μια σωστή στιγμή για όλα, γι’αυτό δεν πρέπει να βιάζεστε ούτε να αγχώνεστε για να τα πετύχετε. Αν έχετε υπομονή, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.
Αυτό που είναι να συμβεί, θα συμβεί, στην ώρα του και στη στιγμή του. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή και, πάνω απ’όλα, η καθαρή θέληση να συνεχίσετε να χτίζετε την παρούσα στιγμή, κάθε μέρα, για να φτάσετε στο στόχο σας.
Υπάρχουν πολλά πράγματα να μάθουμε από αυτή τη δημοφιλή φράση. Πρώτα απ’όλα, το να πιέζετε τα πράγματα να γίνουν πριν την ώρα τους δεν φέρνει πάντα καλά αποτελέσματα.
Δεύτερον, οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να δεχτούν τους κύκλους και τις στιγμές της ζωής. Κανένας δεν πρέπει να φιλοδοξεί να αποκτήσει την τέλεια σχέση αν δεν έχει πρώτα μάθει να αγαπάει τον εαυτό του.
Είναι φυσιολογικό να περνάτε περιόδους ανακάλυψης του εαυτού σας μετά από σχέσεις που απέτυχαν. Αυτό θα σας φέρει σιγά-σιγά πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είστε.
Εξέλιξη σημαίνει μάθηση και ειδικά άνοιγμα απέναντι στις ευκαιρίες που προκύπτουν. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό.
Αυτό που είναι να γίνει, θα γίνει στην ώρα του και κάθε στιγμή είναι μια ευκαιρία
Ακριβώς τη στιγμή που το περιμένετε λιγότερο, όλα τελικά πηγαίνουν καλά. Όταν αυτό συμβαίνει, δεν οφείλεται πάντα στον περίφημο «νόμο της έλξης», επειδή τις περισσότερες φορές απλώς το να θέλουμε κάτι πολύ δεν αρκεί για να το κάνουμε να συμβεί.
Μερικές φορές απλώς συμβαίνουν καλά πράγματα, όμως τις υπόλοιπες φορές τα καλά πράγματα συμβαίνουν γιατί είναι η ώρα τους και, πάνω απ’όλα, επειδή εσείς τους επιτρέψατε να συμβούν. Με τον καιρό θα συλλέξετε τους καρπούς των κόπων σας.
 Η μαγεία της ευκαιρίας
Πρέπει να ξέρετε πώς να αναγνωρίζετε τη μαγεία, επειδή αυτή ανοίγει ένα μονοπάτι μπροστά στα μάτια σας τη σωστή στιγμή. Απλώς πρέπει να γνωρίζετε πώς να το αντιλαμβάνεστε.
Ας δούμε ένα παράδειγμα. Σπουδάσατε κάποιο επάγγελμα, αφιερώσατε χρόνο στη μελέτη, στη μάθηση και στην απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων και γνώσεων.
·     Σύντομα μετά, εμφανίζεται ένας νέος επαγγελματικός τομέας στην αγορά εργασίας. Είναι καινοτόμος και, αν και αντιστοιχεί κάπως στην εκπαίδευσή σας, φοβάστε λίγο επειδή δεν ξέρετε αν έχετε τα προσόντα γι’αυτόν ή όχι.
·     Μόνο εκείνοι που ξέρουν να αναγνωρίζουν την ευκαιρία και που τολμούν να κάνουν το βήμα θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Ούτε πολύ νωρίς, ούτε πολύ αργά, αλλά ακριβώς στην ώρα της.
Αν δεν κάνετε το βήμα προς τα μπρος, μπορεί να μην ξαναβρείτε ποτέ την ιδανική περίσταση.
Αυτό που είναι να γίνει, θα γίνει αν και εσείς το ενθαρρύνετε
Οι ευκαιρίες γενικά δεν χτυπούν την πόρτα σας ως μεγάλες ευκαιρίες. Η παράλυση δεν προσελκύει την ευκαιρία, ούτε απλώς το να θέλετε κάτι που έχει ονειρευτεί το μυαλό σας.
«Αυτό που είναι να γίνει» πάντα απαιτεί προσπάθεια εκ μέρους σας. Είμαστε όλοι δημιουργοί. Είμαστε ικανοί να αλλάζουμε την πραγματικότητά μας και να προσελκύουμε ευκαιρίες κάθε στιγμή, αν το αποφασίσουμε.
Μερικά πράγματα συμβαίνουν επειδή είναι η ώρα τους, ναι. Όμως, αν δεν βρείτε ποτέ τη θέληση, τη δύναμη ή την αφοσίωση, πιθανώς δεν θα δείτε ποτέ αυτό που θέλετε.
Η ανάγκη να έχετε ανοιχτό μυαλό
Ένα ανοιχτό μυαλό δεν ονειρεύεται απλώς κάτω από τα αστέρια στέλνοντας επιθυμίες στη μεγάλη άβυσσο. Ένα ανοιχτό μυαλό έχει επίσης συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
·     Έχει επίγνωση των αναγκών του.
·     Είναι συνδεδεμένο με τον εαυτό του, κατανοεί τον εαυτό του και έχει υψηλή αυτοεκτίμηση, θέτοντας όρια στα πράγματα που δεν επιθυμεί και ανοίγοντας την αγκαλιά του στα πράγματα που επιθυμεί.
·     Έχει παρατηρητικότητα. Ακούει τα πράγματα γύρω του, επιλέγει όσα το βοηθούν να εξελιχθεί και συνεχίζει να προχωρά μπροστά.
·     Ένα ανοιχτό, δεκτικό μυαλό ξέρει πότε να αξιοποιήσει τη στιγμή. Χρησιμοποιεί την ενέργεια και τη γνώση του ακριβώς την κατάλληλη ώρα, όταν προκύπτει η ευκαιρία.
Η ανάγκη για υπομονή
Οι άνθρωποι που κινούνται υπερβολικά γρήγορα θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο επειδή δεν εκτιμούν καλά τις καταστάσεις. Τους λείπει η υπομονή, κάτι που γενικά οδηγεί σε απογοήτευση.
·     Πολλές φορές οι άνθρωποι λένε, «να γνωρίζεις πότε να ρισκάρεις, να τολμάς και να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου». Όμως, για να κάνετε αυτό το βήμα, πρέπει πρώτα να είστε προετοιμασμένοι.
·     Χωρίς υψηλή αυτοεκτίμηση δεν μπορείτε να περιμένετε ότι θα είστε ευτυχισμένοι σε μια σχέση. Πάντα θα εξαρτάστε από αυτό που κάνει ή δεν κάνει το άλλο άτομο προκειμένου να αισθάνεστε καλά.
·     Επίσης δεν θα πρέπει να αγωνίζεστε να βρείτε μια συγκεκριμένη εργασία χωρίς να έχετε πρώτα αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις. Αν σας απορρίψουν, αυτό συνέβη επειδή έτσι έπρεπε. Γι’αυτό πρέπει να έχετε υπομονή και να επενδύσετε πρώτα χρόνο στον εαυτό σας, στην προσωπική σας ωρίμαση, στις πρακτικές ικανότητες και στις γνώσεις σας.
Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι όλοι γνωρίζουμε πως μερικές φορές είναι εύκολο να κουραστούμε να περιμένουμε τα καλά πράγματα, τα πράγματα που αξίζουμε.
Μέχρι αυτό να συμβεί, μην ξεχνάτε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, συνεχίστε τον καλό σας αγώνα και μείνετε ανοιχτοί απέναντι στα πράγματα που κάποια μέρα επιτέλους θα συμβούν.