Μαυροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Ποτέ!

Τρίτη 00:00,24 Οκτωβρίου 2017
Μαυροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Ποτέ!

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι συνήθως ένα γνώρισμα που κληρονομείται. Οι μαύροι κύκλοι όμως μπορεί να οφείλονται και σε ελλιπή απορρόφηση πρωτεϊνών… επισης οι αλλεργίες αποτελούν άλλη μια αιτία για την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Αυτό φυσικά δεν παύει να κάνει την εικόνα μας να δείχνει κουρασμένη και να νοιώθουμε  “άβολα” .

 Πριν προχωρήσουμε στην πλήρη κάλυψη τους είτε με το κονσιλερ είτε με κάποια  προϊόντα που υπόσχονται  100% εξαφάνιση των μαύρων κύκλων καλό είναι να κάνουμε  κάποια πιο πρακτική και φυσική φροντίδα ώστε να μοιάσουμε το οίδημα κάτω από τα μάτια.

Τα μικρά μυστικά!

 . Εφαρμόστε κρύα σακουλάκια τσάι, παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα ή φέτες αγγουριού στα μάτια σας καθημερινά. Η τανίνη που περιέχει το τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το πρήξιμο και τον δυσχρωματισμό ενώ οι ουσίες που περιέχονται στο αγγούρι ανανεώνει την όψη του δέρματος γύρω από τα μάτια.

.  Ξαπλώστε, το πρωί κατά προτίμηση, και τοποθετήστε φέτες αγγουριού ή παγωμένα και υγρά σακουλάκια τσαγιού στα μάτια σας –κρατώντας τα κλειστά - για περίπου 10-15 λεπτά.

. Το κρύο νερό προκαλεί συστολή των αγγείων και συνεπώς μείωση του πρηξίματος στην περιοχή.

. Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά (κυρίως πράσινα) και συμπληρώστε τη διατροφή σας με βιταμίνες αν είναι αναγκαίο. Επίσης εφοδιάστε τον οργανισμό σας με άφθονα υγρά καθημερινά. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών σε ασυνήθιστα σημεία του σώματος συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών κάτω από τα μάτια. Συνεπώς μειώστε τη χρήση αλατιού.

Όσο αφορά τα καλλυντικά πρέπει  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εφαρμόζεται μια αρκετά πλούσια ενυδατική κρέμα κάτω από τα μάτια ειδικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε κάποιο κονσιλερ ώστε να μην στεγνώσει και δείξει σπασμένη με γραμμές η περιοχή των κύκλων. Απαραίτητο επίσης είναι και το Serum πριν την εφαρμογή της κρέμας.

Τέλος αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να αποφεύγετε τα πολύ ανοιχτόχρωμα κονσιλερ γιατί δημιουργούν ένα γκρι αποτέλεσμα. Το κονσιλερ πρέπει να είναι 1 με 2 τόνους πιο ανοιχτό από το κανονικό μας δέρμα και να το εφαρμόζετε ταμποναριστά με πινέλο ή σφουγγαράκι… ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ!!!!

Και θυμηθείτε πως το κονσιλερ καλύπτει το σκούρο χρώμα του κύκλου και ΟΧΙ το πρήξιμο που μπορεί να υπάρχει αν υπάρχει.

Γιάννης Μιχαηλίδης

make up artist

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

comments powered by Disqus
Astromassage – ένα μασάζ για τη ψυχή

Astromassage – ένα μασάζ για τη ψυχή

Η μέρα της γέννησής μας στο χώρο της αστρολογίας καθορίζει τα ...

περισσότερα...
«Σβήστε» χρόνια με ... μακιγιάζ!

«Σβήστε» χρόνια με ... μακιγιάζ!

  Το μακιγιάζ εκτός από το να εξαφανίσει τις ατέλειες και να ...

περισσότερα...
Tips για υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι!

Tips για υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι!

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται πολύ το καλοκαίρι λόγω της ...

περισσότερα...
6-1 μήνα πριν το γάμο

6-1 μήνα πριν το γάμο

Ο προγραμματισμός ενός γάμου που θα γίνει σε 6 μήνες ή και ...

περισσότερα...
Σελίδα 1 από 18

Διαφήμιση