20 & 1 Αντίδοτα ερωτικής απογοήτευσης!

Πέμπτη 10:45,10 Αυγούστου 2017
20 & 1 Αντίδοτα ερωτικής απογοήτευσης!

                     Ο αγαπημένος/η , αυτός/η που μέχρι χθες θεωρούσατε ιδανικό σύντροφο, αποδείχτηκε σκάρτος/η,  σας εγκατέλειψε και                     πονάτε;

Από τη μια μέρα στην άλλη τα ροζ συννεφάκια στα οποία πετούσατε ως τώρα μαύρισαν, έγιναν μπόρα  και  σας άφησαν στο κενό.
 
Ε, ναι η προσγείωση πονάει, αλλά το βέβαιο είναι ότι οι μώλωπες και τα κατάγματα της πρόσκρουσης  γιατρεύονται 100%!. 

 

 

o   Και αυτό θα περάσει! Εκτός που πονάτε πιστεύετε και ότι ο πόνος σας δεν θα περάσει ποτέ. Όμως η ...ασθένεια από την οποία πάσχετε-υποστηρίζει κατηγορηματικά η επιστήμη και έχει αποδείξει περίτρανα η ζωή- δεν είναι ανίατη. Για να αρχίσετε να αλλάζετε  γνώμη επαναλαμβάνετε νοερά και φωναχτά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας τη φράση : Και αυτό θα περάσει!
o   Μείνετε στο κρεβάτι! Αν ανοίγοντας τα μάτια σας το πρωί,  το μόνο που επιθυμείτε είναι να τα ξανακλείσετε και να κουκουλωθείτε με τη κουβέρτα σας, κάντε το ελεύθερα. Κλείστε τηλέφωνα και κουδούνια και κοιμηθείτε ή χουζουρέψτε όσο τραβάει η καρδιά σας και αντέχει την οριζοντίωση το σώμα σας.
o   Η δύναμη του αλμυρού νερού. Σπαράξτε στο κλάμα. Όσο πιο πολύ κλαίτε τόσο θα μεγαλώνει η απελπισία, ο πόνος και το αίσθημα της μοναξιάς σας. Μόλις όμως ξεμείνουν από εκκρίσεις οι δακρυγόνοι αδένες σας θα σας πλημμυρίσει μια αίσθηση αισιοδοξίας. Το ίδιο θα συμβεί αν το ρίξετε στη δουλειά, σε χειρωνακτικές εργασίες ή γυμναστική. Όσο περισσότερο ιδρώτα-αλμυρό νερό και αυτός όπως τα δάκρυα-χύνετε τόσο πιο γρήγορα θα αποβάλλονται  από το σύστημα σας οι «τοξίνες» του σκάρτου έρωτά σας, και μόλις ξεπλυθείτε κάτω από το ντους, εκτός από καθαροί θα νιώσετε και ανάλαφροι. Αν μάλιστα ο καιρός το επιτρέψει και μπορέσετε να κάνετε μια βουτιά στο απέραντο-αλμυρό- γαλάζιο, έ, τότε δεν θα αναγνωρίζετε τον εαυτό σας.
o   Οι βελόνες της χαλάρωσης. Το στρες του χωρισμού είναι πολύ έντονο, με αποτέλεσμα να διαταράσσονται πολλές σωματικές λειτουργίες με πρώτη αυτή του ύπνου. Ο ύπνος όμως είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. Ζητήστε τη βοήθεια ενός βελονιστή. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. 
o   Εξουδετερώστε την αντίσταση. Όπως όταν οδηγείτε με ταχύτητα και θέλοντας να σταματήσετε σε ένα σημείο, πατάτε δυνατά τα φρένα, αλλά τελικά περνάτε το επιθυμητό σημείο και ακινητοποιείστε λίγα μέτρα παρακάτω, έτσι συμβαίνει και με τις σκέψεις σας. Από κεκτημένη ταχύτητα τρέχουν ιλιγγιωδώς προς τη κατεύθυνση του χαμένου έρωτά σας. Επομένως για να τις φρενάρετε και να τους αλλάξετε κατεύθυνση, πρέπει να ασκήσετε πάνω τους μια άλλη δύναμη. Χρησιμοποιείστε τη δύναμη του γραπτού λόγου: Γράφετε και ξαναγράφετε σε ένα χαρτί όλα τα άσχημα που έχετε ζήσει με τον/την πρώην, όλα όσα έχει κάνει και σας πλήγωσαν. Στην αρχή πιθανότατα να δυσκολευτείτε, γιατί μόνο τα ωραία της σχέσης σας είναι μέσα στο μυαλό σας αυτή τη στιγμή, με λίγη όμως προσπάθεια θα θυμηθείτε και τα άσχημα. Στην ανάγκη ζητήστε από τους κολλητούς σας να σας τα θυμίσουν.
o   Τριαντάφυλλο και λεβάντα, τα ιαματικά. Γεμίστε με ζεστό νερό τη μπανιέρα σας, ρίξτε μέσα αφρόλουτρο και μερικές σταγόνες  από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και λεβάντας και μείνετε εκεί ώσπου να κρυώσει το νερό. Ξεπλυθείτε, τυλιχτείτε με το μπουρνούζι σας και τραβήξτε τη τάπα της μπανιέρας. Παρακολουθήστε τη διαδικασία αδειάσματος της μπανιέρας κάνοντας τη σκέψη ότι καθώς το νερό κυλάει στη αποχέτευση παίρνει μαζί του αν όχι ολόκληρο τον πόνο σας, ένα μεγάλο μέρος από αυτόν.
o   Εστιάστε στη μεγάλη εικόνα. Σταματήστε να «ζουμάρετε» στη περίοδο της ζωής σας με τον/την πρώην. Δείτε ολόκληρο το τοπίο της ζωής σας. Δείτε το γεμάτο με μια σειρά πρόσωπα, γεγονότα και εμπειρίες «πριν», καθώς και το άδειο, προς το παρόν «μετά».  Προσοχή όμως: Μην αρχίσετε να κάνετε γι’ αυτό προβλέψεις  του τύπου «Δεν πρόκειται να ξαναζήσω άλλον τόσο μεγάλο έρωτα» ή «κανέναν/καμιά δεν θα αγαπήσω και δεν θα με αγαπήσει όπως εκείνος/η». Θυμηθείτε ότι κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον του και ότι η ζωή επιφυλάσσει εκπλήξεις και ανατροπές, συχνά πολύ-πολύ ευχάριστες.
o   Βαθιές εισπνοές από τη μύτη. Ανοίξτε το παράθυρο ή πηγαίνετε στο πιο κοντινό πάρκο και πάρτε βαθιές αναπνοές από τη μύτη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή η διαδικασία θα σας κάνει να νιώσετε σχεδόν χαρούμενοι. Όπως εξηγούν εισπνέοντας μεγάλη ποσότητα αέρα από τη μύτη, πέφτει η θερμοκρασία του αίματος πριν αυτό φτάσει στον εγκέφαλο, γεγονός που αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών, των χημικών δηλαδή εκείνων ουσιών που σχετίζονται με το αίσθημα της ευεξίας και της χαράς.
o    Δεν είστε οι μόνοι. Όλοι ανεξαιρέτως οι    δυστυχισμένοι του πλανήτη κάνουν εγωιστικές σκέψεις του τύπου «Γιατί σε μένα;», «Μόνο εγώ υποφέρω», κ.λπ. Παραδεχτείτε ότι όλοι οι άνθρωποι περνάνε δυσκολίες στη ζωή τους, όλοι έχουν ζήσει τουλάχιστον μια φορά την εμπειρία της ερωτικής απογοήτευσης, ότι εσείς είστε σαν όλους τους άλλους, και ότι τώρα ήρθε απλώς η δική σας σειρά να υποφέρετε.
o   Φορέστε ροζ. Ακόμα και αν είστε άρρενες ένα ροζ πουκαμισάκι μπορείτε να το βρείτε παντού. Φορέστε το, κοιταχτείτε στο καθρέφτη και μην εκπλαγείτε καθόλου αν το θέαμα σας κάνει να νιώσετε πιο ευχάριστα, σχεδόν χαρούμενα. Αν πάλι είστε γυναίκες, ποιος στη χάρη σας....Επιστρατεύστε όλα τα ροζ της γκαρνταρόμπας σας και κυκλοφορείτε με αυτά μέρα νύχτα. Για άνδρες και γυναίκες προτείνεται η...θεραπεία με ροζ μπουρνούζια και κουβέρτες. Προμηθευτείτε τα και τυλίγεστε με αυτά όσο γίνεται συχνότερα.
o   Τα αναμνηστικά στην...αποθήκη. Σ αυτή τη φάση κανένας δεν μπορεί-γιατί κατά βάθος δεν το θέλει- να πετάξει όλα εκείνα τα αντικείμενα που του θυμίζουν το αγαπημένο πρόσωπο. Ο.Κ. μην αφήσετε κανέναν να σας πιέσει να το κάνετε. Πιέστε όμως τον εαυτό σας να τα βάλει όλα σε μια κούτα-και σε δυο εν ανάγκη- και να τα κρύψει στην αποθήκη. Μην ξεχάσετε να βάλετε εκεί μέσα και τocd  με το αγαπημένο σας τραγούδι. Εκτός και αν είστε μαζοχιστές και θέλετε να το ακούτε ξανά και ξανά σπαράζοντας στο κλάμα.
o   Overdose από ginseng.  Η εγκατάλειψη από το αγαπημένο πρόσωπο, σωματοποιείται ως ξυλοδαρμός και μάλιστα από πολλούς αντιπάλους συγχρόνως. Αυτό σημαίνει ότι οι δυνάμεις σας, σας έχουν εγκαταλείψει και δεν μπορείτε να κουνηθείτε από τη θέση σας. Για να ανακτήσετε δυνάμεις και ενεργητικότητα πάρτε και μια και δυο και πολλές δόσεις ginseng- τη πιο δραστική ουσία σε περίπτωση αδυναμίας. Κυκλοφορεί και σε ταμπλέτες.
o   Κόψτε τις πολλές κουβέντες. Κατ’ αρχήν σταματήστε να λέτε ξανά και ξανά τον πόνο σας στους κολλητούς σας. Κατά δεύτερον, όταν κάποιος που δεν έχει μάθει για τον χωρισμό σας, σας ρωτήσει για το έτερον σας ήμισυ, αντί να κάτσετε και να του διηγηθείτε την ιστορία με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, πείτε του ότι χωρίσατε και ότι δεν θέλετε να το συζητήσετε με κανένα.
o   Αλλάξτε κολόνια. Ως γνωστόν οι μυρωδιές είναι  ο πιο ισχυρός  μηχανισμός αναμόχλευσης της μνήμης. Μια μυρωδιά είναι αρκετή για να μας πλημμυρίσει με ξεχασμένες αναμνήσεις. Αρχίστε λοιπόν αλλάζοντας τη κολόνια σας, ιδιαίτερα αν σας τη χάρισε εκείνος/η, και γεμίστε το σπίτι σας με καινούριες μυρωδιές. Μαγειρέψτε διαφορετικά φαγητά απ’ εκείνα που απολαμβάνατε παρέα, πάρτε αρωματικά κεριά με καινούριες μυρωδιές, αλλάξτε ακόμα και το μαλακτικό που χρησιμοποιείτε στο πλυντήριο ρούχων.
o   Αγαπημένο μου ημερολόγιο. Οι ψυχοθεραπευτές συνιστούν να καταγράφουμε στο ημερολόγιο μας τις καλές και τις κακές μέρες, για να αφομοιώνουμε καλύτερα τις εμπειρίες μας, να βάζουμε σε τάξη τις σκέψεις μας και  να εκτονώνουμε τα συναισθήματα μας. Αν δεν το κάνατε στις καλές μέρες, αρχίστε το τώρα. Καταγράφοντας τα συναισθήματα σας, ειδικά εκείνα που δεν μπορείτε να εξωτερικεύσετε-θυμού, οργής, παράπονου-,  σας βοηθάει αφενός να τα εκτονώνετε και αφετέρου να συμφιλιωθείτε με αυτά. Μερικοί μάλιστα  ψυχοθεραπευτές προτείνουν, αφού τα καταγράψετε σε ένα χαρτί, να το σκίσετε σε κομματάκια και να τα πετάξετε στα σκουπίδια. Έτσι εκτός από τα χαρτάκια  πετάτε και τα αρνητικά σας συναισθήματα. Α, προτιμήστε τον κάδο ανακύκλωσης για τα χαρτάκια, όχι όμως και για τα συναισθήματα. Αυτά πρέπει να καταλήξουν επειγόντως στη χωματερή.
o   Βάλτε το πράσινο στο πιάτο σας. Οι πράσινες τροφές , δηλαδή τα πράσινα λαχανικά, είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε για να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από όλων των ειδών τις τοξίνες, για να χάσετε τα κιλά που πήρατε τις πρώτες μέρες του χωρισμού καταβροχθίζοντας μεγάλες ποσότητες σοκολάτας και άλλων γλυκών της παρηγοριάς, και για να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με πολλές βιταμίνες. Επιπλέον το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας , αυτό που ανοίγει το δρόμο στις νέες ευκαιρίες.
o   Ρωτήστε «Γιατί;». Αν μέσα σας εξακολουθεί να υπάρχει η απορία «γιατί χωρίσατε» ρωτήστε τον/την. Μην το κάνετε όμως πιωμένοι ή κλαίγοντας. Πάρτε τις αποστάσεις σας από το αγαπημένο πρόσωπο για 3-4 εβδομάδες, ώσπου να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις σας, να ανακτήσετε δυνάμεις και να βρείτε την αυτοκυριαρχία σας. Συνήθως μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορέσετε μόνοι σας να βρείτε την απάντηση. Αν όχι, ή αν απλώς θέλετε να επιβεβαιώσετε τα δικά σας συμπεράσματα, ζητήστε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση  και θέστε ήρεμα την ερώτηση. Ακούστε με προσοχή και ψυχραιμία τι θα σας πει. Μη βιαστείτε να αντιδράσετε αν όσα ακούτε δεν σας αρέσουν ή τα θεωρείτε άδικα για σας. Μη βιαστείτε να κατηγορήσετε για τον χωρισμό εκείνον/η. Συνήθως φταίνε και οι δυο. Η διαδικασία αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη εμπειρία γιατί θα σας βοηθήσει να βάλετε τελεία σ’ αυτή τη σχέση και να διαχειριστείτε καλύτερα την επόμενη.
o   Ανακαινίστε τη κρεβατοκάμαρα ή και ολόκληρο το σπίτι. Συνήθως στη κρεβατοκάμαρά μας ερχόμαστε πιο κοντά, σωματικά και ψυχικά με το έτερον μας ήμισυ. Έτσι τώρα πια μόνοι μέσα στο φόντο που ζήσατε τόσο υπέροχες στιγμές, ο πόνος σας γίνεται αβάσταχτος. Ανασκουμπωθείτε, βάψτε με άλλο χρώμα τους τοίχους, αλλάξτε τη θέση των επίπλων, αλλάξτε κουρτίνες σεντόνια και καλύμματα κρεβατιού, αλλάξτε ακόμα και τα φωτιστικά και τα χαλάκια. Σε μια «καινούρια» κρεβατοκάμαρα, έστω και μόνοι, θα νιώθετε λιγότερο μόνοι απ’ ότι στη παλιά.
o   Αν πέσετε τυχαία πάνω του/της. Περιοριστείτε σε ένα «γιάσου» και «τι κάνεις». Μη σπεύσετε να πέσετε στην αγκαλιά του/ της, και προς Θεού, όχι  στο κρεβάτι του/της.  Δεν θα βοηθήσει σε τίποτα και επιπλέον θα σας πισωγυρίσει στο σπαραγμό των πρώτων ημερών μετά το χωρισμό.
o   Το ροζ κουάρτζ. Έχετε πάντα μαζί σας ένα ροζ κουάρτζ, τη πέτρα της αγάπης χωρίς όρους. Όταν νιώθετε τη καρδιά σας να σφίγγεται πάρτε τη στα χέρια σας και αρχίστε να τη χαϊδεύετε. Θα σας ηρεμήσει. 
 

                   Κάπου υπάρχει η... καινούρια αγάπη μου. Πρέπει να το πιστέψετε. Αν δυσκολεύεστε κοιτάξτε γύρω σας. Θα βρείτε δεκάδες                         αποδείξεις.Είναι όλοι εκείνοι που δεν παντρεύτηκαν ή δεν είναι πια με τη πρώτη τους αγάπη, αλλά με μια άλλη,  ακόμα καλύτερη                       αγάπη. Έ, κάπου παραπέρα θα σκοντάψετε κι εσείς πάνω στη δική σας επόμενη καινούρια και καλύτερη αγάπη!

 

Άρτεμη Παπαδοπούλου


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

comments powered by Disqus
Δεν υπάρχει Happy End όπως στις ταινίες

Δεν υπάρχει Happy End όπως στις ταινίες

Όταν χωρίζεις με τον πρώην σου Happy End δεν υπάρχει,ούτε φιλία ...

περισσότερα...
To

To "σ αγαπώ" από την αρχή εκπέμπει SOS

Ο άνθρωπος δεν είναι ρομπότ,ούτε έχει ειδικό μηχανισμό στην ...

περισσότερα...
Το

Το "μαζί" δεν κρατάει για πάντα

Θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρή μου έλεγε ο πρώην μου : "Μην ...

περισσότερα...
Μείνε από το παρελθόν όσο πιο μακρυά μπορείς

Μείνε από το παρελθόν όσο πιο μακρυά μπορείς

Οι πρώην δεν είναι φαντάσματα που στοιχειώνουν αν εσύ δεν τους ...

περισσότερα...
Πες αντίο σε καλοκαιρινό φλερτ και καλωσόρισε τον έρωτα του φθινοπώρου

Πες αντίο σε καλοκαιρινό φλερτ και καλωσόρισε τον έρωτα του φθινοπώρου

Αν χαλιέσαι ακόμα για το παρελθόν σου, τότε χάνεις μοναδικές ...

περισσότερα...
Σελίδα 1 από 29
Διαφήμιση

Διαφήμιση