Και σύζυγοι και hot εραστές!

Και σύζυγοι και hot εραστές!

Πάει αρκετός καιρός από τότε που γυρίζατε το βράδυ στο σπίτι από τη δουλειά και παρ’ όλη την κούραση και το άγχος της ημέρας, η διάθεση σας για αγκαλίτσες και φιλάκια ήταν… άγρια. Η ερωτική σας ζωή διανύει περίοδο «ύφεσης» και εσείς βιαστικά βγάλατε το συμπέρασμα πως έτσι θα είναι τα πράγματα απ εδώ και πέρα.

Κάνετε μεγάλο λάθος, υποστηρίζουν τα παντρεμένα ζευγάρια που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον ύφαλο της «ύφεσης» και να ξαναγίνουν hot εραστές. Γι αυτό κι εμείς τα… ανακρίναμε προκειμένου να σας μεταφέρουμε τα μυστικά τους.

1. Θυμηθείτε τι κάνατε όταν το σεξ καλά κρατούσε στη σχέση σας, και μιμηθείτε τους εαυτούς σας του τότε. Πώς πλησιάζατε ο ένας τον άλλον? Τι κάνατε για να προκαλέσετε ερωτικά ο ένας τον άλλον? Πόσο συχνά ήταν τα σεξουαλικά υπονοούμενα, ή αστεία σας? Πόσο αδιάφορο σας ήταν τι θα σκεφτούν οι άλλοι όταν εσείς φιλιέστε ή αγκαλιάζεστε με ερωτικό πάθος.

Με δυο λόγια ξεχάστε ότι το σεξ γίνεται μόνο στη κρεβατοκάμαρα, μόνο τη νύχτα, μόνο όταν δεν είναι άλλος στα σπίτι. Φτιάξτε ερωτική ατμόσφαιρα μέσα και έξω από το σπίτι, αρχίστε να φλερτάρετε ξανά, να ανταλλάσσετε ερωτικά μηνύματα έστω και με email, αν και η φωνή, δια ζώσης ή δια μέσου τηλεφώνου, ξυπνάει πολύ περισσότερο τον ερωτισμό.

2. Θυμηθείτε πόσο φροντίζατε την εξωτερική σας εμφάνιση και πόσο αδιανόητο σας ήταν, να σας δει ο σύντροφός σας ατημέλητη, με ρόμπα και παντόφλες. Οι αλλαγές στην εμφάνισή μας και η κοκεταρία, εκτός που μας κάνει να νιώθουμε πιο ωραίοι και ερωτεύσιμοι, προκαλεί και το ενδιαφέρον του άλλου φύλου, ακόμα και αν ο εκπρόσωπός του είναι ο/η σύζυγός μας. Ακόμα και το άνετο ντύσιμο μέσα στο σπίτι, μπορεί να αποπνέει ερωτισμό, αρκεί να το επιδιώξετε.

3. Θυμηθείτε πόσο σας διασκέδαζε και σας ανανέωνε το «ένα στα γρήγορα». Κι αυτό γιατί το σεξ θέλει αυθορμητισμό και φαντασία. Αν νιώσετε επιθυμία για σεξ, μην περιμένετε να μαζέψετε πρώτα τα πιάτα, να βάλετε τα πάντα σε τάξη, να κάνετε το μπάνιο σας και να πέσετε στο κρεβάτι. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Αν εκείνος σας πλησιάσει ερωτικά, μην τον απομακρύνετε με δικαιολογίες του τύπου «όχι τώρα μαγειρεύω». Στο σεξ ενδίδουμε και διεκδικούμε, εδώ και τώρα. Όσο για τα παιδιά, όλο και κάποιο τρόπο θα βρείτε για να τα βάλετε γρήγορα -γρήγορα στο δωμάτιο τους.

4. Βάλτε το σεξ στην ατζέντα σας. Ορίστε μία ή δυο βραδιές την εβδομάδα που θα τις μοιράζεστε αποκλειστικά οι δυο σας. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού έξω από το σπίτι, ή να ετοιμάσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα μέσα σ αυτό, αλλά με σαφείς και πονηρές προθέσεις. Το κάνουμε αυτό με σκοπό να τελειώσουμε τη βραδιά μας με σεξ . Ίσως τις πρώτες φορές, να μην «δουλέψει» το σύστημα, σίγουρα όμως θα έχετε βάλει στο μυαλό και των δυο σας να «δουλεύει» γύρω από το σεξ, οπότε αργά ή γρήγορα, θα… πάρετε κι εσείς μπρος.

5. Πειραματιστείτε και αυτοσχεδιάστε. Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ερωτικής επιθυμίας είναι η ρουτίνα. Ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, κάνουμε σεξ, ο ένας πάντα από πάνω, ο άλλος πάντα από κάτω, γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ροχαλίζουμε. Μα αγαπητοί μου υπάρχει και ο καναπές, και το αυτοκίνητο, και το τραπέζι της κουζίνας, ή γιατί όχι, και το ασανσέρ. Υπάρχουν και οι ταινίες του σινεμά, οι αφηγήσεις γνωστών και φίλων, οι φαντασιώσεις μας. Γιατί δεν δοκιμάζετε κάτι καινούριο στο σεξ? Κάτι που είδατε, ακούσατε, ή θα θέλατε πολύ, αλλά ντρέπεστε να το εκφράσετε. Τολμήστε νέες τεχνικές και παιχνίδια, εξερευνήστε από την αρχή τη σεξουαλικότητα σας και τη δική του.

6. Κλειδώστε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Μην επιτρέπετε στα παιδιά ή σε όποιον άλλον συγκατοικεί μαζί σας, να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει στην κρεβατοκάμαρα σας, πόσο μάλλον όταν είστε μέσα οι δυο σας. Απαιτείστε να χτυπούν τη πόρτα και αν δεν απαντήσετε να επανέλθουν αργότερα για το αίτημά τους. Φροντίστε να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρα στο άδυτό σας. Να τη διακοσμήσετε ρομαντικά, με τα κατάλληλα χρώματα και φωτισμούς, να την αρωματίσετε διακριτικά. Μην ξεχνάτε ότι και το σεξ θέλει την κατάλληλη σκηνογραφία.

7. Κόψτε με μαχαίρι σκέψεις του τύπου «εμείς τώρα πια είμαστε σαν αδελφάκια». Σύμφωνα με τους παντρεμένους που έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ερωτική φλόγα, αλλά και σύμφωνα με τους σεξολόγους, η παραίτηση από το σεξ, είναι αυτή που το… σκοτώνει, και όχι η έλλειψη επιθυμίας. Βάλτε το σεξ στο μυαλό σας, στις κουβέντες σας, στα απαράβατα και διαχρονικά δικαιώματά σας. Το σεξ είναι πρώτα απ όλα εγκεφαλική υπόθεση!

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr