Ερωτευμένη με δύο άνδρες… ταυτόχρονα!

Τρίτη 06:00,26 Σεπτεμβρίου 2017
Ερωτευμένη με δύο άνδρες… ταυτόχρονα!

Έχεις στο πλευρό σου έναν άνδρα που ερωτεύτηκες και αγάπησες από την πρώτη στιγμή, αλλά στο μυαλό σου «πλανιέται» και ένας άλλος που γνώρισες πρόσφατα ο οποίος διεκδικεί ένα κομμάτι της καρδιάς σου. Το πρόβλημα είναι ότι νιώθεις ερωτευμένη και με τους δύο παρότι γνωρίζεις ότι πρέπει να πάρεις μία απόφαση, να διαλέξεις με ποιον από τους δύο θα συνεχίσεις τη ζωή σου.

«Είναι δυνατόν ν' αγαπάμε δύο ανθρώπους την ίδια στιγμή. Στην πραγματικότητα, είναι δυνατόν ν' αγαπάμε πολλούς ανθρώπους κάθε φορά, αφού η ανθρώπινη καρδιά δεν γνωρίζει όρια στην αγάπη που νιώθει και εκφράζει», εξηγεί η κυρία Τένια Μακρή, οικογενειακή - επαγγελματική σύμβουλος και σύμβουλος σχέσεων. «Το πρόβλημα είναι ότι, εφόσον πολύ δύσκολα μπορούμε να κάνουμε μια σχέση μ' έναν άνθρωπο να αποκτήσει αμοιβαιότητα και τρυφερότητα, είναι ακόμη πιο δύσκολο να χειριστούμε δύο ανθρώπους την ίδια στιγμή», συμπληρώνει.

Είναι ξεκάθαρο πάντως, σύμφωνα με την ίδια, ότι αυτό το «διπλό ταμπλό» δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί «με αυτόν τον τρόπο, γίνεσαι άδικη και με τους δύο συντρόφους καθώς το να είσαι και με τους δύο εωσότου αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις, είναι πολύ εγωιστικό».


«Μια σταθερή και μακρόχρονη σχέση -φυσιολογικά θα έλεγα- εμφανίζει σημάδια φθοράς. Αυτό όμως, όσο και αν φαίνεται αρκετά σκληρό, δεν αποτελεί αρκετά καλή δικαιολογία για να δημιουργήσεις μια καινούρια, παράλληλη σχέση», εξηγεί η κυρία Μακρή. «Αν έχεις προσπαθήσει να «σώσεις» τη σχέση σου αλλά ο σύντροφός σου δεν ανταποκρίνεται ή νιώθεις ότι δεν είναι ο κατάλληλος για σένα, «τότε ήρθε η ώρα να τον αφήσεις». Η απόφασή σου για το αν θα τον εγκαταλείψεις ή όχι πρέπει να είναι ανεξάρτητη από το αν ο νέος σου έρωτας είναι αυτός που θέλεις», σημειώνει η σύμβουλος σχέσεων. Και συνεχίζει, λέγοντας ότι σε περίπτωση που έχεις αμφιβολίες για τον δεύτερο, τότε δεν είναι δίκαιο να μείνεις στη σταθερή σχέση σου μόνο και μόνο για να δεις πώς θα πάει η άλλη.

Γι αυτό, η οικογενειακή σύμβουλος Τένια Μακρή συμβουλεύει:


- Χρειάζεται να σταματήσεις τη νέα σχέση που δημιούργησες, όσο και αν σου ακούγεται σκληρό. Δεν θα μπορείς να γνωρίζεις με βεβαιότητα κατά πόσο ο μόνιμος σύντροφος είναι ο σωστός άνθρωπος για σένα, όσο τον συγκρίνεις με το νέο σου έρωτα.

- Κόψε κάθε είδους επικοινωνία ή επαφή μαζί του και δώσε του να καταλάβει ότι πρόκειται να δώσεις όλη την προσοχή σου στη σταθερή σχέση ή στο γάμο σου, ώστε να μπορέσεις να αποφασίσεις αν θέλεις να μείνεις μαζί του ή να φύγεις.

- Χάρισε, έστω και προσωρινά, την αφοσίωσή σου στο μόνιμο σύντροφό σου. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις κάνει τα πάντα για να σώσεις τη σχέση σας ή τον γάμο σας.

- Το αν θα ομολογήσεις στον σύντροφό σου την αλήθεια, είναι καθαρά δικό σου θέμα.

- Σημασία έχει εσύ και ο σύντροφός σου να κουβεντιάσετε, να αναγνωρίσετε ότι η σχέση σας έχει προβλήματα και να ζητήσετε βοήθεια για να την «θεραπεύσετε».

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.grΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

comments powered by Disqus
Δεν υπάρχει Happy End όπως στις ταινίες

Δεν υπάρχει Happy End όπως στις ταινίες

Όταν χωρίζεις με τον πρώην σου Happy End δεν υπάρχει,ούτε φιλία ...

περισσότερα...
To

To "σ αγαπώ" από την αρχή εκπέμπει SOS

Ο άνθρωπος δεν είναι ρομπότ,ούτε έχει ειδικό μηχανισμό στην ...

περισσότερα...
Το

Το "μαζί" δεν κρατάει για πάντα

Θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρή μου έλεγε ο πρώην μου : "Μην ...

περισσότερα...
Μείνε από το παρελθόν όσο πιο μακρυά μπορείς

Μείνε από το παρελθόν όσο πιο μακρυά μπορείς

Οι πρώην δεν είναι φαντάσματα που στοιχειώνουν αν εσύ δεν τους ...

περισσότερα...
Πες αντίο σε καλοκαιρινό φλερτ και καλωσόρισε τον έρωτα του φθινοπώρου

Πες αντίο σε καλοκαιρινό φλερτ και καλωσόρισε τον έρωτα του φθινοπώρου

Αν χαλιέσαι ακόμα για το παρελθόν σου, τότε χάνεις μοναδικές ...

περισσότερα...
Σελίδα 1 από 29
Διαφήμιση

Διαφήμιση