Superfoods Για τα Χριστούγεννα

Superfoods Για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι κοντά μας και μαζί με αυτά η υπέρμετρη κατανάλωση γλυκών, αλκοόλ και λιπαρών φαγητών.
Ένας μέσος άνθρωπος παίρνει 2,7 κιλά ανάμεσα στην περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Αν ανησυχείτε ήδη για τη διατροφή σας εκείνη τη περίοδο μην φοβηθείτε… Έχουμε ήδη καταρτίσει εμείς για εσάς μια λίστα τροφών που θα μπορείτε να τη προσθέσετε στα πιάτα σας χωρίς να χρειαστεί να ξεφύγετε από το κλίμα των ημερών.

Κανέλα Κεΰλάνης: Τίποτα δεν μυρίζει περισσότερο Χριστούγεννα από το άρωμα της κανέλας. Χρησιμοποιώντας στα φαγητά σας τη Κανέλα Κεΰλάνης πέρα από το απαλό της άρωμα θα μπορέσετε συγχρόνως να ρυθμίσετε το σάκχαρο στο αίμα σας γιατί ως γνωστόν η κανέλα Κεΰλάνης έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης στο αίμα.

Σπόροι Chia: Προσθέτοντας στη χριστουγεννιάτικη σαλάτα σας τους σπόρους chia βοηθάτε τον οργανισμό σας να κατεβάσει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης και να ανεβάσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης. Απλά θυμηθείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό ακριβώς μετά.

Cranberries: Εκτός από την εκπληκτική γεύση είναι πλούσια πηγή βιταμινών C και E και βοηθούν πολύ στη αποφυγή καρδιακών εμφραγμάτων, εγκεφαλικών και άλλων χρόνιων παθήσεων. Ακόμα αποτρέπει μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος.

Κινόα: Αντικαθιστώντας το ρύζι με κινόα κερδίζεται μια πλούσια πηγή αμινοξέων, μεταλλικών στοιχείων, μαγνησίου και σιδήρου. Δημιουργείστε ένα πιάτο νόστιμο με υψηλές πρωτεΐνες το οποίο μπορείτε πολύ εύκολα να το συνδυάσετε με διάφορα λαχανικά ή να το προσθέσετε σε μια σαλάτα.

Κόκκινο κρασί : Σίγουρα δεν χρειαζόμαστε λόγο για να πιούμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί αλλά εμείς θα σας δώσουμε έτσι και αλλιώς. Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύει την αναπαραγωγή κυττάρων. Ακόμα το κόκκινο κρασί καθυστερεί την πρόωρη γήρανση.

Σας Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα παρέα με υγιεινές τροφές από τα καταστήματα Κράταιγος.