Υποδεχθείτε το 2018 χωρίς ίχνος αρνητικής ενέργειας.

Υποδεχθείτε το 2018 χωρίς ίχνος αρνητικής ενέργειας.

Στο τέλος κάθε χρονιάς και σε αναμονή της νέας, συνηθίζουμε να κάνουμε αποτοξίνωση ή δίαιτα,γενική καθαριότητα, ψώνια, δώρα, σχέδια για διασκέδαση και οικογενειακά τραπέζια. Είναι αυτά που νομίζουμε πως μας αναζωογονούν και μας διασκεδάζουν

Πράγματι. Τι θα ήταν οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές χωρίς στολίδια, εξόδους κάλαντα και μελομακάρονα. Υπάρχει όμως πάντα κάτι που αφήνουμε τελευταίο ή νομίζουμε πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε.Τα εσωτερικό μας σπίτι. Η ψυχή μας. Ο τελευταίος μήνας του χρόνου είναι ιδανικός για να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας τα συναισθήματά μας, την ενέργειά μας. Όπως μας έμαθαν οι γονείς μας να υποδεχόμαστε το νέο έτος όμορφοι και καθαροί έτσι θα μάθουμε κι εμείς στον εσώτερο εαυτό μας να διαχειρίζετε κάθε πηγή αρνητικής ενέργειας.

Ξεκινήστε λοιπόν μια ενεργειακή αποτοξίνωση εφαρμόζοντας απλές πρακτικές.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η αρνητικότητα μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας. ένας απαισιόδοξος φίλος, ένας σκληρός εσωτερικός μονόλογος  ακόμη και μια ντουλάπα στην όπου γίνεται χαμός.

Η αρνητικότητα είναι μια εξαιρετικά βαριά ενέργεια. Μερικές φορές, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε αδράνεια, λήθαργο, λύπη, αναστάτωση μέχρι και λύπη.

Αν αισθάνεστε λοιπόν, την ανάγκη να απαλλαγείτε από την ανεξέλεγκτη αρνητικότητα στη  ζωή σας, αξιολογήστε την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή με ένα μικροσκόπιο και δείτε εάν μπορείτε να εντοπίσετε τις καταστάσεις ή τις περιστάσεις που σας κάνουν να νιώθετε αυτό το βάρος.

Διαβάστε προσεκτικά τα μηνύματα σας και ακούστε τι λέτε στο τηλέφωνο.

Υπάρχουν τηλεφωνήματα στα οποία μετά το τέλος της συνομιλίας, αισθάνεστε ότι κάποιος σας χτύπησε; Ίσως π.χ στη μητέρα σας αρέσει να πετάει τα προβλήματά της πάνω σας , ή ίσως η φίλη σας μιλάει πάντα αρνητικά για τη σχέση ή τη δουλειά της. Όταν αγγίξετε το τηλέφωνό σας την επόμενη φορά που θέλετε να απαντήσετε σε μια κλήση, δώστε λίγα δευτερόλεπτα στα συναισθήματά σας και τσεκάρετε τι είναι αυτό ακριβώς που αισθάνεστε.

Νιώθετε βαριά μετά από το τηλεφώνημα;

Οι αρνητικές επιρροές στις ζωή μας, μας θυμίζουν συχνά να προσέχουμε την στάση που κρατάμε. Αλλά σήμερα, σε αυτή την γρήγορη ψηφιακή εποχή, αυτό επεκτείνεται και σε αυτά που γράφουμε ή λαμβάνουμε μέσω κοινωνικών δικτύων, μπορεί να είναι ένα μήνυμα, ένα like ένα tweet .

Την επόμενη φορά που κάποιος σας καλεί (ή σας γράφει), οραματιστείτε ότι φουσκώνετε μέσα σε ένα χρυσό μανδύα, προστατεύοντας την ενέργειά σας με μια αδιαπέραστη πανοπλία απωθώντας οτιδήποτε αρνητικό μπορεί να σας αποσταλεί.

Τακτοποιήστε το υπνοδωμάτιο.

Τίποτα δεν αναπαράγει μεγαλύτερη αρνητικότητα από ένα χαοτικό περιβάλλον. Η ροή και η ενέργεια του δωματίου θα ζωντανέψει και αποκατασταθεί όταν πετάξετε τα περιττά, τη σκόνη και την ακαταστασία. Είναι δύσκολο να παρακινήσετε τον εαυτό σας να παραμείνει θετικός εάν ο χώρος στον οποίο κατοικείτε δεν αποπνέει τάξη και ηρεμία.

Ο ύπνος σε ένα απεριποίητο δωμάτιο δημιουργεί αίσθημα κούρασης, βάρους και κακής διάθεσης.

Κάθε βράδυ, πριν πάτε για ύπνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καθαρό και τακτοποιημένο δωμάτιο.

Γνωρίστε τα όρια σας

Μπορεί να είναι δύσκολο να βάλετε όρια, ειδικά όταν δεν ξέρετε ποια είναι αυτά . Εάν βρεθείτε σε ένα αρνητικό χώρο, προσπαθήστε να δώσετε προσοχή στον εσωτερικό σας μονόλογο. Εάν πιάσετε τον εαυτό σας να σκέπτεται αρνητικά ή να αισθάνεστε βαρύς, αφιερώστε μια στιγμή και επικεντρωθείτε στις σκέψεις σας. Είναι θετικές ή αρνητικές

Αναρωτηθείτε – γιατί αισθάνομαι έτσι; Τι επηρέασε αυτές τις σκέψεις;

Όταν αφιερώσετε μια στιγμή για να κοιτάξετε τις σκέψεις σας και τι τις επηρέασε, τότε θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι χρειάζεται το πνεύμα σας, έτσι ώστε να αναπτυχθούν τα  προσωπικά σας όρια.

 Νιώθετε πίεση από όλα αυτά τα πράγματα που πρέπει να κάνετε; Νιώθετε μη ελκυστικοί ή  ότι έχετε χάσει τη φόρμα σας; Είστε απογοητευμένοι γιατί κανείς δεν σας ακούει με προσοχή;

Μόλις εντοπίσετε τη ρίζα των αρνητικών συναισθημάτων σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα επαναφέρει τον έλεγχο σε σας και θα βοηθήσει στη δημιουργία προσωπικών ορίων. Μπορείτε στην αρχή να ξεκινήστε με απλά βήματα όπως το να τρώτε πιο υγιεινά και να εκφράζετε ξεκάθαρα στους ανθρώπους γύρω σας το πώς ακριβώς  αισθάνεστε.  Όταν καταφέρετε και θέσετε τα όριά σας θα αυξήστε κατακόρυφα την θετική σας ενέργεια.

Επιλέξτε προσεκτικά τις λέξεις σας.

Τα λόγια μας έχουν πολλή δύναμη. Τα πράγματα που λέμε γίνονται αληθινά. Και δυστυχώς μιλάμε συχνότερα για εμάς με τόσο αρνητικό τρόπο που ποτέ δεν θα μιλούσαμε σε κάποιον άλλο. Γιατί άραγε είμαστε τόσο σκληροί με τον εαυτό μας; Η απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση θα μπορούσε να εκριζώσει κάθε αρνητικότητα.

Η παρακολούθηση του λεξιλογίου που χρησιμοποιούμε είναι πολύ δύσκολη. Μπορείτε να αρχίσετε διαβάζοντας τις λέξεις που χρησιμοποιείται στα γραπτά σας μηνύματα. Στη συνέχεια, καθίστε μπροστά από το λάπτοπ ή τον η/υ και πληκτρολογήστε οτιδήποτε εμφανίζεται στο κεφάλι σας: τα συναισθήματά σας, τις απογοητεύσεις σας, τους στόχους σας. Μην τα επεξεργάζεστε, φιλτράρετε ή αναθεωρείτε, γράψτε αυθόρμητα οτιδήποτε μέχρι να τελειώσει κάθε σκέψη. Εάν μπορείτε να το διαχειριστείτε, μην κοιτάτε την οθόνη σας μέχρι το τέλος. Επιστρέψτε και διαβάστε τι έχετε γράψει. Παρατηρήστε εάν θα εκπλαγείτε με μερικές από τις λέξεις που επιλέξατε.

Οι σκέψεις που καταγράψατε σας κάνουν να νιώθετε βάρος θλίψη ή απογοήτευση;

Στη συνέχεια, διαβάστε ξανά τα μηνύματά σας. Επαναξιολογήστε τα λόγια σας και δείτε αν θα μπορούσαν να ειπωθούν με ποιο μαλακό και ευγενικό τρόπο.

Το τελευταίο βήμα είναι είναι να ακολουθήσετε αυτό το τον τρόπο έκφρασης προς τον εαυτό σας. Γίνεται πιο ευγενικοί και πιο θετικοί στις προσωπικές σας σκέψεις. Η εξωτερική μας φωνή είναι ικανή να επηρεάσει αυτόματα όλους τους εσωτερικούς μας διαλόγους και σταδιακά να μας οδηγήσει σε μια μόνιμη θετική έκφραση.

Αξιοποιήστε τη προστατευτική δύναμη της κρυσταλλοθεραπείας.

Οι κρύσταλλοι είναι αγωγοί ενέργειας. Μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση της  θετικότητας, να βελτιώσουν τη ζωτικότητά μας και να προστατεύσουν την ενέργειά μας από τους άλλους. Οι μαύροι κρύσταλλοι είναι σχεδόν αποκλειστικά απορροφητές αρνητικότητας. Απορροφούν όλα τα κακά vibes από τους άλλους, αλλά και από τον εαυτό σας. Πολλοί από αυτούς θα σας προστατέψουν δημιουργώντας μια ενεργειακή ασπίδα προστασίας, μη αφήνοντας την τοξική ενέργεια  των άλλων να σας πλησιάσει.

Ένας μαύρος κρύσταλλος μπορεί να γίνει το προσωπικό σας φυλακτό.

Εάν αισθάνεστε πεσμένοι, αρνητικοί, άδειοι από ζωτική ενέργεια  κρατήστε ένα μαύρο κρύσταλλο πάνω σας είτε σε κόσμημα είτε μπαλωμένο σε κάποια τσέπη σαν φυλαχτό.

Μαύρους κρυστάλλους θα βρείτε σε μαγαζιά feng sui ή στο διαδίκτυο κάποια από αυτά είναι:

– μαύρη τουρμαλίνη

– οψιδιανός

– όνυχας

– μαύρος χαλαζίας

Κλείνοντας αυτή τη χρονιά, σας εύχομαι το νέο έτος να ακολουθήστε ένα πιο φωτεινό μονοπάτι, γεμάτο θετικές δονήσεις, Αγάπη, Γαλήνη, Χαρά.!!

Είναι απλό αρκεί να το θέλετε!

Με Αγάπη και Φώς